۱۲:۲۰ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
نایب‌ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

مجلس مخالف افزایش غیرمنطقی قیمت ارز کالا‌ی اساسی است

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اگرچه ظاهرا در لایحه بودجه سال آینده قیمت ارز کالای اساسی به ۳۸،۵۰۰ تومان افزایش خواهد یافت، اما این مساله هنوز قطعی نشده و در مجلس نیز به عدد مشخصی نرسیده‌ایم، البته مجلس از هرگونه افزایش غیرمنطقی قیمت ارز که اثرات مستقیم قیمتی بر کالا‌های اساسی دارد، استقبال نمی‌کند.
مجلس مخالف افزایش غیرمنطقی قیمت ارز کالا‌ی اساسی است
کد خبر:۷۶۷۸

پیمان فلسفی، نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر، در رابطه با تغییرات میزان و قیمت ارز کالا‌های اساسی براساس لایحه بودجه سال آینده و اقدامات مجلس برای پیشگیری از شوک قیمتی، اظهار داشت: عدد پیشنهادی دولت برای واردات کالا‌های اساسی، رقم ۱۲ میلیارد دلار است، در حالی که طی سال‌های گذشته میزان واردات بین ۱۵ تا ۱۸ میلیارد دلار بود. این رقم پیشنهاد شده از سوی دولت با آخرین برآورد‌های موجود هماهنگ است و از جهتی می‌توان این کاهش میزان اختصاص ارز را مثبت ارزیابی کرد. 

وی افزود: با وجود استقبال از کاهش واردات، این روند باید متناسب با نیاز‌های کشور باشد و انتظار می‌رود که دولت بر مبنای برآوردی دقیق و درست این عدد را پیشنهاد داده باشد. به هر حال، دولت مرجع و مرکز رسمی ارائه آمار است و در این زمینه باید پاسخگو باشد. مجلس نیز براساس ظرفیت‌های بودجه سال ۱۴۰۴ تصمیم‌گیری خواهد کرد. 

فلسفی با اشاره به قیمت ارز کالای اساسی در لایحه بودجه سال آینده تصریح کرد: اگر چه گفته می‌شود قیمت ارز کالای اساسی به ۳۸،۵۰۰ تومان افزایش خواهد یافت اما این مساله هنوز قطعی نشده و در مجلس نیز به عدد مشخصی نرسیده‌ایم. در نتیجه از هرگونه افزایش غیرمنطقی قیمت ارز که اثرات مستقیم بر کالا‌های اساسی دارد، استقبال نمی‌کنیم، در عین حال، تصمیم‌گیری نهایی با توجه به بررسی‌های دقیق و کارشناسی در کمیسیون‌های تخصصی مجلس انجام خواهد شد و پس از آن، تصمیمات مجلس به عنوان قانون به تصویب خواهد رسید. 

کمیسیون کشاورزی از لایحه بودجه‌ ۱۴۰۴ راضی نیست

وی در رابطه با نظر کمیسیون کشاورزی درباره رقم و میزان ارز کالای اساسی در لایحه بودجه سال آینده، تصریح کرد: کمیسیون کشاورزی در مجموع از بودجه‌ای که برای ۱۴۰۴ ارائه شده، راضی نیست و پیش از این هم تاکید کرده بودیم که باید بخش کشاورزی در نظام برنامه‌ریزی و بودجه کشور محوریت داشته باشد. کشاورزی بخش مهمی است و توجه به آن، می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند. 

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی عنوان کرد: توسعه بخش کشاورزی ممکن است مخالفانی داشته باشد، زیرا برخی به دلیل کمبود منابع آبی کشور، مخالف توسعه این بخش هستند. ما نیز این نگرانی‌ها را درک می‌کنیم اما معتقدیم که از طریق بهینه‌سازی مصرف آب و توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، می‌توانیم به افزایش تولید دست یابیم. نمونه موفق این اقدام، طرح تولید در دیمزار‌ها بوده که در چند سال گذشته، نتایج مثبتی داشته و حتی مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گرفته و برای پنج سال دیگر تمدید شده است. 

وی تاکید کرد: در کمیسیون کشاورزی نیز تاکید کردیم که بودجه بخش کشاورزی باید تقویت شود. بودجه کشاورزی تنها نباید به منابع دولتی متکی باشد. سرمایه‌گذاری مردم و بخش خصوصی نیز ضروری است. از علاقمندان به سرمایه‌گذاری در این بخش دعوت می‌کنیم که توجه ویژه‌ای به حوزه کشاورزی داشته باشند و اگر این سرمایه‌گذاری‌ها به صورت منطقی و دانش‌بنیان باشد و دولت نیز حمایت‌های لازم را اعمال کند، می‌توانیم در کاهش واردات موفق باشیم.

 

کد ویدیو
ارسال نظرات