۱۰:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۲ دی ۱۴۰۳)؛

از چالش‌های واردات خودرو تا حقابه ایران

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از چالش‌های واردات خودرو تا حقابه ایران
کد خبر:۱۲۷۶۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از آتش‌سوزی گسترده در لس‌آنجلس، زمان زیاد یافتن کار برای یک جوان، حواشی واردات خودرو، نبود جای پارک در تهران، معافیت مالیاتی حقوق بگیران، روزهای خوب بورس و چالش‌های حقابه ایران پرداخته‌اند. 

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش امروز خود تحت عنوان «اکران آتش در هالیوود»، آتش‌سوزی گسترده در لس‌آنجلس را بررسی کرد. در این گزارش آمده است: «لس‌آنجلس این روزها به شهری تبدیل شده که در آن دود، آتش، خاک و خاکستر در کنار خانه‌های ویران‌شده، تصویری تلخ و هولناک ایجاد کرده‌اند. شعله‌های آتش، بی‌تبعیض در مناطق مختلف زبانه کشیده و حتی محله‌های سوپر میلیونرها را نیز به ویرانه بدل کرده است. شهری که روزگاری خالق فیلم‌های آخرالزمانی بود، اکنون خود در میانه یک سناریوی واقعی آخرالزمانی قرار دارد.» 

روزنامه اعتماد با عنوان «ردپای اقتصادی فرار جوانان از استقلال» در بخش اقتصادی خود، تحلیلی در مورد زمان یافتن کار برای یک جوان را گزارش می دهد. این روزنامه بیان دارد: «نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که بیکاری و ناپایداری اقتصادی از عوامل اصلی تاخیر در استقلال و ازدواج جوانان ایرانی است. با نرخ بیکاری ۱۶.۵ درصد در سال ۱۴۰۰ و افزایش تورم به بیش از ۴۶ درصد در سال‌های اخیر، جوانان به دلیل ناتوانی در یافتن شغل مناسب و برنامه‌ریزی اقتصادی، تمایل به تاخیر در تشکیل خانواده دارند. این شرایط به‌ ویژه از سال ۱۳۹۷ با افزایش چشمگیر تورم و تاثیرات پاندمی کرونا تشدید شده و بیش از ۷۸ درصد جوانان همچنان تحت سرپرستی خانوار باقی مانده‌اند.» 

روزنامه جام‌جم هم در گزارش اقتصادی صفحه ۳ خود با عنوان «واردات خودرو؛ کم‌سرعت و پر‌چالش»، به حواشی واردات خودرو اشاره کرد. این گزارش عنوان می‌کند: «آیین‌نامه اجرایی واردات خودروهای سواری نو و کارکرده با عمر کمتر از پنج سال اخیرا ابلاغ شد اما همچنان بازار خودرو با تقاضای بالا و عرضه محدود مواجه است. واردات خودرو که از سال ۱۳۹۷ برای کنترل تقاضای ارز ممنوع شده بود، از بهمن ۱۴۰۱ با لغو این ممنوعیت دوباره آغاز شد اما سرعت اجرایی آن بسیار کند بود. در بودجه سال آینده، میزان ارز تخصیصی برای واردات خودرو از دو میلیارد یورو به ۳.۳ میلیارد دلار افزایش یافت و تعرفه واردات نیز به ۶۰ درصد کاهش یافت، هرچند این تغییرات با مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام روبه‌رو شد.» 

«۶۳ درصد خودروهای تهران جای پارک ندارند»، عنوان گزارش اقتصادی صفحه ۱۶ روزنامه فرهیختگان بود که نبود جای پارک در تهران را بررسی می‌کند. در این گزارش آمده است: «تهران با جمعیت ۹.۵ میلیونی و ۲۵ میلیون سفر روزانه، با معضلاتی چون آلودگی هوا، ترافیک سنگین و کمبود فضای پارک مواجه است. به ازای هر ۱.۵ نفر، یک خودرو در شهر وجود دارد اما تهران در اوج ترافیک حدود ۱.۵ میلیون جای پارک کم دارد. این کمبود، علاوه بر تشدید مشکلات شهری، عامل بسیاری از نزاع‌ها است.» 

روزنامه جوان در گزارش اقتصادی امروز خود با عنوان «معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران و مشاغل خرد ۱۰۰‌ درصد افزایش یافت»، به معافیت حقوق کارکنان تا سقف ۲۴ میلیون تومان پرداخت. این گزارش بیان دارد: «در بودجه ۱۴۰۴، معافیت‌های مالیاتی هدفمند برای حقوق‌بگیران و مشاغل خرد افزایش یافته و مالیات تولید کاهش یافته است. این اقدامات با هدف ارتقا تولید، رشد اقتصادی و تشویق سرمایه‌گذاری انجام شده و از ابتدای سال ۱۴۰۴ اجرایی می‌شود.» 

عنوان گزارش اقتصادی امروز روزنامه سازندگی نیز، «روزهای رویایی»‌ بود که به بررسی روزهای طلایی بورس پرداخت. این روزنامه بیان دارد: «بازار سهام ایران در سال ۱۴۰۳ به رغم نوسانات سیاسی و اقتصادی، با رشد قابل توجهی همراه بوده است. عواملی مانند نرخ بهره بالا، سیاست‌های ارزی دستوری، بحران ناترازی انرژی و قطعی برق صنایع، به همراه تصمیمات اقتصادی نادرست، موجب افزایش ریسک‌ها و نارضایتی سرمایه‌گذاران شده‌اند. با این حال، تغییرات اخیر در سیاست‌گذاری‌ها نظیر حذف ارز نیمایی و کاهش نرخ بهره، بهبودهایی در فضای بازار ایجاد کرده است.»

«با افغانستان چه کنیم؟» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه وطن امروز بود که به بررسی حواشی بد قولی افغانستان نسبت به حقابه ایران اشاره می‌کند. در این روزنامه آمده است: «در سومین سفر استانی دولت چهاردهم به سیستان‌وبلوچستان، رئیس‌ جمهور و هیاتی از وزرا به بررسی مسائل استان پرداختند. همزمان پروژه آب و فاضلاب به ارزش ۸۵۰۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید. یکی از مطالبات اصلی مردم، پیگیری حقابه ایران از رودهای هیرمند و هریرود بود که وزیر نیرو از مذاکرات مثبت با افغانستان خبر داد. این رودخانه‌ها که شریان‌های حیاتی مناطق مرزی ایران و افغانستان محسوب می‌شوند، نقش مهمی در تامین آب و حیات اقتصادی و زیست‌محیطی منطقه دارند اما اختلافات در تقسیم آب طی سال‌های اخیر، به یک چالش جدی میان دو کشور تبدیل شده است.»

ارسال نظرات