کودتای اقتصادی ترامپ در کانال پاناما علیه چین

هاچیسون پورتس یک شرکت هولدینگ خصوصی چینی است .در سال 2016 شبکه زیر مجموعه هاچیسون پورتس 48 بندر را در کل دنیا تحت کنترل خود دارد. هاچیسون یکی از پنج اپراتور برتر بنادر جهان است. مالک این هلدینگ لی کا چینگ 96 ساله چینی است .
کودتای اقتصادی ترامپ در کانال پاناما علیه چین
کد خبر:۲۳۲۵۹

به گزارش اقتصاد معاصر؛ در دنیایی زندگی می کنیم که کریدورهای دریایی حمل کالا مهم ترین ابزار کشورها برای واردات و صادرات است.  بنابراین مدیریت کارآمد بنادر مختلف در سراسر دنیا اهمیتی کلیدی در اقتصاد کشورها دارد و در این بین چند شرکت انگشت شمار بنادر اصلی دنیا را زیر نگین خود دارند. و اگر صحنه ی مناسبات دیپلماتیک جهانی را با دقت بیشتری بنگریم و حتی چند قدم پیشروی کنیم و به پشت صحنه این منازعات دسترسی پیدا کنیم خواهیم دید که یک سر رقابتهای اصلی بین قدرتهای جهانی به شبکه های دریایی حمل و نقل کالا باز می گردد. یکی از متاخرترین این موارد قطعا برمی گردد به تلاش ترامپ برای اجرایی کردن کنترل آمریکا بر کانال پاناما به عنوان آبراه ارتباطی بین دو اقیانوس آرام و اطلس. 

از همان ابتدای کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ برای ریاست جمهوری آمریکا در سال 2024 و وعده اش برای کنترل آمریکا بر کانال پاناما مشخص بود که شریانهای ارتباطی دریایی به منظور انتقال کالا در سیاستهای استراتژیک آمریکای ترامپ نقشی اساسی و کلیدی برعهده خواهد داشت. تا دیگر ریش آمریکا در گروی شرکتهای چینی نباشد.

حالا مشخص شده است  چندی پیش ترامپ پیام روشنی برای دولت پاناما فرستاده است تا از نفوذ چینی ها بربنادر طول کانال پاناما جلوگیری کند در حالی که دو بندر ورودی و خروجی کانال زیرنگین هاچیسون پورتس بود.

هاچیسون پورتس یک شرکت هولدینگ خصوصی چینی است .در سال 2016 شبکه زیر مجموعه هاچیسون پورتس 48 بندر را در کل دنیا تحت کنترل خود دارد.

هاچیسون یکی از پنج اپراتور برتر بنادر جهان است. مالک این هلدینگ لی کا چینگ 96 ساله  چینی است . 
وقتی ترامپ در ماه گذشته تعرفه های آمریکا بر کالاهای چینی اعلام کرد لی کاچینگ  بلافاصله تصمیم گرفت 43 بندر از بنادر زیر مجموعه ی خود را که خارج از کشور چین قرار دارد واگذار کند.

 هاچیسون این دو بندر خود را در کانال پاناما  به اضافه دوازده بندر با موقعیت استراتژیک در خاورمیانه  مثل بصره، عجمان، راس الخیمه، سوهار، ساحل مدیترانه ای مصر، را به کنسرسیومی مرکب ازبلک راک( بزرگترین شرکت مدیریت دارایی آمریکا با سرمایه یازده تریلیون دلار) و نزدیک به دولت ترامپ و شرکت MSC، بزرگترین شرکت کشتیرانی کانتینتری جهان به قیمت  22.8 میلیارد دلار واگذار کرد. این واگذاری خطری را بیخ گوش جهان بنادر دوبی ایجاد کرد چرا که MSC  ازاین پس می تواند به جای بنادر دوبی ازاین بنادر و نیز بندرسلطان عبدالله عربستان برای جابجایی های خود استفاده کند. بندر سلطان عبدالله در ساحل دریای سرخ قرار دارد و در شهر اقتصادی سلطان عبدالله قرار دارد. پس شاید باید منتظر این باشیم تا سکه دوبی در سالهای آتی از رونق بیوفتد.

ام‌اس‌سی در سال ۱۹۷۰ در ناپل و به عنوان یک شرکت خصوصی توسط دریانورد کاپیتان جیانلوایجی آپونته تأسیس شد.
از مارس 2025 ام‌اس‌سی 900 کشتی باری را در اقصی مقاط دنیا  با حجم کالایی برابر با 5,505,417 کانتینر استاندارد بیست فوتی جا به جا کرده است که نشان از بزرگی و عظمت این شرکت اصالتا ایتالیایی دارد./عصر ایران

ارسال نظرات