
شایعه توقف واگذاری خودروسازان، بازی روانی خریداران بود

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره خبر واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا و تکذیب بعدی آن اظهار داشت: خبر واگذاری سهام دولت در ایرانخودرو و سایپا که دیروز منتشر شد و سپس تکذیب گردید، تاثیرات خود را بر بازار سرمایه نشان داد. این خبر به صورت رسمی و اگر اشتباه نکنم، در سامانه کدال هم منتشر شده بود اما نمادهای این شرکتها متوقف نشدند.
وی افزود: اصل ۴۴ قانون اساسی که مورد تاکید رهبر انقلاب است، بر خصوصیسازی کامل صنعت خودرو تاکید دارد. دولت حدود ۱۸ تا ۱۹ درصد سهام ایرانخودرو و سایپا را در اختیار دارد و در دولتهای روحانی، شهید رئیسی و دولت کنونی، واگذاری این سهام قطعی اعلام شده اما مشکل اصلی در این بوده که چه کسی قرار است این سهام را خریداری کند. اگر خریدار مورد تایید گروههای سیاسی باشد، واگذاری مثبت تلقی میشود و اگر نباشد، با مخالفت مواجه خواهد شد.
صفاری با انتقاد از سیاسیکاری در این فرآیند گفت: متاسفانه اقتصاد سیاسی ما از این مسائل رنج میبرد. نامهنگاریها و شایعات، بیشتر جنبه سیاسی دارند تا اقتصادی. تاریخ نامهای که به آن اشاره شده، مربوط به یک هفته پیش است اما دیروز افشا شد و امروز تکذیب گردید. این عدم شفافیت باعث نوسانگیری برخی افراد در بازار میشود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: به هر ترتیب، رقابت بین خریداران طبیعی است و شاید این شایعات و خبرپراکنیها هم از سوی آنها ایجاد شده باشد.
وی ادامه داد: سازمان بورس وظیفه دارد در چنین مواردی با بستن نمادها یا برخورد با متخلفان، شفافیت را تضمین کند اما واگذاری سهام خودرو دیر یا زود انجام خواهد شد و این موضوع قطعی است. برنامه هفتم نیز بر واگذاری داراییهای غیرمولد بانکها، شرکتها و صندوقها تاکید دارد.
کارشناس بورس با اشاره به شعار سال اظهار داشت: شعار امسال بر جهش تولید با مشارکت مردم تاکید دارد که به معنای تقویت نقش بخش خصوصی در مدیریت اقتصاد است. این دعواها بیشتر جنبه سیاسی-اقتصادی دارد تا اینکه اصل خصوصیسازی را زیر سوال ببرد.
صفاری در پایان تاکید کرد که خصوصیسازی صنعت خودرو اجتنابناپذیر است و باید با شفافیت و بدون دخالتهای سیاسی انجام شود تا به توسعه اقتصادی کشور کمک کند.