
استفاده از تجربه هند و چین برای عادی سازی پرونده FATF

به گزارش اقتصاد معاصر؛ هادی خانی، رئیس مرکز اطلاعات مالی و دبیر شورایعالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم وزارت اقتصاد، در حاشیه سیاُمین اجلاس گروه منطقهای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا (EAG) اظهار داشت: این اجلاس با حضور کشورهای عضو و 17 کشور و سازمان ناظر، از جمله جمهوری اسلامی ایران بهعنوان عضو ناظر، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
خانی افزود: این رویداد فرصتی ارزشمند برای اشتراک دانش، همفکری و همکاری با سایر کشورها فراهم میکند و امکان ارائه اقدامات ایران در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را به جهانیان میدهد.
وی تأکید کرد که این ارائهها به افزایش اعتبار و کاهش ریسک ادراکی ایران در زمینه پولشویی و تأمین مالی تروریسم نزد سایر کشورها کمک میکند.
رئیس مرکز اطلاعات مالی با اشاره به استفاده مؤثر ایران از تریبون عضویت ناظر در سالهای گذشته، اظهار داشت: در این اجلاس که از امروز آغاز شده، با حضور نمایندگان دستگاههایی نظیر پلیس امنیت اقتصادی، نظام بانکی و مرکز اطلاعات مالی، بخشی از اقدامات کشور ارائه خواهد شد. همچنین در حاشیه این اجلاس، جلساتی با رؤسای واحدهای مبارزه با پولشویی کشورهای عضو بریکس و کارگروه مبارزه با پولشویی مواد مخدر کشورهای حاشیه دریای خزر برگزار میشود که به پیشنهاد ایران در دوره قبلی تشکیل شده است.
خانی با اشاره به سخنرانی خود در اجلاس اصلی که روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار خواهد شد، گفت: در این سخنرانی به اقدامات و تصمیمات ایران در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اشاره خواهد شد.
وی افزود: در نشست قبلی این اجلاس در هندوستان، کشورهای عضو به اتفاق آرا مصوب کردند که از ایران برای خروج از فهرست کشورهای غیرهمکار و پرخطر FATF حمایت کنند.
رئیس مرکز اطلاعات مالی با اشاره به دیدار اخیر خود با رئیس و معاونان اجلاس در این خصوص، اظهار داشت: با تصویب کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام و قرار گرفتن کنوانسیون CFT در دستور کار این مجمع، انگیزه و امیدواری مضاعفی در دبیرخانه اوراسیا و کشورهای عضو برای کمک به عادیسازی پرونده ایران در FATF ایجاد شده است.
وی تأکید کرد: ایران با بهرهگیری از ظرفیت کشورهای عضو گروه منطقهای اوراسیا که همزمان عضو FATF هستند، تلاش میکند تا با شبکهسازی و جلب حمایت سایر کشورها، اقدامات تقابلی FATF علیه اتباع ایرانی را که محدودیتهای شدیدی در مراودات پولی و مالی ایجاد کرده، تعلیق کند.
خانی افزود: با استفاده از دانش و تجربه کشورهایی نظیر هند، ترکیه، چین و ژاپن، ایران در صدد تسریع مراحل عادیسازی پرونده خود در FATF است تا هرچه سریعتر به شرایط نرمال در تعامل با این نهاد بینالمللی دست یابد./ تسنیم