هشدار آلمان: جنگ تجاری با آمریکا وارد مرحله خطرناک‌تری شده است

در پی تهدید دونالد ترامپ به افزایش تعرفه واردات کالا از اتحادیه اروپا، یک مقام ارشد آلمانی اعلام کرد که هنوز امید به دستیابی به توافق و جلوگیری از تشدید جنگ تجاری میان دو سوی آتلانتیک وجود دارد.
هشدار آلمان: جنگ تجاری با آمریکا وارد مرحله خطرناک‌تری شده است
کد خبر:۲۸۲۷۴
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از رویترز؛ یک مقام ارشد سیاسی آلمان روز یکشنبه اعلام کرد که هنوز فرصت برای ادامه گفت‌وگو میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده وجود دارد و ممکن است اجرای تعرفه‌های جدید وارداتی به تعویق بیفتد. این اظهارات پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با تهدید به افزایش تعرفه‌ها بر واردات از اتحادیه اروپا، تنش‌های تجاری را تشدید کرد.

یورگن هارت، معاون رئیس فراکسیون محافظه‌کار CDU/CSU در پارلمان آلمان و از چهره‌های نزدیک به صدر اعظم فردریش مرتس، در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت: «مذاکرات میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده وارد مرحله‌ای سرنوشت‌ساز شده است.»

او افزود: «به نظر می‌رسد که دست‌کم یک توافق جزئی حاصل شود و احتمال تعویق مجدد تعرفه‌ها تا پیش از اول اوت وجود دارد. در نهایت، این شهروندان و شرکت‌های آمریکایی هستند که باید بار مالی این تعرفه‌های سنگین را متحمل شوند؛ موضوعی که منجر به افزایش قیمت‌ها و تشدید تورم در خود ایالات متحده خواهد شد.»

ترامپ روز شنبه تهدید کرد که در صورت عدم حصول توافق، از اول اوت تعرفه واردات کالا از مکزیک و اتحادیه اروپا را به ۳۰ درصد افزایش خواهد داد. پیش از این، وی در ماه آوریل تعرفه‌ای ۲۰ درصدی بر کالاهای اروپایی اعمال کرده بود که پس از مدتی به‌طور موقت لغو و با تعرفه پایه ۱۰ درصدی جایگزین شد. هفته گذشته نیز او مهلت مذاکرات را تا اول اوت تمدید کرد. این تعرفه‌ها مستقل از تعرفه‌های بخشی قبلی بر فولاد، آلومینیوم و خودروهای وارداتی از اتحادیه اروپا به آمریکا هستند.

هارت با اشاره به اشتباه محاسباتی ترامپ گفت: «اروپا باید رئیس‌جمهور آمریکا را از این باور نادرست که گمان می‌کند کسری تراز تجاری آمریکا ناشی از سیاست‌های حمایتی اتحادیه اروپا است، منصرف کند.»

او تأکید کرد: «ایالات متحده در بخش خدمات، به‌ویژه به‌دلیل سلطه فناوری اطلاعات، دارای مازاد تجاری قابل توجهی است که تا حد زیادی کسری تراز کالا را جبران می‌کند.»

هارت در پایان خاطرنشان کرد: «واقعیت این است که مردم آمریکا آن‌قدر ثروتمند هستند که توانسته‌اند بسیاری از نیازهای اقتصادی خود را از طریق کار و تولید دیگر کشورها تأمین کنند. کاهش واردات به این معناست که ایالات متحده ناچار خواهد بود برای حفظ سطح رفاه کنونی خود، بیشتر و سخت‌تر کار کند. این‌که آیا چنین وضعیتی مطلوب مردم آمریکا است یا نه، جای تأمل دارد.»