۱۳:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
یک کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

صنعت خودرو در وضعیت هشدار/خروج کروز از خودروسازی رانت‌ها را کم می‌کند

یک کارشناس صنعت خودرو ضمن انتقاد از خرید سهام ایران خودرو توسط یک قطعه‌ساز، این موضوع را یک تعارض منافع آشکار در صنعت خودرو کشور دانست و گفت: اگر شرکتی نظیر کروز واقعا به دنبال حل مشکلات است، سهام خود را بفروشد و از این صنعت خارج شود.
صنعت خودرو در وضعیت هشدار/خروج کروز از خودروسازی رانت‌ها را کم می‌کند
کد خبر:۱۳۱۰۵

میثم فرج اللهی، کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر؛ ضمن انتقاد از واگذاری سهام ایران خودرو به شرکت کروز اظهار کرد: این موضوع مصداق بارز تعارض منافع است؛ البته نه فقط این مساله، بلکه حضور این شرکت قطعه‌ساز در ترکیب مدیریت ایران خودرو به خودی خود تعارض منافع محسوب می‌شود، زیرا در هیچ جای دنیا مرسوم نیست که یک قطعه‌ساز سهامدار خودروساز باشد. 

این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: اکنون به واسطه این موضوع، صنعت خودروی کشور در وضعیت به شدت نگران‌کننده‌ای قرار گرفته است. متاسفانه در حال حاضر، بسیاری از شرکت‌های خودروساز بزرگ به سمت واردات و مونتاژ خودرو پیش می‌روند و این مساله به شدت تهدیدی برای آینده صنعت خودروسازی ما به شمار می‌آید. 

وی افزود: در حال حاضر بعضی از افراد و شرکت‌ها که در این صنعت فعالیت می‌کنند، درصد بالایی از سهام خودروسازان را در اختیار دارند. این افراد علاوه بر اینکه هیات مدیره‌های مختلف دارند، در حقیقت تبدیل به واردکنندگان بزرگی شده‌اند و به جای تولید و توسعه، فقط به دنبال واردات خودروهای چینی و فروش آن‌ها هستند. 

فرج اللهی تصریح کرد: درصد سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه در بسیاری از شرکت‌های مونتاژکار بسیار پایین است. داخل‌سازی و ارتقای تکنولوژی تولید خودرو در این شرکت‌ها به حداقل رسیده و عملا صنعت خودروی ما به سمت مونتاژکاری با قطعات وارداتی می‌رود. به جای اینکه خودروسازان داخلی به دنبال بومی‌سازی و نوآوری باشند، به واردات و فروش خودروهای خارجی روی آورده‌اند. 

این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: اگر این روند ادامه یابد، در آینده‌ای نه چندان دور، صنعت خودروی کشور به سمت یک صنعت نیمه‌صنعتی خواهد رفت و در واقع تبدیل به یک مونتاژکار بزرگ برای خودروهای چینی خواهیم شد. این مساله می‌تواند به از بین رفتن توانمندی‌های داخلی منجر شود و حتی ممکن است تا خودروسازان بزرگ خارجی نیز وارد کشور شوند و جای شرکت‌های داخلی را بگیرند. 

وی اظهار کرد: در صورتی که صنعت خودرو دچار زیان است و نمی‌تواند سودآوری لازم را از تولید خودرو به دست بیاورد، باید به فکر تغییر استراتژی باشد. اگر شرکتی نظیر کروز واقعا به دنبال حل مشکلات است، سهام خود را بفروشد و از این صنعت خارج شود.

به گفته این کارشناس صنعت خودرو دست‌اندرکاران صنعت خهودروسازی به جای اینکه درگیر این چرخه معیوب شوند، باید به فکر توسعه پایدار و ایجاد تغییرات اساسی در این صنعت باشند.

ارسال نظرات