تهدید بازارهای جهانی با تحریم‌ انرژی آمریکا علیه روسیه

تحریم‌های جدید واشنگتن علیه شرکت‌های انرژی روسیه که با هدف تضعیف اقتصاد این کشور اعمال شده است، به‌ طور بالقوه می‌تواند بازارهای جهانی را بی‌ثبات کرده و هزینه‌های انرژی را برای مردم عادی و متحدان اروپایی ایالات متحده به شدت افزایش دهد.
تهدید بازارهای جهانی با تحریم‌ انرژی آمریکا علیه روسیه
کد خبر:۱۲۸۷۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از اسپوتنیک؛ وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: «آخرین تحریم‌های واشنگتن علیه شرکت‌های انرژی روسیه تلاشی برای وارد کردن حداقل مقداری آسیب به اقتصاد روسیه است، حتی به قیمت بی‌ثبات کردن بازارهای جهانی در آستانه پایان دوره نه‌ چندان موفقیت‌آمیز ریاست‌ جمهوری جو بایدن.»

خطرات این اقدام چیست؟

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای در روز شنبه هفته جاری اظهار داشت: «ایالات متحده، پس از ناکامی در دستیابی به یک «شکست استراتژیک برای مسکو» یا تضعیف اقتصاد روسیه، اکنون آماده است تا منافع متحدان اروپایی خود را که مجبور به روی آوردن به منابع گران‌تر و ناپایدار آمریکایی هستند، حتی مردم خود را قربانی کند.»

چگونه اقدامات بایدن می‌تواند بازارها را بی‌ثبات کند؟

قطع موقت عرضه نفت روسیه و وادار کردن این کشور به یافتن مسیرهای جایگزین برای صادرات، موجب افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و تحویل می‌شود. 

تام لونگو، تحلیل‌گر مالی مستقل تاکید کرد: «روسیه به قدری بزرگ است که نمی‌توان آن را به‌ سادگی از بازار حذف کرد»؛ به این معنا که هرگونه تغییر در قیمت‌ها بر بازار جهانی تاثیرگذار خواهد بود، زیرا مسکو در نهایت خود را با محدودیت‌های جدید تطبیق خواهد داد. 

روسیه حدود ۱۱ درصد از تولید نفت خام جهان را تامین می‌کند (۱۰.۷۵ میلیون بشکه در روز)، در حالی که فقط ۳.۶۸ میلیون بشکه در روز از آن را مصرف می‌کند. مابقی این تولیدات (حدود ۷ میلیون بشکه در روز) صادر می‌شود. هرگونه افزایش قیمت ناشی از تحریم‌ها، مستقیما بر این بخش صادراتی تاثیر خواهد گذاشت.

قیمت‌های بالاتر نفت چه پیامدهایی دارد؟

افزایش قیمت بنزین: اگر این وضعیت ادامه یابد، هزینه همه کالاهایی که برای حمل‌ونقل نیازمند بنزین هستند، از جمله مواد غذایی، کالاهای خانگی و مصالح ساختمانی افزایش خواهد یافت.

هزینه‌های تولید بالاتر: این مساله به‌ ویژه در مناطقی که منابع انرژی عمده‌ای ندارند، مانند اتحادیه اروپا حادتر خواهد بود. اتحادیه اروپا هم‌اکنون به دلیل درگیری ترکیبی با روسیه در اوکراین، با هزینه‌های بالای انرژی دست‌وپنجه نرم می‌کند که این امر آن را در معرض رکود اقتصادی و صنعتی‌زدایی بی‌سابقه‌ای از زمان جنگ جهانی دوم قرار داده است.

کمبود انرژی پایدار و مقرون‌ به‌ صرفه: این موضوع می‌تواند جنگ‌ برای تامین انرژی را تقویت یا توجیه کند، همان‌ طور که درگیری‌های تحت رهبری یا حمایت ناتو در عراق، لیبی، سوریه و همچنین تهدیدها علیه ایران و ونزوئلا نشان داده است.

ارسال نظرات