۰۹:۲۸ ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها؛

از پیوستن به سازمان تجارت جهانی تا خاموشی گسترده در کشور

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از پیوستن به سازمان تجارت جهانی تا خاموشی گسترده در کشور
کد خبر:۱۸۹

اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی خود به موضوعات مختلفی همچون پیوستن کشور به سازمان تجارت جهانی، واکنش‌های اقتصادی به حمله احتمالی ایران به رژیم صهیونیستی، عبور کشور از بحران نهاده‌های دامی، پرداخت حقوق‌های نجومی به مدیران دولت سیزدهم و وضعیت روند افزایش دما و تعطیلی ادارات در کشور پرداخته بودند.

 روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «اتصال به اقتصاد جهان» به کارزار پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی اشاره کرده و نوشته است: «پیوستن به سازمان تجارت جهانی (WTO) برای ایران از چند جهت مهم است. دسترسی به بازار‌های بین‌المللی، حل و فصل اختلافات تجاری، افزایش رقابت‌پذیری، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، توسعه اقتصادی و رفع تحریم‌ها و انزوا، ابعاد مهم این اتفاق است.»

روزنامه وطن امروز در گزارش اقتصادی با عنوان «بازار‌های جهانی لرزیدند»، واکنش‌های اقتصادی به حمله احتمالی ایران به رژیم صهیونیستی را بررسی کرده و بیان دارد: «بازار‌های مالی جهان در پی تهدیدات نظامی بین ایران و اسرائیل و همچنین ضعف داده‌های اقتصادی کشور‌های غربی و ژاپن، دچار افت قابل توجهی شده‌اند. این وضعیت نه تنها در کشور‌های درگیر تنش‌های سیاسی و نظامی بلکه در تمامی بازار‌های بزرگ جهانی نیز تاثیرگذار بوده است.» 

«زیرساخت‌های انحصارزدایی از واردات نابود نشود»، عنوان گزارش روزنامه فرهیختگان بود. این گزارش مدعی عبور کشور از روز‌های بحرانی تامین ارز نهاده‌های دامی شده و نوشته است: «بخش کشاورزی به‌عنوان یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد ایران نقش مهمی در تامین مواد غذایی جامعه دارد. به دلیل وابستگی شدید به واردات نهاده‌های دامی، این بخش به‌شدت آسیب‌پذیر است. حدود ۸۰ درصد نهاده‌های دامی از طریق واردات تامین می‌شود که تحت تاثیر تحریم‌های اقتصادی، امنیت غذایی کشور را به مخاطره می‌اندازد. اما با تلاش‌های دولت سیزدهم، تنوع در منابع تامین و افزایش تعداد واردکنندگان موجب بهبود شرایط و کاهش اثرات تحریم‌ها شده است.» 

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «حقوق نجومی برای ۱۰ هزار مدیر دولت سیزدهم» به گزارش اخیر رئیس دیوان محاسبات کشوری اشاره کرده و نوشته است: «به گفته احمدرضا دستغیب، رئیس دیوان محاسبات، ۱۰ هزار و ۱۷۴ نفر در سال گذشته حقوق و مزایایی بیشتر از سقف تعیین‌شده ۵۵ میلیون تومان در بودجه سال ۱۴۰۲ دریافت کرده‌اند. این تعداد افراد در بدنه دولت سیزدهم شامل کسانی می‌شود که حقوق‌های نجومی دریافت کرده‌اند.» 

همچنین روزنامه هم‌میهن نیز ر گزارشی با عنوان «سه ضلعی انحراف» به انتقاد دولت سیزدهم پرداخته و بیان کرده است که بر خلاف ادعای مسئولان این دولت، ۵۱ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی تنخواه گرفته شده است. این گزارش بیان دارد: «گزارش دیوان محاسبات کشور نشان می‌دهد که وزارت امور اقتصادی و دارایی مبلغ ۹۵.۳ همت به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در قالب تنخواه برای خرید تضمینی گندم و کالابرگ پرداخت کرده است. همچنین، بانک مرکزی مبلغ ۳۱.۵ همت بابت مطالبات گندم‌کاران و ۴.۴ همت به صورت تنخواه به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها پرداخت نموده است. این انحرافات باعث ایجاد عدم شفافیت و انضباط مالی شده و منجر به افزایش پایه پولی و سطح عمومی قیمت‌ها می‌شود.»

«واکاوی یک رکوردشکنی تاریخی» عنوان گزارش روزنامه خراسان بود. این روزنامه نوشت: «در حالی که المپیک پاریس در حال برگزاری است، شبکه برق ایران رکورد جدیدی در مصرف برق با ۷۹،۷۰۷ مگاوات ثبت کرده است که نسبت به سال قبل ۶،۲۴۴ مگاوات افزایش یافته است. وزیر نیرو، علی اکبر محرابیان، اعلام کرد که رشد مصرف برق امسال به ۹ درصد رسیده است که فراتر از پیش‌بینی‌ها بوده است. عوامل اصلی افزایش مصرف برق شامل گرمای بی‌سابقه، تغییرات اقلیمی و استفاده از برق برای استخراج رمزارز‌ها (ماینینگ) هستند.»

روزنامه دنیای اقتصاد نیز در گزارشی با عنوان «بی‌برقی با نقاب گرما» به وضعیت جوی کشور و کاهش روز‌های کاری اشاره کرده و نوشته است: «گرمای شدید تابستان ۱۴۰۳ باعث افزایش بی‌سابقه مصرف برق و خاموشی‌های گسترده شده است. صنایع و بخش خانگی دچار مشکلات زیادی شده‌اند. دولت با تعطیلی ادارات و کاهش ساعات کاری تلاش می‌کند مشکل را مدیریت کند، اما این تنها راهکار کوتاه‌مدت است.»

ارسال نظرات