
کشاورزان اصفهانی: انتقال آب زایندهرود به یزد قانونی نیست

به گزارش اقتصاد معاصر؛ حسین محمدی رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان هرند استان اصفهان با اشاره به تجمعات اعتراضآمیز کشاورزان اصفهانی طی چند روز اخیر اظهار داشت: تنها خواسته کشاورزان جاری شدن آب زاینده رود است. از زمان شیخ بهایی اجداد ما پول پرداخت کردند و حقابه را خریدند و 77 درصد آب رودخانه متعلق به کشاورزان حقابه دار شرق و غرب استان اصفهان است.این موضوع در قانون نیز ذکر شده و حقابه قانونا متعلق به این کشاورزان است.
وی در مورد علت انتقال آب زاینده رود به یزد و اینکه آیا این انتقال با رضایت و طبق قانون صورت گرفته است یا خیر، توضیح داد: از سال 74 انتقال آب و لوله کشی از زاینده رود به یزد انجام شد. هیچ توافقی صورت نگرفت و این آب 30 سال به لولهها رفت و به یزد انتقال دادند.
محمدی ادامه داد: سالی 90 میلیون متر مکعب آب، طبق اعلام سازمان آب منتقل میشود که البته آمار واقعی بسیار بیشتر از این اعداد است. یزد این مقدار آب شرب نیاز ندارد و این آب برای صنعت و گلخانههای یزد مصرف می شود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان هرند استان اصفهان در مورد اینکه کشاورزان به صورت قانونی برای گرفتن حقابه خود اقدام کرده اند، گفت: بارها از طریق قانونی پیگیر این مشکل شدیم. در درگیریهای دهه 90 شکایت کردیم و بسیار پیگیر شدیم اما این شکایت به جایی نرسید و هیچکس پاسخگو نبود.
وی در مورد درگیری نیروهای یگان ویژه و نوپو با کشاورزان عنوان کرد: کشاورزان حقابه خود را که حق قانونی آنهاست میخواهند و اگر حقشان را نگیرند به لولههای آبی که آب اصفهان را به یزد منتقل میکند تعرض میکنند و نمیگذارند آب به یزد برود. حرف ما این است که اگر آب نیست باید برای همه نباشد.
محمدی افزود: مأموران با کشاورزان درگیر شدند و تعدادی زخمی شدند و در بیمارستان بستری هستند و آمار دقیق از آمار کسانی که زخمی شدند نداریم، اما بالای 50 نفر زخمی و مجروح شدند.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان هرند استان اصفهان با اشاره به وعده باز شدن آب در 8 فروردین گفت: جمعی از مسئولان و نمایندگان 9 شهر اطراف زاینده رود جلسهای برگزار شد و مصوب شد که در ساعت 12 و یک دقیقه 8 فروردین باز شود و مزارع کشاورزان آبیاری شود اما متاسفانه این وعده انجام نشد و اعتراضات کشاورزان آغاز شد./شرق