۳۱/خرداد/۱۴۰۴ | ۰۹:۰۴
بخشنامه گمرک: ابلاغ نحوه ازش‌گذاری آمبولانس برای افزایش سرعت ترخیص اتابک؛ ارز واردات تامین و ترخیص‌ها از گمرک تسریع شد اتاق اصناف: کالاهای ضروری به وفور در انبارها و فروشگاه‌ها موجود است بخش خصوصی برای حفظ پایداری اقتصاد، در میدان حضور دارد دستور ویژه وزیر برای تامین کالاهای ضروری در مازندران فعالیت‌های تجاری در مرزهای اصلی ایران و پاکستان ادامه دارد تشکیل قرارگاه مرکزی شهید سلامی برای توزیع گسترده کالای اساسی مسئولیت اجتماعی واحدهای تولیدی در شرایط جنگی؛ از برپایی ایستگاه‌های خدمت‌رسانی به مسافران تا تراپی کارکنان تمامی کالاهای مورد نیاز در شبکه توزیع موجود است تمامی کالا‌های مورد نیاز در شبکه توزیع موجود است همه مرزهای زمینی و دریایی باز است افزایش قیمت نان به بعد موکول شد اتاق اصناف: ذخایر کالاهای اساسی کافی است ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است اتاق اصناف: بازارهای تهران امروز باز است
۱۶:۱۴ ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر مطرح شد

موانع سامانه تجارت برای تجار؛ از کمبود ارز تا عدم امکان ویرایش

رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: سامانه جامع تجارت به دلیل کمبود ارز با اختلال مواجه است. فرآیندها به‌‌گونه‌ای متوقف می‌شوند تا تقاضا برای ارز کاهش یابد، این مساله در فاجعه بندرعباس، با ماندگاری طولانی کانتینرها در گمرک، نمایان شد؛ همچنین مشکلات فنی سامانه، مانند عدم امکان ویرایش سفارش‌ها، موجب شده است ثبت سفارش به تاخیر بیافتد.
موانع سامانه تجارت برای تجار؛ از کمبود ارز تا عدم امکان ویرایش
کد خبر:۲۴۸۰۸

مرتضی حاجی آقامیری، رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر در تشریح دلایل بروز مشکل در سامانه جامع تجارت اظهار داشت: کمبود ارز و تحریم‌ها، سامانه جامع تجارت را مختل و تجارت خارجی ایران را با چالش مواجه کرده است؛ تاخیر در تخصیص ارز، ماندگاری کالاها در گمرک و محدود شدن بازارهای صادراتی از عوامل اصلی این مشکلات هستند.

حاجی آقامیری بیان کرد: سامانه جامع تجارت به دلیل کمبود ارز با اختلال مواجه شده است. فرآیندها به‌ گونه‌ای متوقف می‌شوند تا تقاضا برای ارز کاهش یابد. این مساله در فاجعه بندرعباس، با ماندگاری طولانی کانتینرها در گمرک، نمایان شد که پس از اعتراض بخش خصوصی و بازدید رئیس‌ جمهور، سامانه دوباره فعال شد. 

وی افزود: مشکلات فنی سامانه، مانند عدم امکان ویرایش سفارش‌ها، باعث شده بازرگانان فرصت خود را از دست بدهند. برای مثال اگر اعتبار پیش‌فاکتور منقضی شود، سامانه اجازه ویرایش نمی‌دهد و ثبت سفارش به تاخیر می‌افتد. 

رئیس کمیسیون فرش درباره تخصیص ارز گفت: تاخیر در تخصیص ارز برای کالاهای اساسی مانند ذرت، تا هشت ماه طول می‌کشد که همین امر قیمت‌ها را افزایش داده است. بازارهای صادراتی ما به هفت کشور محدود شده و ۸۰ درصد صادرات به این بازارها وابسته است.

حاجی آقامیری با انتقاد از بی‌توجهی به موانع بخش خصوصی افزود: بخش خصوصی با هزینه‌های بالا، ارز را بازمی‌گرداند اما صنایعی که ارز را برنمی‌گردانند، عمدتا دولتی یا خصولتی هستند. نمونه آن ۶ میلیارد دلار بلوکه‌شده ایران در قطر است که دولت نتوانسته است آن را بازگرداند. 

وی با اشاره به مذاکرات اخیر با طرف امریکایی تصریح کرد: بدون ارز، مواد اولیه وارد نمی‌شود، بنگاه‌ها تعطیل می‌شوند و بیکاری افزایش می‌یابد. اصلاح ریشه‌ای نظام ارزی و تجاری ضروری است. 

حاجی آقامیری مدعی شد: تا زمانی که تحریم‌ها رفع نشود، مشکلات سامانه تجارت و تجارت خارجی ادامه خواهد یافت و بخش خصوصی تحت فشار خواهد ماند.

ارسال نظرات