۰۸/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۳:۱۸
ثبت نام مزایده ایران خودرو اردیبهشت ۱۴۰۴+ نحوه شرکت در مزایده اتابک: ارزش صادرات غیرنفتی ایران پارسال به حدود ۵۸ میلیارد دلار رسید تاثیر انفجار در بندر شهید رجایی بر خودرو قرعه کشی ایران خودرو امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴+زمان اعلام اسامی برندگان ایران خودرو مالکان خودرو‌های بندر شهید رجایی خسارت دریافت می‌کنند فعالسازی سهمیه واردات خودرو سواری جانبازی برای سال ۱۴۰۴ حمایت شورای رقابت از واردات خودرو برای تعادل در بازار نتایج قرعه کشی ایران خودرو امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴+ لینک برندگان ایران خودرو اسقاط ۱۷ هزار خودروی فرسوده در فروردین نامه قطعه‌سازان به وزیر صمت درباره توقف خطوط تولید هشدار اتاق اصناف به وزارت صمت درباره افزایش تورم و تعمیق رکود قرعه کشی ایران خودرو اردیبهشت ۱۴۰۴+ لینک نتایج قرعه کشی ایران خودرو آیین نامه واردات خودروی جانبازان ابلاغ شد رونمایی وزارت صمت از بسته سرمایه‌گذاری برای تولید شرایط فروش اقساطی فونیکس + قیمت و جزییات
۰۸:۵۵ ۱۴۰۴/۰۲/۰۸

تاثیر انفجار در بندر شهید رجایی بر خودرو

با انفجار بندر شهید رجایی، پیش‌بینی می‌شود در چند ماه آینده، بازار خودرو با چالش‌های جدی در زمینه عرضه مواجه شود.
تاثیر انفجار در بندر شهید رجایی بر خودرو
کد خبر:۲۱۳۶۹

به گزارش اقتصاد معاصر؛ انفجار دو روز پیش در بندر شهید رجایی بندرعباس علاوه بر تلفات انسانی، به عنوان مهم‌ترین بندر تجاری کشور، تاثیرات گسترده‌ای بر صنعت خودروی ایران برجای می‌گذارد.

مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان دروازه واردات کشور تلقی می‌شود و در میان ۳۵۰۰ بندر مهم دنیا دارای رتبه ۵۹ است. این بندر نقش حیاتی در زنجیره تامین صنعت خودروی کشور ایفا می‌کند.

طبق اخبار و تصاویر رسیده، خودرو‌های وارداتی که در این بندر دپو شده بودند، با آسیب جدی مواجه شده‌اند. علاوه بر این قطعات وارداتی که در محل انفجار وجود داشتند نیز آسیب دیده‌اند. گمرک ایران اعلام کرده است که هر چند کالا‌های اساسی جزو کالا‌های آسیب دیده نبوده‌اند، اما خودرو و قطعات در لیست اقلام خسارت دیده قرار دارند.

اهمیت این بندر در صنعت خودرو را نمی‌توان نادیده گرفت. واردات خودرو و قطعه از امارات به عنوان مهم‌ترین مبدا وارداتی به کشور از جمله در حوزه خودرو، به بندر شهید رجایی انجام می‌شود.

این حادثه در شرایطی اتفاق افتاده که صنعت قطعه کشور نیز با چالش‌های جدی مواجه است. دبیر انجمن قطعه سازان کشور اعلام کرد که توقف خطوط تولید قطعه سازی به دلیل کمبود مواد اولیه آغاز شده است. حالا با وقوع این انفجار، دو مشکل اساسی گریبانگیر صنعت خودرو شده است.

از طرفی قطعات وارداتی مورد نیاز خودروسازان که در محل انفجار آسیب دیده‌اند دیگر قابل استفاده نیستند. در یک نمونه از اهمیت این موضوع، ۱۹ مهر سال گذشته، رئیس کل دادگستری هرمزگان از ترخیص فوری ۱۸۰ کانتینر قطعات خودرو هایما از بندر شهید رجایی بندرعباس با دستور ویژه قضایی برای تامین نیاز خطوط تولید شرکت ایران خودرو خبر داده بود.

این نشان می‌دهد حجم قابل‌توجهی از قطعات وارداتی خودرو از طریق این بندر ترخیص می‌شود. از طرف دیگر امکان تامین قطعات از تولیدکنندگان داخلی نیز به شدت محدود شده است، زیرا آنها نیز با کمبود مواد اولیه مواجه هستند.

خودرو‌های وارداتی آسیب دیده در بندر نیز امکان تزریق به بازار را ندارند؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود در چند ماه آینده، بازار خودرو با چالش‌های جدی در زمینه عرضه مواجه شود. کمبود خودرو‌های وارداتی و اختلال در تولید خودروسازان داخلی به دلیل کمبود قطعات، احتمالا منجر به افزایش قیمت‌ها خواهد شد. مصرف‌کنندگان باید آماده مواجهه با بازاری با عرضه محدودتر و قیمت‌های بالاتر در بازار باشند./ دنیای اقتصاد

ارسال نظرات