
کاهش متوسط تاخیرات پروازهای حج به ۷ دقیقه با ثبت ۲ ساعت تعجیل

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر مراسم تجلیل از دستاندرکاران حج امروز با حضور رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، مسوولان سازمان حج و زیارت و دیگر دستاندرکاران صنعت در محل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است.
در این مراسم عنوان شد که در عملیات حج امسال ۵۷۰ پرواز رفت و ۱۶۰ پرواز برگشت توسط ایرانایر انجام شد و ۶۸ هزار و ۱۴۵ زائر اعزام شدند.
پروازهای رفت با تاخیر متوسط ۷.۶ دقیقهای و پروازهای برگشت با تاخیر ۶.۳ دقیقهای انجام شد که سابقه نداشته است.
همچنین امسال مدت ۲ ساعت و ۱۱ دقیقه تعجیل در عملیات پروازی حج رخ داد که در سالهای اخیر بی سابقه بوده است.
در این مراسم رئیس سازمان هواپیمایی کشوری بیان کرد: در حوزه نیروی انسانی آموزشهایی برای پروازهای حج نیاز داشتند که انجام شد.
به گفته پورفرزانه همچنین برای برقراری پروازها پس از جنگ ۱۲ روزه، حدود ۳۰ جلسه هماهنگی از سوی دستاندرکاران سازمان برگزار شد.
در ادامه این مراسم مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اظهار داشت: ۲ فروند ایرباس ۳۳۰ در زمانی که هما نیاز مبرم به ناوگان داشت برای پروازهای حج، با پیگیری وزیر راه و شهرسازی وارد ناوگان ایرانایر شد تا پروازهای داخلی هما دچار اختلال نشود.
به گفته چلندری امسال ۲۳ فرودگاه کشور در عملیات حج فعالیت داشتند.
وی افزود: ترمینال سلام به مساحت ۵۴ هزار متر مربع به پروازهای زیارتی اختصاص یافته است.
در ادامه این مراسم همچنین معاون بازرگانی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از فروش روزانه ۳.۵ درصد ظرفیت بلیت پروازهای اربعین ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۱۲ هزار فقره بلیت فروخته شده است.
به گفته حسام قربانعلی، عرضه بلیتها بهصورت پلکانی و در ساعات مختلف شبانهروز انجام میشود تا از فشار ترافیکی بر روی وبسایت جلوگیری شود و امکان خرید بلیت برای افراد مختلف در روزهای گوناگون فراهم باشد.
قربانعلی تاکید کرد: هموطنان فقط از وبسایت رسمی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اقدام به خرید بلیت کنند و به هیچ مرجع دیگری مراجعه نکنند.
به گفته معاون بازرگانی هما تا این لحظه حدود 25 تا 30 درصد از ظرفیت هر پرواز برای بازه زمانی 31 مرداد تا 5 شهریور عرضه شده و در مجموع تاکنون حدود 12 هزار بلیت فروختهایم.
وی با بیان اینکه پروازهای فوقالعاده نیز در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: برنامهریزی ما فقط محدود به این تعداد پرواز نیست و انشاءالله از استانهای مختلف از جمله اصفهان، فارس، هرمزگان، یزد، خراسان رضوی (مشهد مقدس)، سمنان، شاهرود و همدان نیز پروازهایی به مقصد نجف برقرار خواهد شد.
قربانعلی درباره پیشبینی نهایی ظرفیت پروازها گفت: طبق هماهنگیهای انجامشده توسط جناب مدیرعامل، برنامهریزی برای جابهجایی حدود 30 هزار زائر انجام شده، اما با توجه به روند افزایش تقاضا، پیشبینی ما این است که این عدد به حدود 45 تا 50 هزار نفر افزایش پیدا کند.
در ادامه این مراسم، کاپیتان خانلری، مدیرعامل هما در جمع اصحاب رسانه، بیان کرد: برای مشارکت در عملیات اربعین حسینی، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) از 25 تیرماه پیشفروش بلیتهای پرواز اربعین را آغاز کرده و این روند همچنان ادامه دارد.
وی افزود: بر اساس ابلاغ سازمان هواپیمایی کشوری، بازه زمانی فروش بلیت برای پروازهای اربعین از 17 تا 26 مرداد در نظر گرفته شده است. نرخ مصوب نیز پیشتر توسط این سازمان اعلام شده و در همان چارچوب عمل میکنیم؛ بلیت یکطرفه از تهران 13 میلیون تومان و از مشهد مقدس 15 میلیون تومان تعیین شده و هیچگونه افزایش قیمتی در کار نیست.
وی تصریح کرد: به آژانسهای طرف قرارداد خود نیز تأکید کردهایم که موظف به رعایت نرخهای مصوب هستند و با هرگونه تخطی برخورد خواهد شد.
مدیرعامل ایران ایر بیان کرد: برای ایام اربعین مانند ایام حج، فروش بلیت بهصورت عمومی انجام میشود و همه مردم، اعم از زائران مستقل یا کاروانی، میتوانند با مراجعه به دفاتر فروش یا سامانههای رسمی، بلیت خود را تهیه کنند.
خانلری تاکید کرد: برای این ایام، هواپیماهای پهنپیکر اختصاص دادهایم و برنامهریزی شده تا روزانه 10 پرواز انجام شود. همچنین با توجه به اعلام آمادگی سایر شرکتهای هواپیمایی، مقرر شده سه پرواز رفت و سه پرواز برگشت (مجموعاً 6 سکتور پروازی) نیز با مشارکت آنها برقرار شود.
به گفته وی، در صورت تأیید نهایی سازمان هواپیمایی کشوری، احتمال اضافهشدن هواپیماهای ایرباس 319 و 320 به ناوگان پروازی اربعین نیز وجود دارد.
وی یادآوری شد: با این ظرفیت، ایرانایر آمادگی دارد بیش از 55 هزار نفر از زائران را در مسیر رفت و برگشت به عتبات عالیات، بهویژه نجف اشرف و کربلای معلی، منتقل کند.
مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: از نظر مجوزهای پروازی نیز مشکلی وجود ندارد و سازمان هواپیمایی کشورمان مجوزهای لازم را صادر کرده و طرف عراقی نیز همکاری لازم را داشته است.
وی همچنین گفت: برای ارتقاء سطح خدمات، دو نفر از نیروهای بخش گراند هندلینگ (خدمات زمینی) به ایستگاههای فعال در عراق اضافه کردهایم تا در خدمت زائران باشند. چنانچه برخی زائران باقیمانده تسویهحسابی داشته باشند نیز مشکلی نیست و امکان پرداخت فراهم شده است؛ با این حال، تسویه حسابهای قبلی نیز انجام شده است.