۲۲/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۲۳:۳۹
ضرورت تقویت اقتدار بانک مرکزی برای مدیریت نرخ ارز و مهار تورم طراحی سامانه جامع وثایق؛ توثیق هوشمند و برخط دارایی‌ها امکان‌پذیر شد بانک مرکزی منابع ارزی را مدیریت کند؛ از یک سِنت ذخایر هم نباید بی‌خبر باشیم چرا صف وام ازدواج کم نمی‌شود؟ فروش رسمی اوراق ارزی با همکاری صندوق توسعه ملی مدیریت تورم و فشارهای بودجه‌ای با قانون بانک مرکزی و قانون تأمین مالی تولید امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید جزییات حراج شمش طلا فردا ۲۱ اردیبهشت مهلت تسویه معاملات ارزی به ۱۰ روز کاری افزایش یافت ارائه خدمات بانکی با ثبت اطلاعات مسکونی متقاضی در سامانه املاک و اسکان سیاست پولی باید شفاف و با مقبولیت عمومی ارائه شود توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی ۲ ماهه سامانه جامع تجارت کنترل تورم و حفظ ثبات اقتصادی در اولویت سیاست‌های بانک مرکزی تعرفه هزینه ارزیابی خسارت در سال ١٤٠٤ ابلاغ شد هشدار درباره خریدآنلاین طلا؛ توجه به جزئیات قانونی ضروری است
۱۷:۳۱ ۱۴۰۴/۰۲/۲۲

«ریال دیجیتال» در بلاتکلیفی است

مدیر اداره آموزش و توسعه دانش بانک مرکزی با تاکید بر اینکه طرح «ریال دیجیتال» در بلاتکلیفی است، گفت: می‌توان از این ابزار در طرح‌هایی نظیر قراردادهای هوشمند برای تسهیلات حمایتی یا پرداخت یارانه‌های هدفمند بهره برد.
«ریال دیجیتال» در بلاتکلیفی است
کد خبر:۲۲۷۹۳

به گزارش اقتصاد معاصر؛ سید محمد هادی سلطان‌العلمایی در نشست تخصصی «کارکرد و تأثیر فناوری‌های نوین مالی در حکمرانی پولی، ارزی و بانکی» در سی و دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با اشاره به اجرای آزمایشی پروژه ریال دیجیتال اظهار داشت: بانک مرکزی فعالیت خود را در این حوزه با یک پروژه آزمایشی حداقلی آغاز کرده است اما اکنون پروژه به مرحله‌ای رسیده که می‌توان آن را بلاتکلیف توصیف کرد.

وی افزود: دلیل این وضعیت، عدم اتخاذ تصمیم نهایی از سوی بانک مرکزی درباره مسیر آتی این طرح است؛ اینکه آیا باید به سمت گسترش ظرفیت‌ها تا حد توان بالقوه و حتی هم‌تراز با پایه پولی حرکت کرد یا صرفاً در حد کف اسکناس باقی ماند.

این مدیر در بانک مرکزی با تأکید بر اینکه مانع اصلی در این مسیر، خلأ قانونی است، افزود: برای ادامه این مسیر، وجود یک چارچوب حقوقی مشخص و به‌روز الزامی است. با وجود این مانع، ظرفیت لازم برای بررسی و توسعه ابزارهای جدید در حال حاضر کاملاً وجود دارد. به‌ویژه با توجه به ویژگی‌هایی که برای ریال دیجیتال در فاز آزمایشی تعریف شده، می‌توان از این ابزار در طرح‌هایی نظیر قراردادهای هوشمند برای تسهیلات حمایتی یا پرداخت یارانه‌های هدفمند بهره برد.

سلطان‌العلمایی با یادآوری اینکه بانک مرکزی در این زمینه نقش ایجادکننده ابزار را دارد و لزوماً استفاده‌کننده نخواهد بود، توضیح داد: برای مثال، ممکن است وزارت کار و امور اجتماعی مسئول بهره‌برداری از این ابزار برای ارائه حمایت‌های مالی به گروه‌های خاص باشد.

وی یکی از چالش‌های مهم در این زمینه را ماهیت بین‌رشته‌ای موضوع و کمبود متخصص در داخل و خارج از بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: باید توجه داشت که ریال دیجیتال یک ابزار سیاستی است که در اختیار بانک مرکزی قرار دارد و از این رو چندان با سازوکارهای تجاری بیرونی سازگار نیست.

مدیر اداره آموزش و توسعه دانش بانک مرکزی تصریح کرد: نمی‌توان انتظار داشت که یک نهاد یا کسب‌وکار خارج از بانک مرکزی روی این پروژه تحقیق و توسعه انجام داده و نتایج آن را به بانک مرکزی ارائه دهد.

وی با تأکید بر حاکمیتی بودن این موضوع تصریح کرد: خود نهاد حاکمیت باید سرمایه‌گذاری لازم را انجام داده و هم از منظر ابزاری و هم از نظر پژوهشی، مسیر را پیش ببرد؛ از این رو باید دامنه مطالعات در این حوزه باید گسترش یافته و ذیل یک چارچوب قانونی جدید آغاز شود.

سلطان‌العلمایی این نکته را یادآور شد که هنوز باوجود پیشرفت های پیش آمده در حوزه فناوری های مالی، هنوز بر اساس چارچوب‌های قانونی گذشته حرکت می‌کنیم و قوانین مرتبط با ریال دیجیتال به‌روز نشده‌اند و نیاز است روزآمدسازی قوانین مورد توجه قرار گیرد.

برچسب‌ها:
ریال دیجیتال
ارسال نظرات