۰۸:۰۰ ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر مطرح شد

آذربایجان غربی دروازه طلایی تجارت با همسایگان شمالی

عضو هیات رئیسه کانون زنان بازرگان استان آذربایجان غربی با اشاره به موقعیت استراتژیک استان گفت: ظرفیت بالای اقتصادی و تجاری استان می‌تواند آن را به بزرگ‌ترین مرکز صادرات و ترانزیت در غرب ایران تبدیل کند.
آذربایجان غربی دروازه طلایی تجارت با همسایگان شمالی
کد خبر:۲۱۸۵۵

ندا محمدزاده، عضو هیات رئیسه کانون زنان بازرگان استان آذربایجان غربی، در حاشیه همایش ایران اکسپو ۲۰۲۵ در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر، درباره ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی این استان اظهار داشت: آذربایجان غربی با داشتن بیشترین مرز زمینی با کشورهای منطقه، شامل جمهوری آذربایجان، ترکیه، ارمنستان، اقلیم کردستان و بغداد، ظرفیت تبدیل شدن به بزرگ‌ترین بندر خشک منطقه را دارد. 

وی افزود: شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، همراه با توسعه روابط ایران با کشورهای منطقه از طریق سفرهای اخیر رئیس‌ جمهور، به‌ ویژه به جمهوری آذربایجان، ترکیه، اقلیم کردستان و بغداد، زمینه‌ساز ریل‌گذاری برای توسعه اقتصادی و افزایش مناسبات تجاری این استان با کشورهای همسایه شده است. 

محمدزاده با اشاره به پایه کشاورزی اقتصاد منطقه گفت: اولویت این است که اقتصاد منطقه را به سمت فناوری سوق دهیم. پارک علم و فناوری استان، سیاست‌گذاری‌هایی انجام داده تا اکوسیستم استارتاپی و فناوری را بر مبنای افزایش بهره‌وری صنایع موجود توسعه دهد. 

وی به ظرفیت‌های معدنی استان اشاره کرد و افزود: آذربایجان غربی دارای بالاترین میزان مصنوعات فلزی گران‌بها مانند تیتانیوم و طلا است که ظرفیت بالایی برای فرآوری و ایجاد بازار طلا در منطقه دارد. 

محمدزاده همچنین به زیرساخت‌های تجاری استان اشاره کرد و گفت: منطقه آزاد ماکو، بزرگ‌ترین منطقه آزاد کشور از نظر وسعت جغرافیایی، همراه با فرودگاه بین‌المللی و دو منطقه ویژه اقتصادی سرو و سلماس، جذابیت بالایی برای سرمایه‌گذاری در تولید، فرآوری، بسته‌بندی و تجارت ایجاد کرده است. 

وی با ارائه آمار تجاری اظهار داشت: حجم صادرات استان در سال گذشته ۵ میلیارد دلار و حجم ترانزیت از این استان ۱۸ میلیارد دلار بوده است. این ارقام نشان‌دهنده ظرفیت بالای استان برای ایجاد ارزش افزوده، حتی برای محصولات ترانزیتی است. 

عضو کانون زنان بازرگان افزود: آذربایجان غربی بیشترین تعداد ورودی‌ها به عراق و اقلیم کردستان را دارد که بازاری بزرگ برای محصولات ایرانی ایجاد می‌کند. بازارهای سوریه و دیگر کشورهای منطقه نیز فرصت‌های مشابهی ارائه می‌دهند. همچنین راه‌اندازی خط ریلی و دسترسی به بندر مرسین، امکان صادرات ریلی و دریایی را با مسیرهای کوتاه‌تر فراهم کرده است. 

کد ویدیو
ارسال نظرات