روند کاهش قیمت ارز آزاد شتاب میگیرد
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ این روزها و در بازار ارز، دلالان با سوءاستفاده از اتفاقات منطقه به دنبال نوسانسازی و کسب سود از جیب مردم هستند، اغلب کارشناسان اقتصادی بیان میکنند و معتقدند در فضای التهاب بازار، افراد نباید در بازارهای مالی سرمایهگذاری کنند. ضمن اینکه کارنامه بازار ارز نشان داده افرادی که در اسفندماه سال ۱۴۰۱ در این بازار سرمایهگذاری کردهاند هنوز به سود نرسیدهاند، مگر دلالان که از نوسان این بازار سود کسب کردند.
بررسیها نشان میدهد از ابتدای سال جاری تاکنون، عملیات وعده صادق ۲ هشتمین اتفاقی است که توانسته است روی بازار ارز تاثیر بگذارد، اما باید توجه داشت در همه ادوار گذشته نوسانات ارز توسط بازارساز کنترل شد و قیمتها پس از مدتی روند کاهشی به خود گرفت.
بهار امسال بود که اسرائیل کنسولگری ایران در دمشق را هدف قرار داد. در همان زمان، نرخ ارز نوساناتی داشت که باعث شد قیمت هر دلار آزاد در بازار تهران از ۶۱۳۰۰ تومان به ۶۲ هزار و ۹۰۰ تومان در ۱۴ فروردینماه برسد. ایران در ۲۵ فروردینماه بهصورت رسمی به سرزمینهای اشغالی و اسرائیل با نام عملیات وعده صادق حمله کرد. این اتفاق قیمت هر دلار آمریکا را چند هزار تومانی بالا برد، اما همان زمان هم از نرخ ۶۴ هزار تومان به بعد، تنها قیمت در بازار داده میشد و دادوستدی در قیمتهای بالاتر اتفاق نیفتاد سپس طولی نکشید که هیجان بازار تخلیه شد و دوباره قیمتها به روال عادی بازگشت.
اواخر اردیبهشتماه هم که بالگرد حامل رئیسجمهور و همراهانش سقوط کرد، دلالان برای سودجویی خود اقدام به نوسانسازی در بازار ارز کردند، آن زمان، هر دلار آمریکا در بازار غیر رسمی با نرخ ۶۱ هزار تومان معامله شد، اما در خرداد ماه رکورد کاهش قیمت دلار شکسته شد و به ۵۶ هزار تومان هم رسید. بازار روند آرامی داشت تا اینکه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران به شهادت رسید.
آن زمان هم قیمت دلار دوباره در آستانه ۶۲ هزار تومان قرار گرفت. پس از چند روز دوباره قیمتها به کانال ۵۹ هزار تومان بازگشت.
کاهش بیشتر نرخ ارز با توجه به ورود بازارساز ادامه خواهد داشت
اسرائیل جنگ در غزه را گسترش داد و به لینان نیز حملات متعددی کرده است، این اتفاقات منطقه مجددا موجب بروز نوسان بیشتر نرخ ارز در بازار شد و بهای هر دلار آمریکا را تا ۶۱ هزار تومان افزایش داد. دوباره پس از چند روز قیمتها به کانال ۵۹ هزار تومان بازگشت. تا اینکه روز جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳ اسراییل با حمله به ضاحیه بیروت سیدحسن نصرا... دبیرکل حزبا... لبنان را بهشهادت رساند.
روز شنبه هفته جاری، دلار آمریکا در انتهای کانال ۶۲ هزار تومان پرسه میزد، برخی دلالان هم برای کسب سود بیشتر و تجریک مردم به خرید ارز، مدعی میشدند بانک مرکزی توان کنترل نرخ را ندارد و به اصطلاح موتور دلار روشن شده است، اما بررسی نرخهای ارز در روز گذشته نشان از کاهش نسبی قیمتها دارد.
دیروز و در بازار غیررسمی هر دلار آمریکا از کانال ۶۳ هزار تومان به کانال ۶۲ هزار تومان بازگشت و با قیمت ۶۲ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. کارشناسان معتقدند کاهش بیشتر نرخ ارز با توجه به ورود بازارساز ادامه خواهد داشت.
بررسی خبرنگار اقتصاد معاصر از میدان فردوسی تهران نشان میدهد از زمان بروز نوسانات ارزی، خریداری در بازار نیست، به هر حال گفته شد که سرمایهگذاری در این بازار در کنار سوداگری بودن آن، هیچ سودی ندارد؛ ضمن آنکه به عقیده کارشناسان ارزی در زمان نوسان نباید در یک بازار مالی سرمایهگذاری کرد ضمن آنکه در شرایط فعلی که هنوز نرخ در پایهای مشخص تثبیت نشده است، نباید افراد بهمنظور سرمایهگذاری وارد بازارهای مالی شوند.
البته در بازار دیگر، طلا و سکه از ابتدای سال تاکنون، قیمتهای زیادی را تجربه کرده است و رکوردهای جدیدی را میزند، دلیل افزایش قیمت طلا در بازار داخلی بهدلیل افزایش قیمت اونس جهانی طلا است.