۱۴/تير/۱۴۰۴ | ۲۱:۲۹
بخشنامه کالا‌های اساسی معاف از مالیات علی الحساب ابلاغ شد رشد ۱۴ درصدی عرضه گوشت قرمز در اردیبهشت ۱۴۰۴ شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام شد جدول واریز یارانه و کالابرگ برای دهک‌های اول تا نهم در تیر ۱۴۰۴ جزئیات اقدامات سازمان برنامه و بودجه در جنگ ۱۲ روزه کدام خوراکیها در خرداد ماه گران شد؟ شرط مالیات صفر اعلام شد شرایط و نحوه بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیات بر ارزش افزوده ارسال ۲۶۶ پرونده با بیش از ۹۰۰ همت پولشویی به قوه قضاییه مصوبه مالیات بر ارزش‌افزوده یک درصدی روغن در انتظار ابلاغ بسته حمایتی از اصناف و صنایع بزرگ تدوین شد ثبت بیشترین تورم ماهانه در خراسان جنوبی؛ بوشهر کم‌تورم‌ترین استان شد خبر جدید درباره نقل و انتقالات استقلال احتمال برقراری اظهارنامه پیش فرض برای مالیات عملکرد ۱۴۰۳ تمدید مواعد مالیاتی در راستای مساعدت و همکاری با مودیان مالیاتی است زمان دقیق واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیک اعلام شد
۱۴:۱۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۰

دیوان محاسبات افشا کرد؛ ۲۰ شرکت صادراتی در لیست سیاه ارزی

گزارش جدید دیوان محاسبات پرده از نام ۲۰ شرکت بزرگ صادراتی برداشته که با عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات، یکی از عوامل اصلی تشدید بحران ارزی کشور در سال ۱۴۰۳ شده‌اند. این شرکت‌ها که در حوزه‌های پتروشیمی، فولاد و پالایشگاهی فعالیت دارند، با هدف سودجویی از نوسانات ارزی، از تعهدات خود سر باز زده‌اند. در همین راستا، بانک مرکزی پیشنهاد معرفی این شرکت‌ها به قوه قضاییه را مطرح کرده است؛ اقدامی که می‌تواند به یکی از مهم‌ترین پرونده‌های اقتصادی کشور در سال آینده تبدیل شود.
دیوان محاسبات افشا کرد؛ ۲۰ شرکت صادراتی در لیست سیاه ارزی
کد خبر:۱۷۶۰۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بر اساس گزارش اخیر دیوان محاسبات کشور، ۲۰ شرکت عمده حقوقی و حقیقی که تعهدات ارزی خود را به موقع بازنگردانده‌اند، شناسایی شدند. این شرکت‌ها که عمدتا در حوزه‌های پتروشیمی، پالایشی و فولادی فعالیت می‌کنند، به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی خود، یکی از دلایل اصلی تاخیر در بازگشت ارز در سال ۱۴۰۳ شناخته شده‌اند. این موضوع در شرایطی مطرح می‌شود که بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی حفظ و ارتقا ارزش پول ملی، بر لزوم بازگشت به موقع ارز حاصل از صادرات تاکید کرده است. 

بر اساس گزارش دیوان محاسبات،۲۰ شرکت مورد بررسی در سال قبل، حدود ۹۰۰ میلیون دلار رفع تعهد ارز صادراتی را انجام نداده‌اند و در سال جاری این شاخص با جهش غیرمنتظره از ۲ میلیارد دلار عبور کرده است. 

جدای از شرکت ملی مس که نام آن از تریبون مجلس عنوان شده، در فهرست دیوان محاسبات نام ۹ شرکت پترو پالایشی دیده می‌شود. همچنین در این فهرست نام ۶ شرکت معدنی و فلزی به چشم می‌خورد. البته در فهرست مذکور نام یکی دو شخص حقیقی نیز وجود دارد که احتمال یک بار مصرف بودن کارت بازرگانی مذکور، دوراز ذهن نیست. 

بر اساس گزارش دیوان محاسبات، یکی از دلایل اصلی عدم بازگشت ارز توسط این شرکت‌ها، پیش‌بینی ایجاد بازار ارز تجاری و افزایش قیمت ارز به دلیل مکانیزم عرضه و تقاضا در این بازار است. این شرکت‌ها با توجه به افزایش احتمالی نرخ ارز، ترجیح داده‌اند ارز خود را در بازار آزاد به فروش برسانند تا سود بیشتری کسب کنند. این موضوع نه‌ فقط به کاهش عرضه ارز در بازار رسمی منجر شده، بلکه به افزایش فشار بر نظام ارزی کشور نیز دامن زده است. 

بانک مرکزی به عنوان رئیس کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، بر لزوم رفع تعهدات ارزی توسط شرکت‌های صادراتی تاکید کرده است. بر این اساس، پیشنهاد شده که کلیه صادرکنندگانی که تعهدات ارزی خود را ایفا نکرده‌اند، به قوه قضاییه معرفی شوند. 

عدم بازگشت به موقع ارز توسط شرکت‌های عمده صادراتی، یکی از چالش‌های اصلی نظام ارزی کشور در سال ۱۴۰۳ است. این موضوع نه‌ فقط به کاهش عرضه ارز در بازار رسمی منجر شده، بلکه به افزایش فشار بر اقتصاد ملی و کاهش ارزش پول ملی نیز دامن زده است. با توجه به گزارش دیوان محاسبات و تاکید بانک مرکزی، ضرورت دارد که اقدامات جدی برای وادار کردن این شرکت‌ها به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات صورت گیرد. این اقدامات می‌تواند شامل اعمال محدودیت‌های بانکی، معرفی به قوه قضاییه و اصلاح قوانین مرتبط باشد.