۱۳/فروردين/۱۴۰۴ | ۰۵:۰۵
انتقاد از عملکرد ضعیف دولت‌ها در زمینه مولدسازی‌ دارایی های دولت هدف مجلس افزایش سهم کشاورزی از اقتصاد ملی است ارسال پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ از طریق عمان خرازی: ایران نه تنها همه راه‌ها را نبسته بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم است پزشکیان: با جدیت پیگیر صدور به موقع مجوزهای مورد نیاز سرمایه‌گذاران هستیم پزشکیان: پیگیر تحقق شعار سال هستیم پاسخ به یک شبهه درباره دخالت رهبری در برنامه ریزی اقتصادی دیدار نوروزی وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور مسیر سرمایه گذاری مردمی توسط مجلس تسریع، تسهیل و تضمین شد پزشکیان: به دنبال راهی برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه هستیم توضیحات قالیباف درباره پرداخت کالابرگ الکترونیکی + جزییات عارف: شرایط کنونی کشور از نظر چالش‌های اقتصادی با دهه ۶۰ تفاوتی ندارد پزشکیان: استفاده از پنل‌های خورشیدی الزامی خواهد شد ورود مجلس به موضوع قاچاق سوخت جدی است تذکر به میدری برای مابه‌التفاوت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
۰۹:۲۸ ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۶ آذر ۱۴۰۳)؛

از جهش بورس با پابند تا عبور از سوئیفت

دکه اقتصاد همچون روزهای گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از جهش بورس با پابند تا عبور از سوئیفت
کد خبر:۹۰۰۶

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از وضعیت بازار سرمایه، رشد اقتصادی خیره‌کننده مالزی، جایگزین جدید سوئیفت، ریشه‌های فساد اقتصادی در کشور، افزایش قیمت کالاها در دولت پزشکیان و واردات کالاهای اساسی پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی تحت عنوان «جهش بورس با پابند» به بررسی عملکرد بازار سرمایه طی روزهای اخیر پرداخته و نوشته است: «بازار سهام ایران همچنان در حال صعود است و روز گذشته شاخص کل بورس با ۲.۴۸ درصد رشد به ۲ میلیون و ۳۸۹ هزار واحد رسید. این رشد بعد از کف دوم آبان، مجموع رشد خود را به ۱۸.۲ درصد رساند و به عنوان بهترین رشد روزانه سال ۱۴۰۳ شناخته می‌شود. از ابتدای روند صعودی، شاخص کل ۲۱.۲ درصد رشد کرده و برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که در صورت عدم وجود رویدادهای غیرمنتظره، شاخص امکان شکستن رکورد تاریخی خود را دارد.»

«معجزه مالزی» تیتر گزارش اقتصادی روزنامه شرق بود. این روزنامه مدعی شد که اصلاحات ساختاری و تغییر نگرش در سیاست خارجی، برخی کشورهای آسیایی را به سمت رشد اقتصادی بالا در کوتاه‌مدت سوق داده است. مالزی نیز یکی از این کشورها محسوب می‌شود. این گزارش بیان می‌کند: «مالزی به عنوان یکی از کشورهای آسیایی با رشد اقتصادی چشمگیر، به سرعت از یک اقتصاد کشاورزی‌محور به یک قطب بزرگ اقتصادی فناوری‌محور تبدیل شده است. این تحول عمدتا نتیجه اصلاحات ساختاری و تغییر نگرش در سیاست‌های خارجی است. در اوایل دهه ۱۹۷۰، دولت مالزی با شروع عملیات صنعتی‌سازی و تاسیس منطقه آزاد تجاری (FTZ) در پنانگ، تلاش کرد تا به جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و تغییر ساختار اقتصادی بپردازد. این مناطق صنعتی به ویژه در تولید الکترونیک رشد کردند و پنانگ به مرکزی برای تولید نیمه‌هادی‌ها تبدیل شد.»

گفتنی است که روزنامه‌های اعتماد و جوان دو سوژه مشترک را برای گزارش اقتصادی امروز خود انتخاب کردند. تیتر گزارش روزنامه اعتماد «ایران ACUMER را جایگزین سوئیفت کرد» و تیتر گزارش روزنامه جوان «ریال دیجیتال عملیاتی می‌شود» بود. هر دو روزنامه در این گزارش‌ها به بررسی صحبت‌های محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت اشاره کرده و از توسعه زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال صحبت کردند.

تیتر گزارش اقتصادی روزنامه سازندگی هم «ریشه فساد گسترده» بود. این گزارش به بررسی ابعاد سخنان احمد میدری، وزیر کار درباره بنگاه‌ها پرداخته و نوشته است: «فساد در نظام اداری و سیاسی ایران به دلیل روابط تیول‌داری و کلاینتالیسم مشهود است. بسیاری از سیاستمداران به جای خدمت به مردم، بنگاه‌ها را به عنوان ابزار سیاسی برای منافع خود می‌بینند و با ورود به مراکز قدرت، تلاش می‌کنند که رانت‌های اقتصادی و سیاسی را نصیب خود کنند. برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور، باید به رفتارهای ضدفساد توجه داشت و از دخالت بی‌مورد دولت در امور اقتصادی پرهیز کرد. اگر دولت به دنبال رفع مشکلات بازار باشد، باید سیاست‌گذاری‌ها را به نفع بنگاه‌ها اصلاح کند و از ایجاد انحصار و رانت جلوگیری کند تا بنگاه‌ها بتوانند به صورت مستقل و سالم فعالیت کنند.»

روزنامه وطن امروز هم در گزارش صفحه ۳ امروز خود با عنوان «روی موج گرانی» از افزایش قیمت‌ کالاها در دولت چهاردهم گزارش داده و نوشته است: «مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در دوران رقابت‌های انتخاباتی، بر حفظ ثبات اقتصادی و کاهش فشار بر معیشت جامعه تاکید کرده بود اما به نظر می‌رسد دولت در ماه‌های اخیر با افزایش قابل توجه قیمت‌ها، به ویژه در اقلام اساسی، نتوانسته به این وعده‌ها عمل کند. در این زمینه، قیمت لبنیات، خودرو، برق، گاز و بلیت قطار افزایش زیادی داشته است. به ‌خصوص، افزایش ۶۵ درصدی قیمت نان که قوت غالب دهک‌های پایین جامعه است، نگرانی‌ها را بیشتر کرده و فشار بر معیشت این گروه‌ها را افزایش داده است.»

«پیچ واردات کالاهای اساسی در دستان تحریم‌کنندگان» عنوان گزارش صفحه ۱۰ روزنامه خراسان بود. این گزارش به بررسی اظهارات کارشناسان درباره وضعیت کالاهای اساسی و نیاز کشور به واردات این اقلام پرداخته و بیان می‌کند: «در حالی که تحریم‌ها تجارت خارجی را محدود کرده‌اند، بی‌تدبیری‌ها و وابستگی به ارز درهم امارات نیز مشکلات جدیدی ایجاد کرده‌‌اند. ۸۵ درصد از تسویه تجارت خارجی ایران به درهم امارات وابسته بوده و این موضوع باعث ایجاد شرایطی می‌شود که تحریم‌ها بر معیشت مردم تاثیر بیشتری بگذارند. طبق آمار، ۲۰ درصد نیاز کشور به محصولات کشاورزی از طریق واردات تامین می‌شود و ۷۴ درصد از این واردات به کشورهای همسو با تحریم‌ها وابسته است. وابستگی به ارز حاصل از صادرات نفت به عنوان منبع تامین کالاهای اساسی نیز نقد شده و کارشناسان بر لزوم تنوع منابع واردات تاکید دارند.»

ارسال نظرات