01/آذر/1403 | 09:56

اقتصاد دریا محور

اقتصاد دریا محور
ایران و سواحل مکران، با دسترسی به آب‌های آزاد و سواحل طولانی، فرصتی بی‌نظیر برای توسعه و اشتغال‌زایی دارد؛ ظرفیتی که از آن آنطور که باید و شاید استفاده نشده است. در پرونده «اقتصاد دریا محور» می‌خواهیم به قدر توان گوشه‌ای از این ظرفیت را بیان و عوامل غفلت از آن را بررسی کنیم.
چالش‌های بخش صید و آبزی‌پروری

چالش‌های بخش صید و آبزی‌پروری

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، با بیان چالش‌های بخش شیلات، از نگاه سیاستی تغییرات لازم برای حل این چالش‌ها را بررسی کرد.
|
اصلاح بخش شیلات در گرو توجه به مولفه‌های حکمرانی است

اصلاح بخش شیلات در گرو توجه به مولفه‌های حکمرانی است

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، ضمن بیان نکاتی درخصوص ساختار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی تاکید کرد: برای استفاده از همه ظرفیت‌ها و شاخص‌ها و بهره‌گیری از مطالعات علمی و فناوری‌ها، لازم است که به بهبود عناصر حکمرانی توجه ویژه داشته باشیم.
|
مقایسه سرانه مصرف آبزیان در ایران و جهان

مقایسه سرانه مصرف آبزیان در ایران و جهان

مصرف سرانه آبزیان در ابتدای انقلاب، ناچیز بوده و با رشدی محسوس طی سال‌های اخیر به دوسوم مصرف سرانه جهانی رسیده است. علی‌رغم رشد چشمگیر، این بخش هنوز به توجه بیشتری نیاز دارد.
|
انتقال پایتخت اقتصادی، عبور از بن‌بست توسعه

انتقال پایتخت اقتصادی، عبور از بن‌بست توسعه

پیشنهاد رئیس جمهور درباره انتقال پایتخت اقتصادی به سواحل جنوبی کشور می‌تواند کلان ایده دولت چهاردهم و مفری برای تضمین توسعه پایدار کشور در بلند مدت باشد.
|
آنالیز استان‌های کشور در حوزه‌های گوناگون صید و آبزی‌پروری

آنالیز استان‌های کشور در حوزه‌های گوناگون صید و آبزی‌پروری

در این گزارش شرایط تولیدات کشور در زمینه صید و آبزی‌پروری در استان‌های مختلف کشور بررسی شده است.
|
چند ایرانی از ماهی‌گیری نان می‌خورند؟

چند ایرانی از ماهی‌گیری نان می‌خورند؟

تعداد کل شاغلان صید و آبزی‌پروری جهان در سال ۲۰۲۲ حدود ۶۱.۸ میلیون نفر بوده؛ برآوردها نشان می‌دهد سهم ایران از کل این تعداد چهارهزارم است.
|
۱
گزارش
گزارش

بازار سرمایه تن به اصلاح و استراحت داد

در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص بورس با افت ۱۲ هزار واحدی، تن به اصلاح و استراحت داد.

هشدار ورشکستگی شرکت‌ها در انگلیس با افزایش مالیات در بودجه سالانه

دولت بریتانیا در اقدامی تاریخی و در اولین بودجه جامع خود طی ۱۴ سال گذشته، تصمیم به افزایش چشمگیر مالیات بر کسب‌وکارها گرفت، این اقدام با هدف تامین مالی نیازهای رو به رشد در حوزه خدمات عمومی انجام شد.

دخالت دادگستری آمریکا در کسب‌وکارها؛ گوگل باید مرورگر کروم را بفروشد

مقامات وزارت دادگستری ایالات متحده قصد دارند که گوگل را مجبور کنند تا مرورگر کروم را بفروشد تا انحصار خود را از بازار جست‌وجوی اینترنتی از بین ببرد؛ وزارت دادگستری (DoJ) ماه گذشته اسنادی را به دادگاه ارائه و اعلام کرد که در حال بررسی اجرای «راهکارهای ساختاری» برای جلوگیری از استفاده گوگل از برخی محصولات است. 

«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

صفر تا صد پروژه «راه توسعه» عراق؛ کانال سوئز نگران رقیب جدید

پروژه راه توسعه عراق با وجود مزایای راهبردی برای این کشور، با چالش‌های جدی مانند امنیت شمال عراق، توسعه بندر موازی در کویت، تامین مالی و هزینه بالای انتقال کالا مواجه است که می‌تواند تحقق اهداف مورد نظر آن را با تردید روبه‌رو کنند. 

یادداشت و تحلیل
یادداشت و تحلیل
احسان قمری، کارشناس اقتصادی

پیمان‌های پولی چطور تجارت خارجی را در تحریم‌ها تسهیل می‌کند؟

بانک مرکزی اخیرا اعلام کرده که شبکه شتاب ایران به شبکه میر روسیه متصل شده و از این پس گردشگران ایرانی می‌توانند نسبت به دریافت روبل از خودپردازهای کشور روسیه اقدام کنند.

امیرحسین نامنی، پژوهشگر اقتصادی

رمزارز و دنیای تاریک کلاهبرداری‌ها

یکی از مشکلات عمده‌ای که بازار ارز دیجیتال با آن مواجه است، طراحان پروژه‌های کلاهبرداری هستند که اغلب به‌ طور حرفه‌ای و با ظاهر قانونی وارد بازار می‌شوند.

علیرضا جلالی فراهانی، کارشناس اقتصادی 

ضرورت بازنگری در سازماندهی نهادهای حمایتی

نهادهای متعددی که هدف یکسانی دارند، نتایج عملی اجتناب‌ناپذیر و نامطلوبی را به دنبال دارند که در کمترین حالت، موازی کاری، اتلاف منابع محدود و فقدان هم‌افزایی است و در حالت بیشینه، شاهد خنثی شدن تلاش‌های یک نهاد توسط نهادی دیگر در اثر سیاستگذاری‌های مستقل و بعضا متعارض خواهیم بود.

محمدطاهر رحیمی، پژوهشگر اقتصادی؛

بحران بدهی‌های اسرائیل زیر سایه جنگ

اسرائیل که همواره تلاش کرده است تا نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی خود را کاهش دهد، در سال ۲۰۲۳ به دنبال درگیری‌های نظامی و پیامدهای آن، با افزایش این نسبت مواجه شد.

گفت وگو
گفت وگو
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اعلام کرد

پیشنهاد راه‌اندازی کمیته‌ افزایش درآمد ارزی برای تأمین منظم کالای اساسی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه باید کمیته‌ای در کشور در وزارت اقتصاد و حتی در استان‌ها برای افزایش درآمد ارزی کشور تشکیل شود، گفت: ضرورت دارد قیمت‌های مختلف ارز‌ در کشور به شیوه‌ای به یکدیگر نزدیک کنیم که در تأمین کالا‌ی اساسی و حیاتی نظیر دارو، خللی رخ ندهد.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اعلام کرد؛

افزایش دستمزد به شیوه پلکانی در اولویت مجلس

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: افزایش حقوق باید به‌گونه‌ای باشد، کسانی که حقوق کمتری دریافت می‌کنند، از درصد افزایش بیشتری برخوردار شوند و کسانی که حقوق بیشتری می‌گیرند، درصد کمتری افزایش حقوق داشته باشند، این رویکرد به عدالت نزدیک‌تر است.

عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر» اعلام کرد؛

کم‌کاری ۲ وزارتخانه در نظارت بر سکوهای اینترنتی برای سامان‌دهی اجاره‌بها

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در قانون سامان‌دهی اجاره‌بها که ابتدای امسال ابلاغ شد، پیش‌بینی‌های لازم برای مدیریت و نظارت بر سکوهای اینترنتی صورت گرفته است، انتظار ما این بوده که وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن و تجارت این قوانین را اجرایی کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر» خبر داد؛

تأمین مالی خط‌آهن چابهار با ۲ شیوه تهاتر نفت و بودجه

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت قبل از رهبر انقلاب اجازه «تهاتر نفت» برای تأمین مالی پروژه‌ها گرفت، یکی از این پروژه‌ها، خط‌آهن مشهد-چابهار است که ارتباط شرق کشور را با کشور‌های حاشیه خلیج فارس برقرار می‌کند، دولت پیشنهاد داد اجرای این پروژه از مسیر بودجه انجام شود، مجوز ویژه برای اجرای این پروژه توسط وزارت راه صادر می‌شود و کمیسیون عمران همکاری...