۱۰:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»:

دولت و مجلس برای جبران عواقب ارز تک‌نرخی فقط ۲ راهکار دارند

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه قانون تغییر در نرخ ارز، باید در سال ۱۴۰۴ اجرایی می‌شد، گفت: برای قانع کردن مردم در این شرایط، فقط دو گزینه داریم، برگشت به سیاست‌های قبلی، یا استیضاح؛ گزینه‌های دیگری برای حل این مساله وجود ندارد.
دولت و مجلس برای جبران عواقب ارز تک‌نرخی فقط ۲ راهکار دارند
کد خبر:۱۱۴۲۹

جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر در ارتباط با حذف ارز نیمایی با راه‌اندازی سامانه ارز تجاری و تأثیر آن بر افزایش تورم در جامعه اظهار داشت: این قانون تغییر در نرخ ارز، باید در سال ۱۴۰۴ اجرایی می‌شد، ما شاهدیم که هر جایی که پولی به دولت می‌رسد، سرعت عمل خوبی از دولت رخ می‌دهد، در قانون بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است که در کنار آنکه بهای ارز به نرخ تک‌نرخی تبدیل شود، ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی به ۳۸ هزار تومان ارتقا قیمت یابد و حجم آن هم کمتر شود. 

وی افزود: از این محل منابعی که به دست می‌آید، حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است، مجلس همچنین تصویب کرده که دهک‌های بالای درآمدی حذف شوند، از مبلغ مذکور، ۴۰ هزار میلیارد تومان باید به پنج دهک پایین پرداخت کند؛ یعنی دولت باید این مبلغ را به مردم بازگرداند. 

کوچکی‌نژاد یادآور شد: شب عید تورم دارد و انتظار ما این بود که دولت این اقدام را در شب عید انجام دهد اما این تصمیم نگرانی‌هایی برای نمایندگان مجلس و مردم به دنبال داشته است. به نظر من دولت باید در این مرحله عقب‌نشینی و از این حرکت خودداری کند، زیرا این اقدام در این مقطع زمانی مناسب نیست. اگر توضیحات دولت‌مردان قانع‌کننده نباشد، مجلس قطعا اقدامات لازم را انجام خواهد داد. 

وی در ارتباط با این که اگر توضیحات قانع‌کننده نبود، فرایند استیضاح آغاز خواهد شد یا خیر؟ گفت: برای قانع کردن مردم در این شرایط، فقط دو گزینه داریم، برگشت به سیاست‌های قبلی، یا استیضاح؛ گزینه‌های دیگری برای حل این مساله وجود ندارد.، به ویژه در مورد بحث سوخت، با کاهش شدید انرژی روبه‌رو هستیم و توزیع انرژی به یک‌سوم کاهش یافته است. این امر هیچ توجیهی ندارد و نشان‌دهنده بی‌عرضگی یا ضعف مدیریت در وزارتخانه‌های مربوطه است.

کد ویدیو
ارسال نظرات