۱۴:۰۴ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸

ارتفاع ۲.۷ میلیون واحدی شاخص بورس چطور از دست رفت؟

شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، ۴۷ هزار واحد دیگر افت کرد و ارتفاع ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد را هم از دست داد.
ارتفاع ۲.۷ میلیون واحدی شاخص بورس چطور از دست رفت؟
کد خبر:۱۵۶۸۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بازار سرمایه نخستین روز معاملاتی هفته را با افت بیش از ۵۷ هزار واحدی که معادل کاهش ۲ درصدی از ارتفاع شاخص کل بورس است، در حالی سپری کرد که خروج گسترده پول از بازار سهام و صندوق‌های درآمد ثابت برای چندمین روز پیاپی معاملاتی، دیروز هم ادامه داشت؛ خروج پولی که حالا به بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران نسبت به بازار سرمایه نسبت داده می‌شود. 

البته در این میان رونق بازار طلا و سکه و سیاست بانک مرکزی در عرضه گسترده سکه نیز سبب شده تا پول‌ها تمایلی به حضور در بورس نداشته باشند و حتی برخی معتقدند که سیاست‌گذار مالی بی‌تمایل هم نیست که فعلا بازار سهام از رونق بیفتد تا با حراج و پیش فروش سکه، کسری بودجه خود را جبران کند و بعد از آن شاید دوباره به تالار شیشه‌ای سری بزند. 

در هر حال بعد از چند ماه به نسبت خوب، فعلا بازار سرمایه روزهای کم‌رمقی را پشت سر می‌گذارد؛ تا جایی که روزگذشته ارزش معاملات خرد بازار سهام به کانال ۵ هزار میلیارد تومان رسید که این میزان، کمترین مقدار از ۲۶ آبان امسال است. ارزش دلاری بازار سهام و P/E بورس تهران نیز به پایین‌ترین سطح سه‌ماه اخیر نزدیک شده است. 

از سوی دیگر افزایش ریسک‌های سیاسی و احتمال تشدید تحریم‌ها موجب شده تا سرمایه‌گذاران رغبتی برای ورود به بازار سرمایه از خود نشان ندهند. 

در کنار خروج قابل توجه پول‌های حقیقی از بازار سهام، افت بیش از ۲ درصدی شاخص‌ کل بورس در حالی دیروز و در اولین روز معاملاتی هفته رقم خورد که نماگر اصلی بازار سهام حمایت ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار‌ واحدی را از دست داد. همانگونه که اشاره شد ارزش معاملات خرد نیز دیروز به ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد‌تومان رسید‌ که کم‌ترین مقدار از ۲۶ آبان امسال است. 

از سوی دیگر ارزش دلاری معاملات نیز این روزها به پایین محدوده ۱۰۰ میلیون دلار است و به واسطه کاهش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای و همچنین افزایش نرخ ارز، ارزش دلاری بازار سهام نیز به کف ۲۰ آبان نزدیک شده‌ است. 

علاوه بر این، تلاش‌های صورت گرفته برای کاهش اختلاف ارز نیمایی با بازار آزاد هم در پی ریسک‌های سیاسی اخیر، حالا بی‌نتیجه مانده و اختلاف بیش از ۳۵ درصدی رسیدن قیمت دلار نیما به دلار آزاد را سخت کرده است. به گواه آمارها، از ابتدای بهمن‌‌‌‌‌‌ماه تاکنون، بیش از ۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد‌ تومان پول حقیقی از گردونه معاملات تالار شیشه‌ای خارج شده‌ که از این جنبه، این میزان خروج پول در مقیاس ماهانه از تیرماه پارسال در تالار شیشه‌ای سابقه نداشته‌ است. 

در مجموع باید گفت که جدای از افت‌های قابل توجه شاخص بورس و همچنین کاهش ارزش نمادهای مختلف، در روزهای گذشته و همچنین افت ۴۷ هزار واحدی شاخص در روز جاری، تداوم خروج نقدینگی از تالار شیشه‌ای شرایط را در بازار سهام قابل تامل کرده و مثل روز گذشته، رکوردهایی مانند خروج بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد‌ تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام در حالی رقم می‌خورد که صندوق‌های درآمد ثابت همچنان با خروج پول مواجه هستند؛ خروج پولی که به باور کارشناسان ناشی از انتظارات بالای تورمی است و سرمایه هوشمند ترجیح می‌دهد در این مقطع، به جای درجا زدن در بورس، درصد بازارهای ارز و طلا خود را از عقب ماندگی تورمی مصون دارد.

ارسال نظرات