![میدری: مزد ۱۴۰۴ بر اساس تورم و سبد معیشت تعیین میشود](/files/fa/news/1403/11/16/61716_484.jpg)
آیین نامه جدید دولت برای بیمه مشاغل اینترنتی در دست بررسی
![آیین نامه جدید دولت برای بیمه مشاغل اینترنتی در دست بررسی](/files/fa/news/1403/11/21/63171_782.jpg)
به گزارش اقتصاد معاصر؛ در دنیای امروز، پیشرفت فناوری اطلاعات و گسترش اینترنت باعث ایجاد تحولی عظیم در حوزه کسبوکار شده است. مشاغل مجازی و اینترنتی به عنوان یکی از مهمترین نتایج این تحول، فرصتهای جدیدی را برای کارآفرینان، کسبوکارها و افراد جویای کار فراهم کردهاند.
مشاغل مجازی به کسبوکارهایی گفته میشود که عمدتاً از طریق اینترنت و بدون نیاز به حضور فیزیکی در یک مکان مشخص اداره میشوند. این مشاغل میتوانند شامل فروشگاههای اینترنتی، ارائه خدمات دیجیتال، آموزش آنلاین، بازاریابی اینترنتی، فریلنسری و تولید محتوا باشند.
بنابر این گزارش فروشگاههای آنلاین که محصولات مختلف را به صورت آنلاین عرضه میکنند. فریلنسری (کار آزاد) یعنی شامل کارهایی مانند طراحی گرافیک، برنامهنویسی، تولید محتوا و ترجمه که از طریق پلتفرمهایی مانند پونیشا و فریلنسر انجام میشوند.همچنین بازاریابی دیجیتال شامل تبلیغات در شبکههای اجتماعی، مدیریت صفحات مجازی و بهینهسازی سایتها برای موتورهای جستجو (SEO).
از دیگر مشاغل مجازی می توان به آموزش آنلاین که تدریس مهارتهای مختلف از طریق وبسایتهای مختلف.
احمد میدری, وزیرکار در سیاست های اشتغالزایی خود به وجود 6 میلیون شاغل در کشور اشاره کرده است که فاقد پوشش بیمهای هستند و گفته است: از این تعداد 2میلیون نفر در مشاغل اینترنتی فعالیت دارند.
آنطور که وی گفته در حال حاضر برای بیشتر مشاغل وجود بیمه، اجباری است و باید بیمه بازنشستگی و تامین اجتماعی برای آنها پیشبینی شود. برخی مشاغل مثل رانندگان تاکسیهای اینترنتی تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرند و بازنشستگی ندارند که خوشبختانه بر اساس ماده 28برنامه هفتم توسعه دولت میتواند برای این دسته از شاغلین آییننامه بنویسد.
طبق اعلام وزیر کار، با آیین نامه ای که در دولت نوشته و مجوزهای لازم در آن گرفته شده است، ورود شاغلین فضای مجازی به بیمههای اجتماعی تسهیل و سال آینده رانندگان تاکسی های اینترنتی و کسانی که در سکوهای اینترنتی کار می کنند، بیمه خواهند شد.
به گفته میدری، آییننامهای در دولت نوشتهایم که هم اکنون در دست بررسی است و مجوزهای لازم را در آن گرفتهایم. این آییننامه ورود این دسته شاغلین به بیمههای اجتماعی را تسهیل میکند و امیدواریم بتوانیم در سال آینده رانندگان تاکسیهای اینترنتی یا کسانی که در سایر سکوهای اینترنتی کار میکنند را جذب کنیم. امیدواریم در سال آینده مقررات را اعلام عمومی کنیم و به سمت جذب این گروه از شاغلین بازار کار برویم.
ایجاد اشتغال گسترده به این معنی است که بسیاری از افراد بدون نیاز به سرمایه اولیه زیاد میتوانند از طریق اینترنت کسب درآمد کنند. همچنین کسبوکارهای اینترنتی معمولاً هزینههای اجاره مکان و نیروی انسانی را کاهش میدهند.همچنین امکان فروش محصولات و خدمات به مشتریان در سراسر جهان وجود دارد. از مزایای این مشاغل می توان افراد میتوانند از هر مکانی و در هر زمانی کار کنند. افزایش تقاضا برای مهارتهایی مانند برنامهنویسی، بازاریابی دیجیتال و تحلیل داده است.
از چالشهای مشاغل اینترنتی می توان به رقابت بالا و نیاز به تبلیغات مؤثر، امنیت سایبری و حفاظت از اطلاعات, وابستگی به اینترنت و فناوریهای دیجیتال و قوانین و مقررات محدودکننده در برخی کشورها می توان اشاره کرد.
مشاغل اینترنتی و مجازی نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی ایفا میکنند. این نوع کسبوکارها فرصتهای بینظیری برای کارآفرینی و اشتغال ایجاد کردهاند و با پیشرفت فناوری، آینده درخشانی برای آنها متصور است. افراد و کسبوکارها با سرمایهگذاری در مهارتهای دیجیتال و استفاده از فرصتهای آنلاین میتوانند به موفقیتهای بزرگی دست یابند./ تسنیم