
تولیدات کشاورزی ایران در زمره سالمترین محصولات دنیاست

به گزارش اقتصاد معاصر؛ غلامرضا نوری در اجلاسیه روابط عمومیهای وزارت جهاد کشاورزی که شامگاه شنبه ۲۷ اردیبهشت در مؤسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) در کرج برگزار شد؛ با اشاره به شرایط فعلی جهان و اهمیت بیش از پیش مقوله غذا گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی، در کلام امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب، بارها بر اهمیت امنیت غذایی تأکید شده و این مسئله، بهویژه در شرایط فعلی منطقه، اهمیت دو چندان یافته است.
وی با اشاره به شرایط مردم غزه گفت: امروز شاهدیم که رژیم صهیونیستی از غذا بهعنوان یک سلاح استفاده میکند؛ این یعنی امنیت غذایی نه فقط یک مسئله اقتصادی، بلکه یک مؤلفه جدی امنیت ملی است. هیچ نهادی نمیتواند این وظیفه را به تعویق بیندازد یا تعطیل کند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در حالی که برای تصمیمات نظامی، سیاسی و اقتصادی، سخنگویان متعددی داریم، اطلاعرسانی حوزه امنیت غذایی نباید مغفول بماند. تأمین غذا، مسئله مرگ و زندگی مردم است و نباید حتی یک وعده آن مختل شود.
نوری با بیان اینکه ما در بسیاری از محصولات همچون روغن، قند و شکر واردکننده هستیم، افزود: در همین حال، الگوی مصرف در کشور بالاتر از استاندارد جهانی است و همین دو ماده غذایی، عامل اصلی بروز بسیاری از بیماریهای غیرواگیر در جامعه محسوب میشود. اینها مسائلی است که باید به زبان ساده و موثر برای مردم توضیح داده شود.
نوری افزود: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه نظام است. باید به جایی برسیم که وقتی یک نهاد تخصصی مثل سازمان حفظ نباتات اطلاعیهای منتشر میکند، برای مردم حجت باشد. تحقق این مهم، نیازمند صداقت، پاسخگویی سریع، و انتشار اطلاعات دقیق است.
وی با اشاره به ماجرای رسانهای هندوانه و صادرات آن گفت: در آن ماجرا اگرچه پاسخ تخصصی داده شد، اما تاخیر در واکنش موجب اثر گذاری بر افکار عمومی شد. روابطعمومیها باید بانک اطلاعاتی قوی، زبان رسانه و قدرت اقناع داشته باشند تا چنین مواردی را مدیریت کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به حذف ۱۴ نوع سم پرمصرف در دولت سیزدهم گفت: با وجود نیاز، بهدلیل ملاحظات سلامت عمومی، این سموم حذف شد. امروز آمار مصرف سم و کود در ایران نشان میدهد که محصولات کشاورزی کشورمان در زمره سالمترینها در دنیاست.
وی ادامه داد: در سال گذشته، با وجود همه تحریمها، ۳۵ درصد افزایش در صادرات محصولات کشاورزی داشتیم و تراز تجاری کشاورزی نیز بهبود یافت. این دستاوردها مرهون تلاش کشاورزان پرتلاش، بهرهبرداران، و حمایت روابطعمومیها در جهاد تبیین است.
نوری همچنین به سیاست وزارتخانه در حمایت همزمان از تولید صنعتی و کشاورزان خرد اشاره کرد و گفت: ما به دنبال توسعه هستیم، اما توسعهای که روستاییان و کشاورزان کوچک را حذف نکند. سیاستهای حمایتی جدید از دامداران خرد و کشاورزان کمزمین، در همین راستا تدوین شدهاند.
وی از راهاندازی ۵۰۰ بازار روستایی در سال جاری خبر داد و افزود: با مشارکت تشکلهای تولیدی، تلاش داریم فاصله قیمتی مزرعه تا سفره را کاهش دهیم. کشاورزی که یک سال زحمت میکشد، نباید سود کمتر از واسطهای ببرد که ظرف چند ساعت محصول را خرید و فروش میکند.
نوری در پایان با اشاره به اهمیت توجه رسانهای به زحمتکشان بخش کشاورزی گفت: ما وظیفه داریم شأن اجتماعی کشاورزان، عشایر و بهرهبرداران را در جامعه ارتقا دهیم. آنها ستون فقرات امنیت غذایی کشورند و باید در فضای عمومی کشور به رسمیت شناخته شوند. این وظیفهای انسانی، ملی و حرفهای برای همه ماست./ایسنا