
نیاز ۴۲ میلیارد دلاری اسرائیل برای رفع کسری بودجه

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از الجزیره، یک اقتصاددان اسرائیلی تخمین زد که جنگ در نوار غزه تاکنون بیش از ۶۷ میلیارد دلار برای اقتصاد اسرائیل هزینه داشته و دستگاه دفاعی خواهان افزایش سالانه حداقل ۲۰ میلیارد شکل (۵.۴ میلیارد دلار) در بودجه دفاعی است.
البته برخی تحیلگران اسرائیل اعلام کردهاند که کسری بودجه بسیار بیشتر از این ارقام است، به طوریکه مهاجرت، افراد مجروح و نیازهای اقتصادی زیادی وجود دارد که حتی در هزینه جنگ محاسبه نمیشوند.
در همین راستا پروفسور یاکوف فرانکل، برنده جایزه اقتصاد اسرائیل و رئیس سابق بانک اسرائیل گفت: فوریترین و مهمترین کار، مقابله با کسری بودجه است.
وی افزود: سال ۲۰۲۳ بدون کسری آغاز شد اما هر روز وضعیت بدتر شد و در پایان ژوئیه گذشته، کسری به ۸.۱ درصد رسید. در واقع حدود ۱۵۵ میلیارد شکل (۴۲ میلیارد دلار) برای جبران کسری بودجه باید پرداخت شود.
کانال ۱۲ اسرائیل نیز میگوید: «بازارهای بینالمللی صبرشان را نسبت به اسرائیل از دست دادهاند.»
گیل شوید، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران شرکت فناوری پیشرفته چک پوینت هم گفت: «ما شاهد نشانههایی از کاهش سرمایهگذاری خارجی هستیم. طبیعتا سرمایهگذاران خارجی از سرمایهگذاری در کشوری که وضعیت باثباتی ندارد واهمه دارند.»
برخی دیگر نیز میگویند که اسرائیل اعتبار خود را در برابر سرمایهگذاران از دست داده است.
فرانکل هم معتقد است: «اعتبار از طریق گفتار خریداری نمیشود، بلکه با عمل خریداری میشود.»
موسسه فیچ در روز دوشنبه، رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را با توجه به تداوم تجاوزات به نوار غزه در دهمین ماه خود و پیامدهای آن در منطقه، یک پله کاهش داد و از «A+» به «A» رساند.
فیچ در بیانیهای اعلام کرد: «کاهش رتبه، منعکسکننده تاثیر جنگ جاری در غزه، تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی و عملیات نظامی در چند جبهه است».
گفتنی است که این آژانس چشمانداز خود را در مورد این رتبه در سطح منفی نگه داشته و احتمال دارد دوباره رتبه آن را کاهش دهد.