اجلاس کاپ ۲۹ در سطح حضور رئیسجمهور کشورها نیست
محمدباقر بهرامی، سفیر پیشین ایران در آذربایجان در گفتوگو با اقتصاد معاصر درباره اجلاس کاپ ۲۹ آذربایجان و اثرات آن اظهار داشت: مقولات اجتماعی و اقتصادی به هم پیوستهاند و مسائل اقتصادی با مسائل سیاسی، روابط بینالملل و فرهنگی مرتبط است. این مسائل همه به شکل یک پکیج هستند.
وی ادامه داد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر توسعه روابط با کشورهای همسایه، مسلمان و همسو متمرکز است و آذربایجان نیز یکی از این کشورها محسوب شده که علاوه بر همسایگی، دارای اشتراکات زیادی با ایران است.
بهرامی گفت: قریب به اتفاق مردم آذربایجان مسلمان و شیعه هستند و اشتراکات فرهنگی، تمدنی و تاریخی زیادی بین دو کشور وجود دارد، به طوری که بخشی از تاریخ آذربایجان جزئی از کشور بزرگ ایران بوده است. زبان مردم آذربایجان نیز با بخش زیادی از زبان مردم ایران یکی بوده و به همین دلیل، سیاست خارجی جمهوری اسلامی بر تعامل و توسعه روابط راهبردی با این کشور متمرکز شد.
وی درباره حضور ایران در این اجلاس تصریح کرد: حضور جمهوری اسلامی ایران در این رویداد ضروری تلقی میشود اما بهتر است که مقامات پایینتر در آن شرکت کنند.
بهرامی افزود: با توجه به شرایط بینالمللی و حساسیتهای منطقهای، حضور کارشناسان ایران در این اجلاس میتواند نقش مهمی در خنثیسازی نیات سو برخی کشورها داشته باشد.
وی در رابطه با موضع دولت آذربایجان نسبت به رژیم صهیونیستی و عدم محکومیت این رژیم اظهار داشت: یکی از نقاط ضعف دولت آذربایجان همین عدم همراهی با ملتهای اسلامی در محکومیت رژیم صهیونیستی است. جمهوری اسلامی ایران باید در راستای منافع و مصالح ملی خود در این اجلاس شرکت کند و هیاتی که از ایران در این رویداد حضور پیدا میکند، با نگاه دقیق و فعالانه به مقابله با نیات سو دشمنان ایران بپردازد.
وی تاکید کرد: امیدواریم هیات ایرانی بتواند در راستای منافع ملی و مصالح کشور گام بردارد و سطح مشارکت جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس به گونهای باشد که بر منافع ملی ایران تاثیر مثبت بگذارد.