![۵ ابزار مقابله با کمبود گاز/ آقای پزشکیان تعطیلی کل کشور چاره ناترازی است؟](/files/fa/news/1403/11/20/62770_235.jpg)
صرفه جویی ۲۰ میلیارد مترمکعبی گاز با اصلاح راندمان نیروگاهها
![صرفه جویی ۲۰ میلیارد مترمکعبی گاز با اصلاح راندمان نیروگاهها](/files/fa/news/1403/11/20/62678_440.jpg)
به گزارش اقتصاد معاصر؛ رامین خامه کارشناس انرژی با بیان اینکه نیروگاهها سیکلترکیبی راندمان بالای ۳۹ درصد دارند که برای بهبود این وضعیت باید تلاش کرد گفت: ۱۳ هزار مگاوات نیروگاههای گازی در کشور وجود دارد که میتواند تبدیل به سیکل ترکیبی شود تا بتوانیم همزمان از گاز و بخار برای تولید برق استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه عمدهترین مشکلی که در این حوزه داریم منابع مالی است، گفت: وقتی قیمت سوخت بالا رود قطعاً راندمان نیز افزایش پیدا خواهد کرد وطبیعتا قیمت برق نیز افزایش مییابد و در این صورت سرمایه گذار به این بخش ورود خواهد کرد.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: اگر قیمت خرید برق اصلاح شود برای سرمایه گذار نیز ورود به این صنعت جذاب خواهد بود.
وی با بیان اینکه بخش اعظمی از واحدهای گازی مربوط به نیروگاههای خصوصی است، تصریح کرد: با تبدیل وضعیت نیروگاهها یه سیکل ترکیبی قطعاً بخش خصوصی به این بخش با رقبت بیشتری ورود خواهد کرد زیرا میزان هدر روی سوخت کاهش مییابد و در ثانی از آخرین واحد انرژی دریافتی نیز بهترین استفاده را خواهد کرد.
خامه ادامه داد: باتوجه به ناترازیهای بخش انرژی تکلیف وزارت نیرو تأمین برق است که این مسئله را حل و فصل کند و تا اقدامات فرا وزارتخانهای صورت نگیرد نمیتوان انتظار اصلاح وضعیت موجود را داشت.
به گفته وی این موضوع را نیز نباید از یاد برد که افزایش راندمان یک شبه و یک ماهه رخ نمیدهد و باید برای این کار برنامه ریزی صورت گیرد که یکی از این کارها هدف گذاری در برنامههای بودجه و بعد در برنامههای پنج ساله است.
وی در پایان تصریح کرد: براساس مطالعات صورت گرفته اگر این اتفاق رخ دهد و راندمان نیروگاهی فقط ۴ درصد افزایش یابد سالانه چیزی حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب در مصرف گاز صرفه جویی خواهد شد./مهر