15/آذر/1403 | 17:40

بحران صندوق های بازنشستگی

بحران صندوق های بازنشستگی
نقدینگی صندوق‌های بازنشستگی کشور با نیازهای مصرفی‌ آنها همخوانی ندارد و منابع درآمدی برای پرداخت تعهدات کافی نیست. علاوه‌بر این، کاهش بیمه‌پرداز و افزایش تعداد بازنشستگان مشکلاتی را بوجود آورده‌اند که موجب شده تا دولت و مجلس اقداماتی همچون افزایش سن بازنشستگی و نرخ بیمه را مد نظر قرار دهند و در صدد حل چالش‌های صندوق‌ها برآیند. پرونده «بحران صندوق‌های بازنشستگی» به بررسی این مشکلات و راهکارها می‌پردازد.
چالش‌ها و فرصت‌های صندوق‌های بازنشستگی در ایران

چالش‌ها و فرصت‌های صندوق‌های بازنشستگی در ایران

در نهایت، اگرچه چالش‌های جدی پیش روی نظام تامین اجتماعی وجود دارد اما با اتخاذ رویکردهایی جامع‌نگرانه می‌توان امید داشت که این نظام بتواند وظایف خود را بهتر انجام دهد و زمینه را برای تحقق عدالت اجتماعی فراهم آورد.
|
۷ پیشنهاد برای رفع ناترازیِ تأمین اجتماعی

۷ پیشنهاد برای رفع ناترازیِ تأمین اجتماعی

توسعه سازمان تأمین اجتماعی از طریق اعتمادسازی و جذب مشتریان جدید با روش افزایش فعالیت‌های بازار کار مبتنی بر ظرفیت‌های جدید اشتغال، منجر به ایجاد تراز مثبت سازمانی و بهبود نسبت ورودی به خروجی در سازمان تامین اجتماعی می‌شود، همچنین دولت باید از به کارگیری مدیریت سیاسی در این سازمان پرهیز کند.
|
یک گام تا اثربخشی بحران صندوق‌های بازنشستگی و جیب خالی بازنشستگان

یک گام تا اثربخشی بحران صندوق‌های بازنشستگی و جیب خالی بازنشستگان

در بازه زمانی ۲۰ سال آینده، شاهد دوران اوج ابربحران بازنشستگی در کشور خواهیم بود و ناگزیر به اجرایی‌‎کردن هرچه سریع‌تر انواع اصلاحات ساختاری و پارامتریک در صندوق بازنشستگی تامین‌ اجتماعی (همانند دیگر صندوق‌ها) هستیم.
|
اموال ۳ صندوق بازنشستگی دولت به تامین اجتماعی واگذار می‌شود

اموال ۳ صندوق بازنشستگی دولت به تامین اجتماعی واگذار می‌شود

دولت در نظر دارد در صورت موافقت مجلس با طرح مطرح شده در لایحه بودجه ۱۴۰۴، بعد از انحلال سه صندوق بازنشستگی، اموال و دارایی آنها از جمله شرکت‌هایی که صندوق‌های مذکور در آنها سهام دار هستند را به سازمان تامین اجتماعی واگذار کند.
|
نوبت همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نرسید؟

نوبت همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نرسید؟

دولت با اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، گام‌های جدیدی را برای بهبود معیشت این قشر از جامعه برداشته است اما چالش‌های جدی در تأمین منابع مالی به ویژه از سوی صندوق تأمین اجتماعی وجود دارد.
|
اصلاحات پیشنهادی برای دفع بحران صندوق‌های بازنشستگی

اصلاحات پیشنهادی برای دفع بحران صندوق‌های بازنشستگی

در بررسی‌های مختلف، دلایل متعددی از جمله افزایش امید به زندگی، نقش دولت در ایجاد تعهدات مختلف برای صندوق‌ها و عدم ایفای تعهدات، تغییر ترکیب سنی جمعیت، تحریم‌های اقتصادی و کاهش رشد اقتصادی و مدیریت صندوق‌های تامین اجتماعی برای این بحران در نظر گرفته می‌شود.
|
۱
گزارش
گزارش
«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

اهداف کریدوری بایدن از سفر به آنگولا

به باور کارشناسان، تحقق کریدور راهبردی لوبیتو در آفریقا از مهم‌ترین اهداف سفر بایدن به آنگولا بوده که دو هدف مهم یعنی کاهش نفوذ چین و دسترسی به مواد معدنی حیاتی را دنبال می‌کند. 

«فایننشال تایمز» بررسی کرد؛

«مادر همه حباب‌ها» در بازارهای مالی آمریکا

فایننشال تایمز در مقاله‌ای از وضعیت بی‌سابقه بازارهای مالی آمریکا پرده برمی‌دارد؛ این مقاله با بررسی روند صعودی بی‌رویه در بازار سهام و ارزش دلار، هشدار می‌دهد که اعتماد بیش از حد سرمایه‌گذاران به استثناگرایی آمریکایی می‌تواند به ایجاد حبابی بزرگ منجر شود.

شاخص بورس در ارتفاع ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد

در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص بورس پس از ماه‌ها دوری، دوباره به ارتفاع ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بازگشت.

«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

چالش‌های وابستگی به واردات دانه‌های روغنی/ دولت فکری برای قیمت روغن کند

بررسی‌های میدانی از بازار نشان می‌دهد که عرضه روغن به فروشگاه‌ها با کاهش مواجه شده به طوری که قفسه انواع روغن خوراکی نسبت به سال گذشته خالی‌تر شده است، در صورت عدم اهتمام دولت، با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال، این کاهش مشهودتر نیز خواهد شد. 

یادداشت و تحلیل
یادداشت و تحلیل
امیرحسین نامنی، پژوهشگر اقتصادی

بررسی صندوق‌های بازنشستگی نروژ و درس‌هایی برای آینده

وزارت دارایی نروژ، مسؤولیت کامل مدیریت صندوق بازنشستگی دولت را بر عهده دارد؛ این صندوق از دو بخش مجزا و مستقل از هم به نام «صندوق بازنشستگی دولت-گلوبال (GPFG)» و «صندوق بازنشستگی دولت-نروژ (GPFN) » تشکیل شده که مدیریت اجرایی این دو بخش، با احکام تعیین‌شده توسط وزارت دارایی، به ترتیب بر عهده بانک مرکزی نروژ و صندوق بیمه است.

محمدطاهر رحیمی، کارشناس اقتصادی؛

سقوط شاخص‌های اقتصاد اجتماعی در اسرائیل

نظرسنجی‌های انجام‌شده در سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهند که حدود ۸۷ درصد از ساکنان این جغرافیای غصب شده، درجات مختلفی از نگرانی را تجربه می‌کنند.

امیرحسین نامنی، پژوهشگر اقتصادی

تحولات و سیاست‌های موفق نظام بازنشستگی کانادا؛ الگویی برای آینده

یکی از مهم‌ترین عواملی که به موفقیت نظام بازنشستگی کانادا کمک کرده، استقلال صندوق‌ها از دولت تلقی می‌شود؛ این استقلال نه فقط به صندوق‌ها اجازه می‌دهد تا تحت نظارت و حمایت دولت فعالیت کنند، بلکه آن‌ها را قادر می‌سازد تا تصمیمات سرمایه‌گذاری را بر اساس اصول حاکمیت شرکتی اتخاذ کنند.

رامین غدیری، پژوهشگر اقتصادی

مطالبات غیرجاری در اقتصاد کلان چه نقشی دارد؟

بانک‌ها به‌عنوان موسسات واسطه‌گر مالی، نیاز به رفت‌وبرگشت منابع دارند، در حالی‌ که مطالبات غیرجاری، به عدم بازگشت اعتبارات به بانک‌ها و قفل‌شدن حجمی از منابع شبکه بانکی می‌انجامد.

گفت وگو
گفت وگو
یک کارشناس سیاست‌گذاری مسکن در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

ساخت مسکن بودجه نمی‌خواهد؛ دولت از زمین پول در می‌آورد

کارشناس سیاست‌گذاری مسکن ضمن نقد اظهارات رئیس‌جمهور درباره ساخت مسکن و طرح این جمله که «بودجه نداریم»، گفت: اینکه ساخت مسکن را به بودجه ارتباط دهیم، خیلی ارتباط درستی نیست، در نهضت ملی مسکن، هزینه زیرساخت‌ خیلی از پروژه‌ها از محل تهاتر زمین در شهرهای جدید و محدوده‌های شهری تامین شد.

در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر» اعلام شد؛

تاجگردون: هرچه ماشین را گران‌تر کنند تعرفه واردات را بیشتر کاهش می‌دهیم

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که بازار رقابتی شود، تعرفه را پایین خواهیم آورد؛ یعنی تا وقتی که خودروسازان احساس کنند، می‌توانند رقابت کنند. 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

رکود تورمی موجود دستاورد مدیریت اقتصاد صرفا با رشد عرضه و قیمت است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه راه‌ حل مشکلات کشور، جهش تولید است، گفت: اقتصاد فقط با عرضه مدیریت نمی‌شود، بلکه تقاضا و مصرف نیز اهمیت دارد، اگر قیمت کالا‌ها افزایش می‌یابد، قدرت خرید مردم نیز باید حفظ شود، اما دولت‌ها بیشتر به تامین منابع خزانه خود و تنظیم دخل‌وخرجشان توجه می‌کنند. 

از دست‌رفتن فرصت تعلیق راه‌آهن اسرائیل از عضویت در اتحادیه ریلی خاورمیانه

سی و چهارمین اجلاس منطقه خاورمیانه اتحادیه راه‌آهن‌ها (UIC RAME) در حالی برگزار شد که به گفته یک کارشناس ریلی متاسفانه حذف و در واقع تعلیق رژیم صهیونیستی از اجلاس UIC اصلا در دستور کار این نشست بین‌المللی نبود.