۱۳/تير/۱۴۰۴ | ۱۷:۴۴
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد/ نرخ جدید اعلام شد وزیر ارتباطات:اینترنت به شرایط قبل بازگشت پایان مهلت استفاده از بسته اینترنت ۵۰ گیگابایتی ثابت از امروز مکالمات تلفن ثابت تا پایان تیر رایگان شد صادرات خدمات فناوری اطلاعات از کالا‌ها مهم‌تر است/ ضرورت اصلاح قوانین و تقویت مطالبه‌گری بخش خصوصی هدف یک میلیارد دلاری صادرات فناوری اطلاعات دست‌نیافتنی است/ نیاز به تغییر قوانین و حمایت دولت ابلاغ مصوبه تشکیل کمیته تسهیل کسب‌وکارهای دیجیتال معرفی کتابی برای کاربرد هوش مصنوعی در تحقیقات علمی دستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو اضافه شدن خدمات جدید در پنجره دولت هوشمند تا ۱ ماه آینده آغاز ساماندهی سکوهای تبادل رمزارز با تشکیل کارگروه موقت تنظیم‌گری افزایش ۵۰ درصدی ترافیک عبوری داده از کشور ماهواره «پارس ۲» به‌زودی در صف پرتاب قرار می‌گیرد کلیات سند جامع ترویج و ارتقای سواد فضای مجازی تصویب شد تعرفه اینترنت همراه افزایش پیدا نمی‌کند ارسال پیامک تبلیغاتی و اطلاع رسانی بدون اجازه ممنوع است
۱۳:۰۳ ۱۴۰۴/۰۴/۱۳

جهش دوباره تقاضای برق گوگل و مایکروسافت

مصرف برق غول‌های فناوری گوگل و مایکروسافت در سال ۲۰۲۴، برای دومین سال متوالی بیش از ۲۵ درصد افزایش یافت که تحت تاثیر افزایش تقاضا برای رایانش ابری و افزایش نیاز به انرژی سیستم‌های هوش مصنوعی بوده است.
جهش دوباره تقاضای برق گوگل و مایکروسافت
کد خبر:۲۷۵۷۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛ بانک بارکلیز در یادداشتی به مشتریانش، به گزارش پایداری ۲۰۲۵ گوگل که به تازگی منتشر شده است، اشاره کرد که نشان دهنده افزایش ۲۷ درصدی مصرف برق جهانی نسبت به سال گذشته و رسیدن آن به حدود ۳۲ تراوات ساعت است.

افزایش مصرف برق شامل افزایش ۲۵ درصدی در آمریکای شمالی و افزایش ۳۲ درصدی در سطح بین‌المللی بود. مایکروسافت نیز به طور مشابه از افزایش ۲۷ درصدی مصرف برق برای سال مالی ۲۰۲۴ خبر داد که مجموع مصرف برق این غول نرم افزاری را به حدود ۳۰ تراوات ساعت رساند.

به گفته تحلیلگران بارکلیز، این افزایش‌ها نشان می‌دهد که مصرف برق شرکت‌های بزرگ برای هفتمین سال متوالی رشد کرده و از ۲۵ درصد فراتر رفته است.  بنا بر تخمین آنها، گوگل، مایکروسافت و متا می‌توانند بیش از ۱۷ تراوات ساعت از تقاضای جهانی برق را در سال ۲۰۲۴ به خود اختصاص دهند. این به معنای تقریبا ۲.۳ گیگاوات ظرفیت جدید دیتاسنتر، با فرض استفاده ۸۵ درصد است.

این گزارش همچنین پیشرفت و چالش‌های گوگل در دستیابی به هدفش که انرژی بدون کربن ۲۴ ساعته تا سال ۲۰۳۰ است را برجسته کرد. در حالی که از سال ۲۰۱۷، گوگل ۱۰۰ درصد تقاضای برق سالانه خود را با اعتبارات انرژی تجدیدپذیر تطبیق داده است، تنها ۶۶ درصد از مصرف برق این شرکت در سال ۲۰۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و هفت روز هفته از انرژی بدون کربن تامین شده که نسبت به ۶۴ درصد در سال ۲۰۲۳، اندکی افزایش یافته است.

بر اساس گزارش اینوستینگ، بارکلیز اعلام کرد گوگل اذعان کرده که موانع پیشرفت بیشتر شامل شبکه‌های انتقال محدود، هزینه‌های بالاتر برای انرژی پاک، شبکه‌های برق غیر یکپارچه و غیرمنسجم و ملاحظات نظارتی و مالیاتی به ویژه در آسیا و اقیانوسیه و بخش‌هایی از آمریکا است./ایسنا