۱۲:۵۰ ۱۴۰۴/۰۱/۱۸
اقتصاد معاصر خبر می‌دهد

بورس ۱۴۰۴ همچنین در مسیر نزول؛ شاخص ۲۷ هزار واحد ریخت

در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص بورس برای سومین روز پیاپی منفی بود و با ثبت افت بیش از ۲۷ هزار واحدی به روند نزولی خود در سال ۱۴۰۴ ادامه داد.
بورس ۱۴۰۴ همچنین در مسیر نزول؛ شاخص ۲۷ هزار واحد ریخت
کد خبر:۱۹۴۹۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۲۱ هزار واحدی، دومین روز معاملاتی هفته جاری را نیز منفی سپری کرد و شاخص کل هموزن بیش از هزار واحد افت را به ثبت رساند. این در شرایطی است که ۴۵۸ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار سهام خارج شد و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج ۶۲۱ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند. 

در مقابل، هر چند روز شنبه بازار طلا عقبگرد قابل توجهی داشت اما دیروز دوباره روند افزایش قیمت‌ها در این بازار ادامه پیدا کرد تا بخش دیگری از نقدینگی برای ماندن در بازار سرمایه یا رفتن به بازار طلا باز هم مردد باشد. 

بر این اساس باید گفت بازار سرمایه در روزهای معاملاتی گذشته، زیر سایه افزایش ریسک‌های سیاسی، تحولات جهانی و سردرگمی سرمایه‌گذاران روزهای پرنوسانی را پشت‌ سر گذاشته و این سردرگمی کماکان ادامه دارد. این در شرایطی است که در ابتدای سال ‌جدید امیدهایی به بازگشت رونق در بورس وجود داشت که رفتار این روزهای معامله‌گران نشان می‌دهد ریسک‌های موجود سیاسی و اقتصادی فعلا این امیدها را کمرنگ کرده است. 

در خصوص چرایی وضعیت منفی بازار سرمایه در یکی دو روز گذشته و امروز هم که این روند منفی تکرار شد، کارشناسان معتقدند یکی از دلایل اصلی خروج نقدینگی از صنایع دلاری و کامودیتی‌‌‌‌‌‌محور در تالار شیشه‌ای، واکنش منفی بازارهای جهانی به افزایش تعرفه‌های تجاری آمریکا است که به افت قیمت فلزات و سایر کالاهای پایه انجامیده و جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه‌‌‌‌‌‌ها را کاهش داده و این مولفه اثر خود را نیز بر بازار سهام ما گذاشته است. به همین دلیل هم این روزها در تالار شیشه‌ای شاهد این رفتار از معامله‌گران هستیم که به سهام ‌ریالی و صنایع داخلی چون سیمان، دارو و انرژی گرایش بیشتری پیدا کرده‌ا‌ند. 

نگاهی به معاملات امروز بازار سرمایه نشان می‌دهد در شرایطی در ابتدای معاملات سهامداران شاهد روندی منفی بودند که این روند رفته رفته شدت گرفت و شاخص بورس در پایان معاملات سومین رو هفته جاری، با ثبت افت بیش از ۲۷ هزار واحدی مواجه شد. شاخص کل هموزن نیز در روز جاری منفی بود و کاهش ۵ واحدی را به ثبت رساند و در فرابورس هم شاخص کل این بازار (آیفکس) با کاهش ۹۳ واحدی به کار خود پایان داد. 

افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۴۷ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۲۲ درصد معادل ۷۶ نماد معاملاتی مثبت و ۷۸ درصد معادل ۲۷۱ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۸۴ نماد فعال در این بازار، ۱۸ درصد معادل ۷۰ نماد معاملاتی مثبت و ۸۲ درصد معادل ۳۱۴ نماد منفی ثبت شدند. همچنین در پایان معاملات امروز، ۷ درصد معادل ۲۴ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۲۷ درصد معادل ۹۴ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۹ درصد معادل ۳۵ نماد با صف خرید و ۴۱ درصد معادل ۱۵۸نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ارزش صف‌های خرید نیز ۴۵۰ میلیارد تومان در برابر ۷۹۸ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند. ضمن اینکه ۶۰۳ میلیارد تومان پول حقیقی نیز امروز از بازار سهام خارج شد و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج  ۹۰۰ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.

در مجموع باید ریشه رفتارهای این روزهای سهامداران و سرمایه‌گذاران در تالار شیشه‌ای را که به منفی شدن روند معاملات منجر شده است، فعلا در گسترش ریسک‌های سیستماتیک، نااطمینانی نسبت به آینده مذاکرات ایران و آمریکا و خروج نقدینگی از تالار شیشه‌ای به سمت بازارهای طلا و ارز برآورد کرد و به نظر می‌رسد تا زمانی‌ که تغییر معناداری در فضای سیاسی رخ ندهد، نمی‌توان انتظار بازگشت ثبات به بازار سهام را داشت.

ارسال نظرات