۱۵:۵۱ ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

خداحافظی دوباره شاخص بورس با کانال ۲.۱ میلیون واحدی

شاخص بورس در معاملات امروز بازار سرمایه با ثبت افت بیش از ۷ هزار واحدی، ارتفاع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد را از دست داد.
خداحافظی دوباره شاخص بورس با کانال ۲.۱ میلیون واحدی
کد خبر:۴۵۳۶

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ شاخص کل بورس دیروز برای هفتمین روز پیاپی معاملاتی، باز هم منفی بود و با افت ۰.۲۴‌ درصدی مواجه شد. شاخص هم‌وزن هم که به‌ عنوان نمایانگر وضعیت عمومی شرکت‌های کوچک و متوسط بازار به شمار می‌رود، با افت ۰.۲۴ درصدی به کار خود پایان داد.


ارزش معاملات خرد سهام نیز با ۳۵‌ درصد افت به عدد ۶۴۸‌ میلیارد‌ تومان رسید که این رقم کمترین میزان از فروردین ۹۹ بود. سهامداران خرد همچنان به خروج نقدینگی خود از این بازار ادامه می‌دهند.


سیاست اعمال محدودیت دامنه نوسان نیز در تالار شیشه‌ای کماکان ادامه دارد و به سبب شرایط سیاسی و نظامی منطقه و همچنین کاهش دامنه نوسان، فعلا صف‌های فروش طولانی، نقدنشوندگی سهام شرکت‌ها و کاهش جذابیت بازار را به همراه داشته است.


افت دیروز شاخص بورس موجب شد تا نماگر بازار سرمایه در آستانه از دست دادن ارتفاع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد قرار گیرد که البته این اتفاق در دقایق ابتدایی معاملات امروز افتاد. شاید به همین دلیل باشد که حمایت از بازار با تحریک طرف تقاضا و افزایش خرید‌های دستوری در دستور کار متولی بازار قرار گرفت و از نیمه معاملات به بعد، شتاب این کاهش کمتر شد و در نهایت نیز شاخص بورس به افت بیش از ۷،۷۰۰ واحدی رسید. 


آمار‌ها نشان می‌دهند در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، ۷۸ درصد نماد‌ها معادل ۲۷۴ نماد در بورس و ۸۴ درصد نماد‌ها معادل ۳۱۵ نماد در فرابورس منفی بودند. همچنین ۵۸ درصد معادل ۲۰۶ نماد معاملاتی در بورس و ۶۹ درصد معادل ۲۵۸ نماد معاملاتی در فرابورس با صف فروش و تنها ۱۱ درصد معادل ۴۰ نماد معاملاتی و ۹ درصد معادل ۳۳ نماد معاملاتی نیز با صف خرید، معاملات را ترک کردند.


این وضعیت نشان از تداوم حساسیت و واکنش منفی سهامداران و سرمایه‌گذاران نسبت به تحولات سیاسی منطقه‌ای دارد و به‌ نظر می‌رسد، ناآرامی‌های اخیر در لبنان و سایر تحولات مشابه در منطقه فروکش نکند و نباید منتظر بازگشت تعادل به معاملات تالار شیبشه‌ای بود.


در این راستا نیز حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس دیروز در نخستین نشست خود با مدیران عامل شرکت‌های تامین سرمایه و مدیران شرکت‌های گروه خدمات بازار سرمایه گفت: «انتظارات از بازار سرمایه متعدد و نظرات مختلف است. بنابراین با توجه به شرایط سیاسی موجود، اعمال محدودیت دامنه نوسان، یک اقدام احتیاطی چند روزه است. این موضوع در شورای عالی بورس هم مورد بحث قرار گرفت، در نتیجه اگر شرایط عادی شود، به وضع قبلی بازمی‌گردیم.»


به باور کارشناسان، کاهش دامنه‌ نوسان توسط سیاستگذار بازار سرمایه، اگر چه با هدف کاهش سرعت سقوط این بازار انجام شد اما جذابیت این بازار را به شدت کاهش داده و موجب تشکیل صف‌های فروش طولانی شده است.


کماکان نگاه‌ها بر این اساس است که باز بودن دامنه نوسان، هر چند موجب می‌شود تا چند روزی وضعیت بازار سرمایه منفی باشد اما تخلیه هیجانات منفی در بورس به یک‌باره اتفاق می‌افتد و سیاست محدود کردن دامنه نوسان عموما اثر بیشتری برای کاهش فشار‌های روانی بر سیاست‌گذار و ارکان بازار سرمایه نسبت به سهامداران دارد.


در هر حال وابستگی شدید تصمیم و رفتار‌ها در بازار سرمایه به تحولات سیاسی و نظامی منطقه تنها به سهامداران و سرمایه‌گذاران منتهی نمی‌شود و متولیان بازار سرمایه هم در این شرایط محتاط‌‌تر اقدام می‌کنند؛ تا جایی که امروز شرکت بورس تهران در اطلاعیه‌ای خطاب به سهامداران، ذی‌نفعان و اصحاب رسانه بیان کرد، این شرکت به نمایندگی از بازار سرمایه کشور، فروردین سال گذشته با در نظر گرفتن زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های موجود، درخواستی مبنی بر میزبانی نشست سالانه کنفدراسیون بورس‌های اروپایی و آسیایی (فیاس) ۲۰۲۴ به دبیرخانه مربوطه اعلام کرد و موفق به اخذ مجوز برای برگزاری این همایش بین‌المللی شد.


با این حال امروز تصمیم بر این شد تا برگزاری حضوری نشست سالانه فدراسیون بورس‌های اروپایی و آسیایی (فیاس ۲۰۲۴) که قرار بود اوایل آبان‌ امسال در جزیره کیش برگزار شود، به زمانی دیگر موکول شود.

ارسال نظرات