۱۲:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
رئیس سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر» اعلام کرد؛

نیاز فوری کشور به ۲۶ رادار جدید/ افزایش خساراتِ بلایای طبیعی محتمل است

رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه عدم سرمایه‌گذاری کافی در حوزه افزایش تعداد رادارهای هواشناسی می‌تواند موجب افزایش خسارات ناشی از بلایای طبیعی و کاهش توان کشور در مدیریت شرایط بحرانی شود، گفت: برای رسیدن به استانداردهای منطقه‌ای در حوزه هواشناسی، نیازمند حداقل ۲۶ رادار هواشناسی هستیم.
نیاز فوری کشور به ۲۶ رادار جدید/ افزایش خساراتِ بلایای طبیعی محتمل است
کد خبر:۱۲۵۸۸

سحر تاجبخش، رئیس سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر با اشاره به ضرورت به‌روزرسانی ابزارها و فناوری‌های موجود هواشناسی اظهار داشت: کشور برای رسیدن به استانداردهای منطقه‌ای در حوزه هواشناسی، نیازمند حداقل ۲۶ رادار هواشناسی است. 

وی با تاکید بر اینکه تامین این تجهیزات مستلزم منابع مالی قابل توجهی است، افزود: برآوردها نشان می‌دهد حداقل سالانه یک تا یک‌ونیم هزار میلیارد تومان (همت) طی پنج سال برای سازمان هواشناسی لازم است تا این رادارها تهیه شود، این مبلغ با نرخ ارز فعلی محاسبه شده و با افزایش نرخ ارز ممکن است هزینه‌ها بیشتر شود. 

مقایسه ایران و ترکیه در تجهیزات هواشناسی 

تاجبخش با اشاره به فاصله قابل توجه ایران با کشورهای همسایه در حوزه تجهیزات هواشناسی گفت: ترکیه با وسعتی حدود ۸۰۰ هزار کیلومتر مربع، ۱۷ رادار هواشناسی دارد، در حالی که ایران با وسعتی دو برابر ترکیه فقط ۱۰ رادار فعال دارد؛ با خرید دو رادار جدید، تعداد کل رادارهای ایران به ۱۲ خواهد رسید. با این وجود تعداد فعلی همچنان فاصله زیادی با نیازهای کشور دارد. 

ضرورت توسعه زیرساخت‌ها در شرایط تغییرات اقلیمی 

تاجبخش اضافه کرد:‌ عدم سرمایه‌گذاری کافی در حوزه افزایش تعداد رادارهای هواشناسی می‌تواند باعث افزایش خسارات ناشی از بلایای طبیعی و کاهش توان کشور در مدیریت شرایط بحرانی شود، در این‌باره برنامه‌ریزی‌ها برای جذب منابع مالی از طریق بودجه‌های دولتی و همکاری‌های بین‌المللی در دست انجام است. 

وی ابراز امیدواری کرد که با حمایت دولت و تخصیص منابع ارزی موردنیاز، بتوان در کوتاه‌ترین زمان ممکن زیرساخت‌های هواشناسی کشور را ارتقا داد.

کارشناسان بر این باورند که افزایش تعداد رادارهای هواشناسی نه تنها بهبود پیش‌بینی‌ها و مدیریت بحران را تسهیل می‌کند، بلکه در مواجهه با تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی مانند سیلاب و طوفان‌ها نیز نقش حیاتی دارد. 

ارسال نظرات