۱۶/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۲۱:۳۲
۱۹:۱۰ ۱۴۰۴/۰۲/۱۶

قطعی‌های بی‌برنامه برق در استان تهران؛ مردم کلافه از بی‌پاسخی مسؤولان توانیر

با آغاز موج گرما در روزهای اخیر، قطعی‌های مکرر و بی‌برنامه برق در شهرستان‌های استان تهران، بدون اطلاع‌رسانی قبلی، زندگی روزمره مردم را مختل کرده است؛ این در حالی بوده که مسؤولان وزارت نیرو و توانیر به جای پاسخگویی، از هرگونه ارتباط با رسانه‌ها خودداری کرده و فقط به تکرار واژه «ناترازی» بسنده می‌کنند.
قطعی‌های بی‌برنامه برق در استان تهران؛ مردم کلافه از بی‌پاسخی مسؤولان توانیر
کد خبر:۲۲۲۱۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در روزهای اخیر، گزارش‌های متعددی از قطعی‌ برق در شهرستان‌های مختلف استان تهران مخابره شده است؛ قطعی‌هایی که نه‌ فقط بی‌برنامه و ناگهانی هستند، بلکه بدون اطلاع قبلی رخ می‌دهند و باعث سردرگمی گسترده شهروندان شده‌اند. 

در پی تماس خبرنگار ما با مسؤولان مربوطه تنها توضیح ارائه‌ شده، «ناترازی مصرف و تولید برق» عنوان شد و تاکید شد که این ناترازی می‌تواند منجر به قطعی‌های حتی خارج از برنامه در طول روز شود. با این حال، توضیحی درباره برنامه مشخص برای مدیریت این ناترازی یا زمان‌بندی قطعی‌ها داده نشد. 

نکته قابل توجه آن است در شرایطی که بخش قابل‌ توجهی از مردم با مشکلات ناشی از قطعی ناگهانی برق روبه‌رو هستند، مسؤولان ارشد وزارت نیرو از جمله مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، حاضر به پاسخگویی نیستند. خبرنگار ما طی چندین نوبت تلاش برای گفت‌وگو با وی، با عدم برگزاری نشست خبری و همچنین بی‌پاسخ ماندن تماس‌های تلفنی مواجه شد؛ امری که با اصول شفاف‌سازی، پاسخ‌گویی و مسؤولیت‌پذیری در تضاد کامل است. 

در این میان، فقط فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم در نشست خبری اظهار داشت که متاسفانه ناترازی‌ها واژه‌ای هست که خود دولت هم دوست ندارد آن را استفاده‌ کند ولی ما گریزی از واقعیت نداریم؛ باید واقعیت را پذیرفت. 

این مقام مسؤول افزود: «دولت با ناترازی‌های متعددی مواجه هست و طبیعتا برای اینکه بتواند مشکل را حل بکند به زمان نیاز دارد.» 

این در حالی است که در سال‌های گذشته، وزارت نیرو وعده داده بود با به‌ کارگیری ابزارهای مدیریت هوشمند مصرف و توسعه ظرفیت تولید، مشکل ناترازی حل شود اما آنچه امروز در عمل دیده می‌شود، نه‌ فقط گره‌گشای مساله نیست، بلکه ابهامات تازه‌ای را در خصوص میزان آمادگی صنعت برق کشور برای تابستان پیش‌ رو ایجاد کرده است. 

وعده‌هایی که هیچوقت عملی نشد

وزارت نیرو در مهرماه سال گذشته و پایان تابستان از برنامه‌ریزی برای آغاز ۱۴ مگاپروژه خبر داده بود تا در تابستان سال جاری بحران خاموشی وجود نداشته باشد. 

این ۱۴ مگاپروژه شامل احداث نیروگاه‌های حرارتی، انجام به موقع و کامل تعمیرات نیروگاه‌ها، ارتقا و رفع محدودیت واحد‌های نیروگاهی موجود، احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، استفاده از حداکثر تولید برق نیروگاه‌های صنایع و نفت، تامین سوخت نیروگاه‌های حرارتی و تولید کامل نیرگاه‌های برقابی، توسعه و رفع محدودیت از شبکه‌های برق کشور، هوشمندسازی شبکه و نصب کنتور‌های هوشمند، مدیریت مصرف و بهینه‌سازی، توسعه تبادلات برون‌مرزی برق، جمع‌آوری مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز و انشعاب‌های غیرمجاز، استفاده حداکثری از قابلیت‌های شبکه، جلب سرمایه‌گذاری در سمت عرضه و تقاضای برق و تامین منابع مالی و پیگیری الزامات مورد نیاز بود تا با اجرای به موقع و دقیق همه آنها، اوج بار سال جاری با موفقیت سپری شود. 

با این حال در حال حاضر، هیچکدام تحقق پیدا نکرده و کشور زودتر از سال‌های گذشته با بحران خاموشی مواجه شد. 

از سوی دیگر، عدم اطلاع‌رسانی دقیق درباره زمان و محدوده قطعی‌ها، برنامه‌ریزی روزانه شهروندان و کسب‌وکارها را با چالش جدی مواجه کرده است. بسیاری از ساکنان شهرهای حومه تهران مانند شهریار، پاکدشت، اسلامشهر و دماوند گزارش داده‌اند که قطعی‌های چندساعته برق، آن هم بدون هشدار قبلی، باعث اختلال در امور روزمره، آسیب به تجهیزات برقی و نارضایتی گسترده شده است. 

با توجه به پیش‌بینی رشد مصرف برق در ماه‌های آینده و استمرار روند فعلی، انتظار می‌رود وزارت نیرو هر چه سریع‌تر نسبت به تنویر افکار عمومی، ارائه برنامه شفاف قطعی‌ها و پاسخ‌گویی منظم به رسانه‌ها اقدام کند. در غیر این صورت، بی‌اعتمادی عمومی نسبت به سیستم مدیریت انرژی کشور بیش از پیش افزایش خواهد یافت.

ارسال نظرات