ذخایر ارزی در دسترس ایران از ۲۶ میلیارد دلار گذشت
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش خود از افزایش ۵.۴ میلیارد دلاری ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۲۴ خبر داده است.
این نهاد بینالمللی، ذخایر ارزی در دسترس ایران برای سال جاری میلادی را ۲۶.۱ میلیارد دلار برآورد کرده است. ذخایر ارزی در دسترس ایران برای سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۲۰.۷ میلیارد دلار، در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۹.۷ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۱ نیز ۱۷.۷ میلیارد دلار اعلام شده که بدین ترتیب روندی صعودی را طی کرده است.
آخرین آمار ارائهشده توسط صندوق بینالمللی پول، از کل ذخایر ارزی ایران مربوط به سال ۲۰۲۱ است که این رقم، ۱۲۲ میلیارد دلار اعلام شد.
صندوق بینالمللی پول، از سال ۲۰۱۹ به دنبال اتخاذ سیاست فشار حداکثری از سوی دولت ترامپ علیه ایران بود و در همین راستا نیز، به یکباره رقم ذخایر ارزی ایران را از ۱۲۲.۴۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۱۴.۹۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ کاهش داد و در توجیه اقدام خود اعلام کرد که رقم ذخایر ارزی در دسترس دولت ایران را اعلام کرده است. یعنی ذخایری که آماده و تحت کنترل مقامات مالی کشور بوده و در خارج از دسترس تحریمها قرار دارد.
رتبه ۱۳ ایران با ذخایر ارزی در دسترس خود در خاورمیانه و آسیای مرکزی
ایران طی سالهای اخیر، میان چند کشور نخست منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی از نظر ذخایر ارزی خود قرار داشته و حتی با لحاظ ذخایر ارزی در دسترس خود جایگاه خوبی در منطقه دارد.
بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول، ایران از این نظر میان ۳۲ کشور منطقه در سال ۲۰۲۴ در رتبه ۱۳ قرار دارد. یعنی ذخایر ارزی در دسترس ایران در این سال بیشتر از همه کشورهای منطقه به جز ۱۲ کشور بوده است.
این در حالی بود که عربستان با ذخایر ۴۲۹ میلیارد دلاری در رتبه نخست منطقه قرار گرفت. ذخایر ارزی عربستان در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته حدود ۷ میلیارد دلار کاهش داشته است. امارات با ۲۱۱ میلیارد دلار و عراق با ۱۰۷ میلیارد دلار به ترتیب رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین میزان ذخایر ارزی برخی کشورها نظیر جمهوری آذربایجان ۱۱.۵ میلیارد دلار، بحرین ۵.۴ میلیارد دلار، کویت ۵۰.۵ میلیارد دلار، قطر ۵۶.۸ میلیارد دلار، مصر ۴۴.۳ میلیارد دلار، اردن ۱۹.۷ میلیارد دلار، تونس ۸.۷ میلیارد دلار و یمن ۰.۸ میلیارد دلار بود.