۲۷/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۸:۳۲
وزیر راه و مدیران بانک‌ها به کمیسیون عمران می‌آیند بیانیه مرکز اطلاعات مالی درباره تصویب لایحه کنوانسیون پالرمو و آغاز بررسی کنوانسیون CFT تذکرات شفاهی درباره گران شدن برق و آب و تعطیلی کارخانه‌ها توضیحات مهاجرانی درباره تغییر ساعت کاری مدارس مجمع گفت‌وگوی تهران، مهم‌ترین پلتفرم دیپلماتیک ایران پزشکیان:اگر همه با هم باشیم آمریکا نمی‌تواند کاری ازپیش ببرد واکنش حاجی‌بابایی به تغییر ساعت کاری مدارس ناترازی برق حاصل یک روز و دو روز نیست/حدود ۲۰ هزار مگاوات ناترازی داریم پاسخ وزیر کار به سوال مربوط به انتصابات سیاسی، مجلس را قانع کرد تاخیر دولت در پرداخت بهای گندم خلاف قانون است توافق راهبردی، روابط ایران و روسیه را وارد فاز جدید می کند معرفی وزیر اقتصاد به تعویق افتاد بنگاه‌داری به اولویت بانک‌ها تبدیل شده است سخنان قالیباف درباره پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان آقایان به جای مقصر تراشی مشکل قطعی‌های برق را ریشه‌ای حل کنند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو «اقتصاد معاصر»؛

لایحه بودجه ۱۴۰۴ دارای کسری تراز عملیاتی است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: اعداد بودجه سال ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته حدود یک‌ونیم برابر افزایش یافته و این افزایش به ویژه در بخش بودجه عمومی و بودجه شرکت‌های دولتی قابل توجه است.
لایحه بودجه ۱۴۰۴ دارای کسری تراز عملیاتی است
کد خبر:۶۳۵۲

نبی‌الله محمدی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر در ارتباط با کلیات لایحه بودجه اظهار داشت: بودجه سال ۱۴۰۴، نشان‌دهنده افزایش قابل توجه منابع نسبت به بودجه سال ۱۴۰۳ است. به طور متوسط، ارقام بودجه نسبت به سال گذشته تقریبا یک‌ونیم برابر شده‌اند. 

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال بودجه شرکت‌های دولتی که در سال گذشته حدود ۳،۷۰۰ همت بود، امسال به حدود ۵،۴۸۹ همت رسیده است. همچنین منابع بودجه عمومی نیز نسبت به سال گذشته، به طور واقعی حدود یک‌ونیم برابر افزایش یافته‌اند. 

 

محمدی خاطرنشان کرد: این اتفاق شاید افزایش ظاهری بیشتر از دو برابر را نشان دهد اما بخشی از آن به دلیل ورود اقلام مرتبط با تهاتر نفت و هدفمندی یارانه‌ها به خود منابع بودجه عمومی است؛ اقلامی که پیش‌تر در بودجه عمومی در نظر گرفته نمی‌شدند. 

 

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: در این میان، دولت همچنان با کسری تراز عملیاتی مواجه است. این به این معنا بوده که درآمد‌های دولت توان پوشش کامل هزینه‌های جاری و عمومی را ندارد. برای جبران این کسری، دولت مجبور به استفاده از واگذاری دارایی‌های مالی و سرمایه‌ای خود است. 

 

وی در رابطه با امکان جبران این کسری تاکید کرد: دولت باید برای رفع این مشکل، به کوچک‌سازی، مولدسازی اموال دولتی و پرهیز از اتلاف منابع در بخش عمومی بپردازد تا بتواند بخشی از کسری تراز عملیاتی را جبران کند. 

 

محمدی در پایان یادآور شد: در مجموع، مدیریت منابع و کاهش هزینه‌ها، از جمله اولویت‌های اصلی دولت برای مقابله با چالش‌های مالی پیش رو خواهد بود.

 

کد ویدیو
ارسال نظرات