ترامپ: تعرفه ۱۰ درصدی کف مذاکرات تجاری است

در حالی‌ که تنش‌های تجاری میان آمریکا و شرکای بین‌المللی‌اش شدت گرفته و دونالد ترامپ از احتمال معافیت برخی کشورها از تعرفه ۱۰ درصدی خبر داد.
ترامپ: تعرفه ۱۰ درصدی کف مذاکرات تجاری است
کد خبر:۱۹۹۲۳

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از بلومبرگ؛ دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور ایالات متحده اعلام کرد ممکن است برای برخی کشورها معافیت‌هایی از تعرفه ۱۰ درصدی در نظر بگیرد. با این حال، وی تاکید کرد که این رقم، حداقل میزانی است که برای مذاکره با کشورهای دیگر در نظر دارد. 

ترامپ در مسیر سفر به فلوریدا و در جمع خبرنگاران داخل هواپیمای اختصاصی خود گفت: «ممکن است در مواردی، بنا به دلایل روشن، استثنائاتی قائل شویم اما در کل، تعرفه ۱۰ درصدی، کف ماجراست.»

وی توضیحی درباره این دلایل نداد و نشانه‌ای از تغییر در سیاست‌های تجاری‌اش ارائه نکرد. 

این اظهارات در پایان هفته‌ای پرالتهاب برای بازارهای سهام و اوراق قرضه بیان شد؛ هفته‌ای که سرمایه‌گذاران، دولت‌ها و شرکت‌ها با تردید و نگرانی به دنبال درک سیاست‌های اقتصادی و تجاری رئیس‌ جمهور بودند. ترامپ در ابتدای هفته، تعرفه‌هایی گسترده علیه کشورهای مختلف وضع کرد اما فقط ساعاتی بعد، به‌ دنبال واکنش منفی شدید بازارها، اجرای آن‌ها را به تعویق انداخت. این تصمیمات ناگهانی، نگرانی‌ها درباره تاثیر تعرفه‌ها بر اقتصاد جهانی را افزایش داد. 

در حالی‌که چین به‌ عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان با تعرفه‌ای به میزان ۱۴۵ درصد روبه‌رو شده، ترامپ برای بیشتر کشورها همان نرخ پایه ۱۰ درصد را در نظر گرفته و این در حالی است که بسیاری از دولت‌ها در تلاش‌اند تا هرچه سریع‌تر به توافقی با آمریکا دست یابند. 

در پایان هفته، بازارهای مالی توانستند بخشی از زیان‌های خود را جبران کنند و شاخص S&P ۵۰۰ با رشدی ۱.۸ درصدی، بهترین عملکرد هفتگی خود از سال ۲۰۲۳ را به ثبت رساند. این رشد پس از آن رخ داد که یکی از مقامات فدرال رزرو اعلام کرد که بانک مرکزی آمادگی دارد برای حفظ ثبات در بازارها وارد عمل شود. در همین حال، نرخ بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری نیز با وجود نوسانات، بیشترین رشد هفتگی خود در دو دهه اخیر را تجربه کرد. 

با این حال، نگرانی‌ها همچنان پابرجاست. بسیاری بیم آن دارند که سیاست ترامپ برای استفاده از تعرفه‌ها در راستای بازگرداندن صنایع به داخل آمریکا و افزایش درآمد دولت، در نهایت به رکود اقتصادی منجر شود و موقعیت آمریکا به‌ عنوان پناهگاه امن سرمایه‌گذاران جهان را به خطر اندازد. 

ترامپ اما این نگرانی‌ها را بی‌مورد دانست و گفت: «بازار امروز خوب بود. همه می‌دانند که اوضاع‌مان عالی است.»

وی همچنین اطمینان داد که دلار آمریکا همواره ارز برتر جهان باقی خواهد ماند و افزود: «اگر کشوری بخواهد دلار را کنار بگذارد، کافی است فقط یک تماس تلفنی بگیرم تا دوباره به دلار بازگردد. دلار همیشه باید حفظ شود.» 

ترامپ همچنین نوسانات بازار اوراق قرضه را کم‌اهمیت جلوه داد و گفت: «بازار اوراق وضع خوبی دارد. لحظه‌ای دچار مشکل شد اما من سریعا آن را حل کردم.» 

با وجود تعویق موقت برخی تعرفه‌ها برای کشورهای دیگر، وضع تعرفه بالا برای چین باعث خواهد شد میانگین تعرفه‌های وارداتی آمریکا به سطوحی بی‌سابقه برسد. بنا به گزارش بلومبرگ، ادامه درگیری تجاری میان آمریکا و چین، مبادلاتی به ارزش حدود ۶۹۰ میلیارد دلار را تهدید می‌کند. 

پکن روز جمعه اعلام کرد تمامی کالاهای وارداتی از آمریکا را مشمول تعرفه ۱۲۵ درصدی خواهد کرد؛ پاسخی مشابه به تصمیم واشنگتن که پیش‌تر چنین رقمی را برای واردات از چین تعیین کرده بود. چین اعلام کرده که در برابر افزایش‌های بعدی، تعرفه جدیدی وضع نخواهد کرد اما همچنان بر آمادگی خود برای «مبارزه تا پایان» تاکید دارد و از اقدامات متقابل احتمالی سخن گفته است. 

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره منازعه تجاری با چین، ابراز امیدواری کرد که نتیجه‌ای مثبت حاصل شود و شی جین‌پینگ، رئیس‌ جمهور چین را «رهبری توانا و باهوش» توصیف کرد.

ارسال نظرات