بودجه ۲۰۲۵ هند؛ تمرکز بر کاهش مالیات و رشد اقتصادی

دولت هند با ارائه بودجه سالانه، بر کاهش مالیات طبقه متوسط، تقویت کشاورزی و حمایت از نیروی کار غیررسمی تمرکز کرده است. این بودجه که در راستای رشد اقتصادی و کاهش نارضایتی‌های اجتماعی تدوین شده، شامل افزایش معافیت مالیاتی، تسهیلات مالی برای کشاورزان و حمایت از کارگران اقتصاد گیگ است. همچنین، دولت برنامه‌هایی برای توسعه استارتاپ‌ها، گسترش گردشگری و سرمایه‌گذاری در انرژی هسته‌ای را در دستور کار دارد.
بودجه ۲۰۲۵ هند؛ تمرکز بر کاهش مالیات و رشد اقتصادی
کد خبر:۱۴۴۶۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از بلومبرگ؛ نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند روز شنبه، بودجه سالانه را به پارلمان ارائه کرد که تمرکز آن بر جلب رضایت قشر حقوق‌بگیر از طریق کاهش مالیات و تحریک رشد اقتصادی با تقویت بخش‌های کشاورزی و تولید است.

در سخنرانی بودجه، نیرمالا سیتارامان، وزیر دارایی هند اعلام کرد که دولت بر تقویت سرمایه‌گذاری خصوصی، افزایش تامین مالی در بخش کشاورزی و ارتقا قدرت خرید طبقه متوسط تمرکز دارد. 

وی گفت: «این بودجه بر ایجاد مسیری فراگیر و همراهی همه اقشار جامعه تاکید دارد.»

همچنین دولت قصد دارد تا کسری بودجه را برای سال مالی ۲۰۲۵-۲۰۲۶ به ۴.۴ درصد تولید ناخالص داخلی کاهش دهد. پیش‌بینی می‌شود که پنجمین اقتصاد بزرگ جهان، به دلیل کاهش رشد در بخش تولید، تورم مداوم مواد غذایی و رکود در اشتغال‌زایی، کندترین رشد چهار سال اخیر خود را تجربه کند. مشاور ارشد اقتصادی دولت هند در گزارشی که روز جمعه منتشر شد، پیش‌بینی کرد که اقتصاد این کشور در سال مالی آینده بین ۶.۳ تا ۶.۸ درصد رشد خواهد داشت.

نکات کلیدی بودجه

کاهش مالیات بر درآمد برای طبقه متوسط حقوق‌بگیر: سیتارامان اعلام کرد که دولت وی اصلاحاتی را در بخش‌های مالی، انرژی، توسعه شهری و معادن آغاز خواهد کرد و از «تحولات اساسی در نظام مالیاتی» خبر داد.

وی آستانه معافیت مالیاتی را از ۸،۰۷۴ دلار به ۱۴،۸۰۰ دلار افزایش داد و اعلام کرد که لایحه جدید مالیات بر درآمد هفته آینده ارائه خواهد شد. 

وی گفت: «ساختار جدید مالیاتی به‌ طور قابل‌ توجهی میزان مالیات پرداختی طبقه متوسط را کاهش داده و پول بیشتری را در اختیار خانوارها قرار می‌دهد که باعث افزایش مصرف، پس‌انداز و سرمایه‌گذاری خواهد شد.» 

مودی که اکنون سومین دوره نخست‌ وزیری خود را سپری می‌کند، تحت فشار است تا نارضایتی طبقه متوسط را کاهش داده و فرصت‌های شغلی بیشتری ایجاد کند تا رشد اقتصادی پایدار بماند. بسیاری از اقتصاددانان پیشنهاد کرده بودند که دولت وی، مالیات بر درآمد افراد را کاهش دهد و برنامه‌های اشتغال‌زایی را برای کاهش نرخ بیکاری در کشور اجرا کند.

طبق گزارش مرکز نظارت بر اقتصاد هند، نرخ بیکاری جوانان در ژانویه ۷.۵ درصد بوده که نشان‌دهنده چالش جدی در ایجاد فرصت‌های شغلی در کشوری با بیش از ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت است.

تقویت بخش کشاورزی و حمایت از نیروی کار غیررسمی: برای افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی، دولت هند برنامه‌ای ملی برای توسعه محصولات پربازده اجرا خواهد کرد که بر کشت حبوبات و تولید پنبه تمرکز دارد. سیتارامان اعلام کرد که این برنامه حداقل ۱۷ میلیون کشاورز را تحت پوشش قرار خواهد داد و سقف اعتبارات یارانه‌ای کشاورزان از ۳،۴۶۰ دلار به ۵،۷۶۷ دلار افزایش می‌یابد. 

همچنین دولت قصد دارد تا کارگران شاغل در اقتصاد گیگ را به‌ صورت رسمی ثبت کرده و دسترسی آن‌ها به خدمات بهداشتی را تسهیل کند. اقتصاد گیگ شامل مشاغل کوتاه‌مدت و پروژه‌ای است که اغلب از طریق سکوهای دیجیتال مدیریت می‌شوند و امنیت شغلی کمتری دارند. سیتارامان گفت که دولت برای این کارگران، کارت هویتی صادر خواهد کرد و یک سامانه ملی ثبت اطلاعات ایجاد می‌کند که به شمول آن‌ها در برنامه‌های رفاهی کمک خواهد کرد. بر اساس برآوردهای اندیشکده دولتی NITI Aayog، اقتصاد گیگ هند تا سال ۲۰۳۰ می‌تواند بیش از ۲۳ میلیون نیروی کار را به خود جذب کند.

سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها و بخش انرژی: سیتارامان از تاسیس یک صندوق سرمایه‌گذاری جدید برای استارتاپ‌ها خبر داد و اعلام کرد که دولت با همکاری بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری بیشتری را برای ارتقا نوآوری و توسعه فناوری انجام خواهد داد. همچنین برنامه‌هایی برای افزایش تولید و صادرات در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر، سهم بخش تولید در اقتصاد هند حدود ۱۷ درصد ثبت شد، در حالی که هدف‌گذاری دولت ۲۵ درصد بوده است. 

وی همچنین اعلام کرد که دولت برای ایجاد اشتغال در صنعت گردشگری سرمایه‌گذاری بیشتری انجام خواهد داد و طی ۱۰ سال آینده، زیرساخت‌های گردشگری را گسترش داده و دسترسی هوایی را به ۱۲۰ مقصد جدید بهبود خواهد بخشید.

علاوه بر این، سیتارامان از آغاز «ماموریت انرژی هسته‌ای» دولت برای گذار هند به سمت انرژی پاک خبر داد و اعلام کرد که هدف این پروژه توسعه حداقل ۱۰۰ گیگاوات انرژی هسته‌ای تا سال ۲۰۴۷ است.

ارسال نظرات