۱۳/فروردين/۱۴۰۴ | ۰۸:۵۰
انتقاد از عملکرد ضعیف دولت‌ها در زمینه مولدسازی‌ دارایی های دولت هدف مجلس افزایش سهم کشاورزی از اقتصاد ملی است ارسال پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ از طریق عمان خرازی: ایران نه تنها همه راه‌ها را نبسته بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم است پزشکیان: با جدیت پیگیر صدور به موقع مجوزهای مورد نیاز سرمایه‌گذاران هستیم پزشکیان: پیگیر تحقق شعار سال هستیم پاسخ به یک شبهه درباره دخالت رهبری در برنامه ریزی اقتصادی دیدار نوروزی وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور مسیر سرمایه گذاری مردمی توسط مجلس تسریع، تسهیل و تضمین شد پزشکیان: به دنبال راهی برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه هستیم توضیحات قالیباف درباره پرداخت کالابرگ الکترونیکی + جزییات عارف: شرایط کنونی کشور از نظر چالش‌های اقتصادی با دهه ۶۰ تفاوتی ندارد پزشکیان: استفاده از پنل‌های خورشیدی الزامی خواهد شد ورود مجلس به موضوع قاچاق سوخت جدی است تذکر به میدری برای مابه‌التفاوت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو «اقتصاد معاصر»؛

لایحه بودجه ۱۴۰۴ دارای کسری تراز عملیاتی است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: اعداد بودجه سال ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته حدود یک‌ونیم برابر افزایش یافته و این افزایش به ویژه در بخش بودجه عمومی و بودجه شرکت‌های دولتی قابل توجه است.
لایحه بودجه ۱۴۰۴ دارای کسری تراز عملیاتی است
کد خبر:۶۳۵۲

نبی‌الله محمدی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر در ارتباط با کلیات لایحه بودجه اظهار داشت: بودجه سال ۱۴۰۴، نشان‌دهنده افزایش قابل توجه منابع نسبت به بودجه سال ۱۴۰۳ است. به طور متوسط، ارقام بودجه نسبت به سال گذشته تقریبا یک‌ونیم برابر شده‌اند. 

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال بودجه شرکت‌های دولتی که در سال گذشته حدود ۳،۷۰۰ همت بود، امسال به حدود ۵،۴۸۹ همت رسیده است. همچنین منابع بودجه عمومی نیز نسبت به سال گذشته، به طور واقعی حدود یک‌ونیم برابر افزایش یافته‌اند. 

 

محمدی خاطرنشان کرد: این اتفاق شاید افزایش ظاهری بیشتر از دو برابر را نشان دهد اما بخشی از آن به دلیل ورود اقلام مرتبط با تهاتر نفت و هدفمندی یارانه‌ها به خود منابع بودجه عمومی است؛ اقلامی که پیش‌تر در بودجه عمومی در نظر گرفته نمی‌شدند. 

 

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: در این میان، دولت همچنان با کسری تراز عملیاتی مواجه است. این به این معنا بوده که درآمد‌های دولت توان پوشش کامل هزینه‌های جاری و عمومی را ندارد. برای جبران این کسری، دولت مجبور به استفاده از واگذاری دارایی‌های مالی و سرمایه‌ای خود است. 

 

وی در رابطه با امکان جبران این کسری تاکید کرد: دولت باید برای رفع این مشکل، به کوچک‌سازی، مولدسازی اموال دولتی و پرهیز از اتلاف منابع در بخش عمومی بپردازد تا بتواند بخشی از کسری تراز عملیاتی را جبران کند. 

 

محمدی در پایان یادآور شد: در مجموع، مدیریت منابع و کاهش هزینه‌ها، از جمله اولویت‌های اصلی دولت برای مقابله با چالش‌های مالی پیش رو خواهد بود.

 

کد ویدیو
ارسال نظرات