۱۱:۳۵ ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر؛

برخورد با احتکار از طریق واردات راهکار نیست/ احتکارکننده نقره‌داغ نشده است

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش احتکار برخی کالا‌های اساسی در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان با هدف سودجویی، گفت: در چنین شرایطی، به‌ جای آنکه نظارت دقیق‌تری بر بازار اعمال شود و با متخلفان برخورد قاطع و بازدارنده‌ صورت گیرد، تصمیمات نادرستی نظیر افزایش واردات اتخاذ می‌شود.
برخورد با احتکار از طریق واردات راهکار نیست/ احتکارکننده نقره‌داغ نشده است
کد خبر:۱۵۷۲۳

زهره سادات لاجوردی، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره شیوه نظارت مجلس بر جلوگیری از گرانی کالا‌های اساسی در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز اظهار داشت: سوالات متعددی از وزیر جهاد کشاورزی در سامانه مجلس ثبت شده است، در یکی از جلسات، سوال یکی از نمایندگان درباره نظارت بر قیمت کالاهای اساسی مطرح شد و وزیر توضیحاتی ارائه داد اما متاسفانه نماینده مذکور سوال خود را به رای نگذاشت و به وزیر مهلتی داده شد تا اقدامات لازم را برای بهبود شرایط انجام دهد. 

وی افزود: آن چه که به‌ طور مشهود دیده می‌شود، احتکار گسترده برخی کالا‌های اساسی مانند برنج و سیب‌زمینی است. این نوع احتکار موجب کاهش عرضه کالا در بازار و در نتیجه افزایش قیمت‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی، به‌ جای آنکه نظارت دقیق‌تری بر بازار اعمال شود و با متخلفان برخورد قاطع و بازدارنده‌ صورت گیرد، تصمیمات نادرستی همچون افزایش واردات اتخاذ می‌شود. این سیاست‌ها، علاوه بر آسیب به تولید داخلی، موجب تشدید مشکلات بازار نیز خواهد شد. 

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: عدم مدیریت صحیح و ضعف نظارت بر واردات و صادرات کالاها، خود به افزایش نابسامانی‌های اقتصادی دامن می‌زند. 

لاجوردی با بیان اینکه همه می‌دانند احتکار عامل گرانی برخی کالاها شده است اما برخورد جدی نمی‌شود، اضافه کرد: وعده برخورد با محتکران در حالی که در عمل اقدامی صورت نگیرد، فقط موجب ادامه یافتن گرانی‌ها خواهد شد. بنابراین، ضروری است که با برنامه‌ریزی دقیق و نظارت کافی، پیش از آنکه افزایش قیمت‌ها به بحران تبدیل شود، اقدامات پیش‌گیرانه لازم انجام گیرد.

کد ویدیو
ارسال نظرات