۲۶/تير/۱۴۰۴ | ۲۲:۲۶
اختلال در دسترسی به برخی سایت‌ها با دامنه ir نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد/ نرخ جدید اعلام شد وزیر ارتباطات:اینترنت به شرایط قبل بازگشت پایان مهلت استفاده از بسته اینترنت ۵۰ گیگابایتی ثابت از امروز مکالمات تلفن ثابت تا پایان تیر رایگان شد صادرات خدمات فناوری اطلاعات از کالا‌ها مهم‌تر است/ ضرورت اصلاح قوانین و تقویت مطالبه‌گری بخش خصوصی هدف یک میلیارد دلاری صادرات فناوری اطلاعات دست‌نیافتنی است/ نیاز به تغییر قوانین و حمایت دولت ابلاغ مصوبه تشکیل کمیته تسهیل کسب‌وکارهای دیجیتال معرفی کتابی برای کاربرد هوش مصنوعی در تحقیقات علمی دستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو اضافه شدن خدمات جدید در پنجره دولت هوشمند تا ۱ ماه آینده آغاز ساماندهی سکوهای تبادل رمزارز با تشکیل کارگروه موقت تنظیم‌گری افزایش ۵۰ درصدی ترافیک عبوری داده از کشور ماهواره «پارس ۲» به‌زودی در صف پرتاب قرار می‌گیرد کلیات سند جامع ترویج و ارتقای سواد فضای مجازی تصویب شد تعرفه اینترنت همراه افزایش پیدا نمی‌کند
۱۵:۳۰ ۱۴۰۴/۰۴/۲۶

چرا بیت کوین به ۱۲۳ هزار دلار رسید؟

بیت‌کوین در هفته‌های اخیر با یک رالی صعودی بار دیگر توجه فعالان حوزه ارز‌های دیجیتال را به خود جلب کرده است. این ارز پیشتاز بازار از ۱۲۳ هزار دلار عبور کرده و سقف‌های تاریخی جدیدی را به ثبت رسانده و با ارزش بازار ۲.۴۰۷ تریلیون دلاری به پنجمین دارایی بزرگ جهان تبدیل شد. این صعود تاریخی که با ورود بی‌سابقه سرمایه‌های نهادی، موفقیت چشمگیر ETFها و خوش‌بینی‌های اقتصادی همراه بود، آینده‌ تازه‌ای را برای این ارز دیجیتال ترسیم می‌کند.
چرا بیت کوین به ۱۲۳ هزار دلار رسید؟
کد خبر:۲۸۶۷۴

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بیت‌کوین، پرچمدار بازار ارزهای دیجیتال در هفته‌های اخیر با ثبت رکوردهای بی‌سابقه قیمتی، بازار جهانی را شگفت‌زده کرده است. این ارز دیجیتال در روزهای گذشته با عبور از مرز ۱۲۲ هزار دلار و سپس لمس بیش از ۱۲۳ هزار دلار، سقف‌های تاریخی جدیدی را به ثبت رساند. این صعود بی‌وقفه، بیت‌کوین را با ارزش بازاری معادل ۲.۴۰۷ تریلیون دلار، به پنجمین دارایی بزرگ جهان تبدیل کرده و از غول‌هایی چون آمازون و گوگل نیز پیشی گرفته و تنها پشت سر طلا، انویدیا، مایکروسافت و اپل قرار دارد. 

صعود بیت‌کوین را می‌توان به ترکیبی از عوامل قدرتمند نسبت داد. نقطه عطف اصلی این رالی صعودی، تایید ETFهای اسپات بیت‌کوین در ایالات متحده در ژانویه ۲۰۲۴ بود. این تایید، دروازه ورود سرمایه‌های عظیم نهادی را به روی بیت‌کوین باز کرد. از آن زمان، بیت‌کوین دیگر صرفا محدود به پلتفرم‌های اختصاصی ارز دیجیتال نیست و اکنون می‌تواند از طریق کارگزاری‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و حتی بیمه‌ها نیز نگهداری شود.

ورود سرمایه‌گذاران بزرگ به بازار و موفقیت صندوق های قابل معامله بیت کوین 

رکوردشکنی در ورودی ETFها نیز از عوامل صعود بیت‌کوین و رکورد قیمتی به حساب می‌آید. پنج‌شنبه هفته گذشته ETFهای اسپات بیت‌کوین دومین حجم ورودی یک‌روزه خود را با ۱.۱۸ میلیارد دلار ثبت کردند که این جریان ورودی بزرگ به رهبری صندوق‌های IBIT بلک راک و FBTC فیدلیتی نه فقط بیت‌کوین را به بالاترین رکورد خود رساند، بلکه نشان‌دهنده تغییری ساختاری در حرکت بازار بود. 

در هفته گذشته، بیش از ۲ میلیارد دلار سرمایه خالص به ETFهای بیت‌کوین وارد شد که نشانه‌ای واضح از افزایش مشارکت و اشتیاق نهادی است و ETFهای اسپات بیت‌کوین به بیش از ۱۳۸ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت رسیده‌اند که این رقم خود گواهی بر پذیرش گسترده و اعتماد نهادها به این دارایی است.

افزایش ذخیره بیت‌کوین توسط دارندگان بزرگ و ورود خریداران جدید

داده‌های تکنیکال و رفتار بازار نشان می‌دهد که نسبت سود خروجی (SOPR) همچنان در سطح پایین ۱.۰۳ باقی مانده که بیانگر عدم تمایل دارندگان بیت‌کوین به فروش زودهنگام و انتظار برای سود بیشتر است که این موضوع به رشد بیت‌‌کوین کمک کرده و حاکی از تداوم روند صعودی است.

همچنین خریداران جدید با سرعتی بیشتر از نرخ عرضه ماینرها (که پس از هاوینگ آوریل ۲۰۲۴ به حدود ۱۳،۴۰۰ بیت‌کوین در ماه کاهش یافته) شروع به خرید کرده‌اند و این موضوع به نفع قیمت بیت‌کوین بوده است.

از طرفی سرمایه‌گذاران کوچک بیت‌کوین نیز با سرسختی در حال ذخیره این ارز دیجیتال بوده‌ و موجودی تجمع‌یافته این گروه‌ها با نرخی در حدود ۱۹،۳۰۰ بیت‌کوین در ماه رشد داشته که تقریبا ۶ هزار بیت‌کوین بیشتر از عرضه ماهانه ماینرها به حساب می‌آید و این ذخیره هم‌زمان با ثبت سقف‌های تاریخی جدید برای بیت‌کوین، رخ داده است.

نیمه اول سال جاری شرکت‌های بزرگ و کوچک بیش از ۱۵۹،۱۰۷ بیت‌کوین به دارایی‌های خود اضافه کرده‌اند که رکورد جدیدی برای خرید ارزهای دیجیتال توسط شرکت‌ها محسوب می‌شود و طبق گزارش‌ها انتظار می‌رود طی شش ماه آینده ۳۶ شرکت جدید به شرکت‌های خزانه‌داری بیت‌کوین بپیوندند. در این میان، مایکل سیلور با شرکت MicroStrategy همچنان با ۵۹۷،۳۲۵ بیت‌کوین، رتبه اول را در اختیار دارد.

افزایش خوش‌بینی به بازارهای دیجیتال

افزایش قیمت بیت‌کوین تنها به ETFها محدود نمی‌شود و تضعیف دلار آمریکا (با کاهش ۱۱ درصدی ارزش در شش ماه گذشته) و افزایش پیش‌بینی‌ها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو (احتمالا ۶۳ درصد برای سپتامبر) سرمایه‌گذاران را به سمت دارایی‌هایی با پوشش ریسک تورمی سوق داده است که بسیاری بیت‌کوین را به عنوان طلای دیجیتال در نظر گرفته و اقدام به خرید آن کردند.

همچنین صعود بازارهای فناوری و شاخص نزدک نیز حس ریسک‌پذیری در بازار ارزهای دیجیتال را تقویت کرده و اقبال گسترده‌ برای دارایی‌های با رشد بالا را در پی داشت. .

از طرفی توقف اعمال تعرفه‌های ایالات متحده در ۹ آوریل و تصویب لایحه اقتصادی ترامپ نیز بر بازار تاثیر گذاشته و از زمان تصویب این لایحه، بیت‌کوین بیش از ۱۵ هزار دلار به قیمت خود افزوده و همبستگی معکوس با شاخص دلار آمریکا را تقویت کرده است.

همچنین افزایش قیمت بیت‌کوین در حالی رخ داد که ایالات متحده برای هفته کریپتوآماده می‌شد و انتظار می‌رفت که قانون‌گذاران جلسات کلیدی و رای‌گیری در مورد چندین لایحه مرتبط با دارایی‌های دیجیتال از جمله قانون شفافیت (CLARITY) و قانون GENIUS، برگزار کنند که می‌تواند بر فضای قانون‌گذاری تاثیر بگذارد.

چشم‌انداز آینده بازار

از منظر تکنیکال، هدف قیمتی بعدی بیت‌کوین در محدوده ۱۲۷،۷۹۸ دلار قرار گرفته و سفارش‌های خرید سنگین در حدود قیمت ۱۲۰ هزار دلار نشان از احتمال افزایش بیشتر قیمت و خوش‌بینی نسبت به آینده این ارز دیجیتال دارد. ورود سرمایه‌گذاران نهادی نه تنها نوسان بیت‌کوین را کاهش داده، بلکه دسترسی آن را برای سرمایه‌گذاران عادی آسان‌تر کرده است. این کاهش نوسان، شانس بیت‌کوین را برای تبدیل شدن به یک ابزار پرداخت و نه فقط طلای دیجیتل افزایش داده است.

صعود اخیر بیت‌کوین همراه با نقد شدن ۷۳۰ میلیون دلار در فضای ارزهای دیجیتال، نشان‌دهنده سرعت بالای تغییرات در بازار است. در مجموع، بازار ارزهای دیجیتال در سه ماه گذشته بیش از ۱ تریلیون دلار به ارزش کل خود افزوده است و حمایت چهره‌هایی مانند ایلان ماسک از بیت‌کوین و ایده‌هایی مانند استفاده از آن برای حزب آمریکا به جای پول فیات، نیز در پیش‌زمینه توجه و رشد بیت‌کوین تاثیرگذار بوده است.