۱۷:۲۶ ۱۴۰۴/۰۲/۰۱

ماجرای لغو فستیوال کوچه چه بود؟

فستیوال کوچه بوشهر در حالی تنها چند روز مانده به برگزاری لغو شد که مجوز رسمی از وزارت ارشاد داشت.
ماجرای لغو فستیوال کوچه چه بود؟
کد خبر:۲۰۷۹۳

به گزارش اقتصاد معاصر؛ چهارمین دوره فستیوال کوچه به عنوان فستیوال موسیقی  که قرار بود از ۴ تا ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بوشهر برگزار شود، در حالی به  لغو شد که تمامی مجوزهای قانونی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری آن صادر شده بود و بامداد امروز معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد رسما از لغو این برنامه خبر داد. برای اولین بار فستیوال کوچه به مناسبت روز بوشهر در اسفندماه ۹۶ توسط احسان عبدی پور و محسن شریفیان از نوازندگان موسیقی محلی برگزار شد اما با شیوع ویروس کرونا این جشنواره تا سال ۱۴۰۱ به وقفه افتاد.

اما با از سرگرفته شدن فستیوال کوچه در اسفند ۱۴۰۲، انتشار تصاویری ناهنجار از کشف حجاب، رقص و پای‌کوبی خارج از عرف محلی و اختلاط باعث شد که این جشنواره به حاشیه برود و حساسیت هایی درباره برگزاری آن ایجاد شود.

لغو چهارمین دوره از فستیوال کوچه در حالی است که تنها چهار روز به برگزاری این رویداد باقی مانده بود و اقدامات قانونی اعم از اخذ مجوز ارشاد برای برگزاری آن صورت گرفته بود. 

اعتراض امام جمعه و لغو فستیوال کوچه

آغاز این ماجرا از خطبه‌های نماز جمعه ۲۹ فروردین بود؛ جایی که حجت‌الاسلام حسن مصلح، امام جمعه دشتستان، با بیان اینکه این فستیوال باعث ولنگاری، ابتذال فرهنگی و بی‌حیایی شده، آن را به فعالیت‌های بنیاد فرح پهلوی تشبیه کرد و به تندی از برگزارکنندگان انتقاد کرد.

حجت‌الاسلام حسن مصلح امام جمعه دشتستان در آخرین خطبه نماز جمعه خود در تاریخ ۲۹ فروردین گفته بود: «متأسفانه در سرزمین غیرت و مقاومت، جایی که شهید رئیس علی دلواری و شهید نادر مهدوی برای دفاع از شرافت این خاک جان دادند، امروز شاهد اجرای فستیوالی هستیم که نه تنها نشانی از فرهنگ اصیل بوشهر ندارد، بلکه تبدیل به صحنه‌ای از ولنگاری، ابتذال فرهنگی و بی‌حیایی شده است. فستیوال «کوچه‌» با شعار کاذب خیام خوانی و ترویج فرهنگ سنتی و اصیل بوشهر، بهانه‌ای شده برای ترویج اختلاط، رقص، کشف حجاب و شکستن خطوط قرمز شرع و عرف کاری که اینان مروج آنند، انسان را یاد عملکرد بنیاد فرح پهلوی می‌اندازد.»

لغو فستیوال کوچه

سابقه فستیوال کوچه

فستیوال «کوچه» برای اولین بار در اسفند ۱۳۹۶ به مناسبت روز بوشهر با ابتکار احسان عبدی‌پور و محسن شریفیان آغاز به کار کرد. این فستیوال با تمرکز بر موسیقی محلی، هنرهای بومی و مشارکت مردم، کوچه‌های قدیمی بوشهر را به صحنه‌های اجرای موسیقی و اتحاد فرهنگی تبدیل کرده است.

با اینکه این جشنواره در دوران شیوع کرونا متوقف شده بود، از سال ۱۴۰۱ مجدداً فعال شد و در دوره گذشته نیز به دلیل فشارها و اعتراضات، اختتامیه‌اش لغو شد.

محسن شریفیان که نقش بسیار برجسته ای در پیش برد این فستیوال فرهنگی دارد با انتشار ویدئوی از خود گفت: «خواهیم نواخت. چه بخواهید، چه نه از پنجم تا دهم اردیبهشت، فستیوال کوچه در جریان است.»

 

ارسال نظرات