۰۵/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۴:۳۱
ارسال لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو شرایط بخشودگی جرائم مالیات ارزش افزوده ابلاغ شد سامانه دفاتر تجاری الکترونیکی وارد فاز آزمایشی شد افزایش تورم فروردین به ۳۳.۲ درصد خبر جدید درباره تغییر ساعت رسمی کشور+ جزییات آخرین مهلت ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۴ همه آنچه باید درباره مالیات دستگاه کارتخوان بدانید یارانه نقدی فروردین ۱۴۰۴ کی قابل برداشت می‌شود؟ تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳ لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی چه می گوید؟ مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصدی طلا ابلاغ شد حضور وزیر نیرو جهت پاسخگویی به سوال 25 نماینده در کمیسیون انرژی مجلس تامین ۲.۱ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و دارو در ۱۴۰۴ اعلام زمان واریز یارانه دهک‌های ۴ تا ۹+ مبلغ و جدول تغییر جدی در فهرست یارانه‌بگیران+ حذف یارانه این افراد واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ امروز+ کد دستوری استعلام کالابرگ و دهک بندی
عضو هیات علمی دانشگاه تهران:

سیاست‌ تثبیت اقتصادی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از روند صعودی تورم کاست

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به موفقیت نسبی سیاست‌های پولی بانک مرکزی در مهار تورم در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تاکید کرد: بدون اصلاح کسری بودجه و ساختارهای مالی دولت، دستیابی به نتایج پایدار در تثبیت اقتصادی ممکن نیست.
سیاست‌ تثبیت اقتصادی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از روند صعودی تورم کاست
کد خبر:۱۹۹۱۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ تیمور رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در نشست تحلیلی ارزیابی آثار و نتایج سیاست‌های تثبیت اقتصادی طی دوره ۱۴۰۱-۱۴۰۲ اظهار داشت: سیاست‌های پولی اجرا شده توسط بانک مرکزی در این دوره تا حدی موفق به کنترل روند فزاینده تورم و کاهش رشد نقدینگی شد اما به دلیل کسری بودجه آشکار و پنهان دولت و شوک‌های سیاسی، انتظار کاهش چشمگیر تورم غیرواقعی است. قدرت سیاست پولی محدود است و بدون اصلاح سیاست‌های مالی، نتایج پایدار به دست نخواهد آمد. 

رحمانی با اشاره به تحولات تاریخی اقتصاد ایران از دهه ۵۰ گفت: تورم ایران از دو درصد در سال ۱۳۴۹ به ۲۵ درصد در سال ۱۳۵۶ رسید و این روند صعودی به دلیل تغییرات اقتصاد سیاسی، رشد نقدینگی و کسری بودجه پنهان دولت شکل گرفت. هیچ تورم پایداری بدون همراهی رشد متغیرهای پولی ممکن نیست و این رشد نیز به دستورات مالی دولت وابسته است. 

وی در تحلیل وضعیت سال ۱۴۰۱ توضیح داد: حذف ارز ترجیحی در اردیبهشت ۱۴۰۱ شوک تورمی ایجاد کرد اما این اثر به سرعت فروکش کرد. با این حال، حوادث نیمه دوم سال، خروج سرمایه، جهش‌های ارزی و افزایش هزینه‌های دولت، خطر تورم بالا را تشدید کرد. 

رحمانی بسته سیاستی بانک مرکزی در زمستان ۱۴۰۱ را شامل کنترل ترازنامه بانک‌ها، افزایش نرخ سود و کاهش سیالیت نقدینگی دانست که به مهار تورم کمک کرد. 

وی با استناد به داده‌ها اظهار داشت: رشد نقدینگی از ۳۹ درصد در پایان ۱۴۰۱ به حدود ۲۵ درصد در پایان ۱۴۰۲ کاهش یافت و نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه نیز روند نزولی داشت. همچنین رشد قیمت دارایی‌هایی مانند مسکن و سهام در سال ۱۴۰۲ به ۱۹ درصد رسید که کمتر از تورم عمومی بود. در سال ۱۴۰۳ روند نزولی تورم و نقدینگی متوقف شده، زیرا کسری بودجه دولت تشدید شده و شوک‌های سیاسی اثرگذار بوده‌اند. 

رحمانی با اشاره به محدودیت‌های سیاست پولی گفت: سیاست مالی اگر کار خود را درست انجام ندهد، سیاست پولی نمی‌تواند مشکلات را حل کند. حتی در کوتاه‌مدت، سلطه مالی ممکن است تورم را افزایش دهد. 

وی تاکید کرد: بانک مرکزی باید این محدودیت‌ها را در گفتمان با دستگاه‌های اجرایی مطرح کند و انتظار تثبیت تورم در سطح ۱۵ درصد بدون اصلاح کسری بودجه غیرممکن است. 

رحمانی بهبود روابط با عربستان، افزایش دسترسی به درآمدهای ارزی و کاهش فشارهای خارجی را از عوامل مکمل در موفقیت نسبی سیاست‌های تثبیت دانست و بیان کرد: سیاست تثبیت در سال ۱۴۰۲ تا حدی قابل قبول بود اما برای نتایج پایدار، باید کسری بودجه و مسائل ساختاری اقتصاد حل شود.

ارسال نظرات