
نوسازی ناوگان هوایی کشور، با استفاده از فناوریهای نوین/ نسل جدید ناوگان هوایی کشور در راه است

به گزارش اقتصاد معاصر؛ حسین خانلری، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تحولات نوین صنعت هوانوردی گفت: نسل جدید هواپیماهای مسافربری با تمرکز بر بهرهوری سوخت طراحی شدهاند و نیز با نگاه به آینده، در مسیر بهرهگیری از این فناوریها گام برمیدارد.
وی تأکید کرد: نیروی انسانی متخصص "هما"، نقطه قوت این شرکت است که با شاخصههای بینالمللی در سطح منطقه فعالیت میکنند.
خانلری با تحلیل علمی وضعیت ناوگان و ظرفیتهای هوایی، اظهار داشت: بهرهگیری از نسل جدید هواپیماها که با رویکرد کاهش مصرف سوخت و رعایت الزامات زیستمحیطی طراحی شدهاند، یکی از الزامات ورود به عرصه رقابت بینالمللی است. از اینرو، ایران نیز باید از فناوریهای نوین در این عرصه غافل نماند.
وی با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در توسعه پایدار صنعت هوانوردی گفت: متخصصان همایی با دانش روز و توان عملیاتی بالا، قادرند انواع چکهای هواپیما ازجمله: چکهای سبک، نیمهسنگین، سنگین و تعمیرات اساسی را در داخل کشور انجام دهند. این توانمندی یکی از مزیتهای رقابتی "هما" محسوب میشود که میتواند بستر مناسبی برای همکاریهای مشترک با کشورهای منطقه در حوزه تعمیر و نگهداری هواپیما فراهم کند.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در شرایط کنونی، توجه به شرکتهای دانشبنیان بهویژه آن دسته از مجموعههایی که در حوزه هوایی و فناوری فعالیت میکنند، از اولویتهای اصلی ماست. ما علاقهمندیم همکاری نزدیکی با این شرکتها داشته باشیم تا بتوانیم از ظرفیتهای داخلی کشور برای نوسازی و نگهداشت استفاده کنیم.
خانلری با اشاره به تأکید وزیر راه و شهرسازی بر همافزایی میان بنگاه های دولتی و خصوصی در بخش هوایی خاطرنشان کرد: در سیاستهای جدید ایران ایر، ارتباط مؤثر با بازیگران داخلی و منطقهای دیده شده است و ما در نظر داریم با استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه، زمینههای همکاری مشترک را توسعه دهیم.
وی به تحولات بینالمللی اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه اخیر اجلاس یاتا (IATA)، مقرر شده شرکتهای هواپیمایی با هدف بهبود ایمنی، بهرهوری و تحلیل دقیق دادهها، به سمت اشتراکگذاری دادهها در سطح بینالمللی حرکت کنند.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران افزود: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۹۶۴ به عضویت یاتا درآمده و با بیش از ۶۱ سال سابقه، یکی از اعضای باسابقه این نهاد جهانی بهشمار میرود. این پیشینه، جایگاه مهمی را برای ایران ایر در مجامع بینالمللی صنعت هوایی رقم زده است.
خانلری در پایان تأکید کرد: ایران ایر با تکیه بر ظرفیتهای داخلی، نیروی انسانی متخصص خود، سابقه معتبر در مجامع جهانی و نگاهی آیندهنگر، آماده است تا با حفظ هویت ملی، در مسیر تحول دیجیتال و نوسازی صنعت هوایی کشور گام بردارد.