
دلایل قطعی برق بدون اعلام قبلی/ موظف به کاهش بار مصرف در ایام پیک هستیم

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر، روز گذشته نوزدهم فروردین بود که گزارشی با موضوع خاموشیهای برنامهریزی شده آن هم در اولین فصل سال و انتقاد از اطلاعرسانی اشتباه توانیر در این موضوع، روی خروجی اقتصاد معاصر قرار گرفت.
در این گزارش که با عنوان «بیبرنامگی دولت خاموشیهای برنامهریزیشده را رقم زد؛ سردرگمی مردم با تکذیب توانیر» منتشر شد، اعلام شد که باوجود تکذیبیه توانیر، از روز هجدهم فروردین قطعیهایی برنامهریزی شده برق و جداول خاموشی، آماده و به مردم ارسال شده است.
با انتشار این گزارش توانیر ضمن تکذیب خاموشیهای برنامهریزی شده مئعی شد در کشور قطعی برق خاصی نداریم؛ در این راستا اقتصاد معاصر با استناد به جداول خاموشی در سایت مرکز توزیع برق استان البرز شفاف کرد که خاموشیهای برنامهریزی شده آغاز شده است؛ کما اینکه این خاموشیها از روز گذشته به صورت رسمی در استان تهران هم آغاز شده است.
پس از انتشار این گزارش، یکی از مخاطبان اقتصاد معاصر از استان خوزستان در تماسی اعلام کرد که با وجود آنکه در این استان هم خاموشیهای برنامهریزی شده آغاز شده، اما اطلاعرسانی صورت نگرفته است.
به اذعان این شهروند اهوازی، پیش از ظهر روز گذشته نوزدهم فروردینماه، برق در منطقه کیانآباد اهواز قطع بود، اما در سایت شرکت برق استان خوزستان، جداول خاموشیها، قطعی برق کیانآباد اهواز ساعت هجده روز گذشته اعلام شده بود؛ این بدان معناست خاموشیها در برخی مناطق کشور صرفا برنامهریزی شده نیست و مردم با خاموشیهای برنامهریزی نشده هم مواجه شدهاند.
در این راستا خبرنگار اقتصاد معاصر موضوع خاموشیهای بدون اطلاع قبلی در استان خوزستان را از سخنگوی برق استان پیگیری و دنبال کرد.
سخنگوی توزیع نیروی برق اهواز: در شرایط خاص میزان مشخصی از بار مصرف برق را کاهش میدهیم
علیرضا شکرخدایی، سخنگوی شرکت توزیع نیروی برق اهواز در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر؛ با اشاره به اجرای برنامههای کاهش بار مصرف برق در سطح کشور گفت: بر اساس اعلام دیسپاچینگ ملی، هر شرکت توزیع برق در کشور موظف است متناسب با وسعت جغرافیایی و تعداد شهرهای تحت پوشش خود، در شرایط خاص، میزان مشخصی از بار مصرف را کاهش دهد.
به گفته وی، شرکت توزیع برق خوزستان که شهرهای متعددی از جمله اهواز، حمیدیه، کارون و ۴۸۰ روستای اطراف را تحت پوشش دارد، در این زمینه نیز سهم قابل توجهی دارد.
شکرخدایی ادامه داد: ما بر اساس سهمیهای که برای کاهش بار به ما اعلام میشود، جدول زمانبندی خاموشیهای احتمالی را تهیه و در اختیار شهروندان قرار میدهیم. این جدولها از طریق سایت رسمی شرکت و همچنین کانال اطلاعرسانی ما در پیامرسان ایتا منتشر میشوند.
مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق اهواز با تاکید بر اینکه همه قطعیهای برق مطابق با این جدول زمانبندی نیستند و حوادث پیشبینینشده نیز میتوانند منجر به قطعی برق شوند، تصریح کرد: برخورد خودرو با تاسیسات برق، سقوط اشیا یا داربست بر روی شبکه یا حتی آتشسوزیهایی که منجر به آسیب دیدن پایههای برق میشود، از جمله دلایلی هستند که میتواند خارج از برنامه خاموشیها، باعث قطع برق شود؛ به عنوان نمونه، در منطقه کیانآباد اهواز که شما ذکر کردید، یکی از خطوط ۳۳ هزار ولت ما به دلیل برخورد خودرو از مدار خارج شد و حدود ۴۰ دقیقه زمان برد تا شرایط به حالت استاندارد بازگردد.
دلیل خاموشیهای زمانبندینشده را با شماره ۱۲۱ به مردم اطلاع میدهیم
سخنگوی شرکت برق اهواز همچنین با اشاره به افزایش دمای هوا در روزهای اخیر بیان کرد: در فصل گرم سال، به دلیل افزایش قابل توجه مصرف برق، شاهد حوادثی نظیر بریدگی سیمها و سوختن ترانسها هستیم که جزو اتفاقات فنی ناشی از گرما محسوب میشوند. همچنین افزایش بار مصرف نیز میتواند در برخی مناطق باعث قطعیهای ناگهانی شود.
شکرخدایی از شهروندان خواست در صورت مواجهه با خاموشیهایی که در جدولهای زمانبندی اعلام نشدهاند، با سامانه ۱۲۱ تماس بگیرند تا از علت قطعی برق و زمان احتمالی وصل مجدد مطلع شوند.
وی گفت: ما از مردم میخواهیم که در چنین مواردی صبوری کنند و اطمینان داشته باشند که تیمهای عملیاتی شرکت برق در سریعترین زمان ممکن برای رفع مشکل وارد عمل میشوند.
به گزارش اقتصاد معاصر؛ در روزهایی که دمای هوا رو به افزایش است و مصرف برق به اوج خود میرسد، گزارشهایی از شهروندان اهوازی با خاموشیهای گاه و بیگاه به گوش میرسد. اگرچه بخشی از این خاموشیها طبق جدول زمانبندی شده و از پیش اعلامشده صورت میگیرد اما برخی قطعیها نیز به صورت ناگهانی و در اثر حوادث فنی یا اتفاقات غیرمترقبه رخ میدهد.
در نهایت، با توجه به افزایش مصرف برق و احتمال وقوع خاموشیهای برنامهریزیشده یا ناگهانی، ضروری است شهروندان با مراجعه مستمر به سامانه برق من یا کانالهای پیامرسان رسمی شرکت توزیع برق از آخرین وضعیت قطعیهای احتمالی مطلع شوند.
توصیه میشود در هنگام قطع برق، بلافاصله نسبت به قطع فیوزهای مینیاتوری یا خارج کردن لوازم برقی از مدار اقدام شود، با این اقدام پیشگیرانه، میتوان از بروز حوادث ناگوار، آسیب به وسایل برقی و خطرات احتمالی برقگرفتگی جلوگیری کرد.