
تایید چشمانداز سیاه اسرائیل توسط موسسه آمریکایی

به گزارش اقتصاد معاصر؛ آژانس اعتبارسنجی مودیز به تازگی رتبه اعتباری بلندمدت اسرائیل را در هر دو ارز داخلی و خارجی در سطح «Baa1» تأیید کرده ، اما هشدار داده است که تشدید درگیری نظامی مستقیم با ایران، فشار قابلتوجهی بر وضعیت مالی این کشور وارد خواهد کرد. مودیز همچنین چشمانداز آینده اسرائیل را «منفی» ارزیابی کرده و ضعف مالی اسرائیل را ناشی از افزایش ریسکهای ژئوپولیتیکی از اکتبر ۲۰۲۳ میداند.
مودیز پیشبینی کرده است نسبت بدهی دولت نتانیاهو به تولید ناخالص داخلی اسرائیل در میانمدت به حدود ۷۵ درصد برسد که این افزایش به دلیل هزینههای دفاعی بالا و رشد اقتصادی ضعیف است.
این رقم در پیش از آغاز تنشهای نظامی با ایران حدود ۷۰ درصد برآورد شده بود. مودیز همچنین تأکید کرده است که از سرگیری درگیری میتواند اقتصاد اسرائیل را از طریق آسیبهای احتمالی زیرساختها و وخامت شرایط امنیتی که سرمایهگذاری و فعالیتهای اقتصادی را مختل میکند، به شدت تهدید کند.
از سوی دیگر، آژانس اعتبارسنجی استاندارد اند پورز در ماه مه سال جاری رتبه اعتباری اسرائیل را در سطح «A/A-1» تثبیت کرده اما هشدار داده بود که استمرار یا تشدید درگیریها میتواند عملکرد اقتصادی و مالی این کشور را به خطر بیندازد. همچنین آژانس فیچ در ماه گذشته اعلام کرد که پیامدهای تنش بین اسرائیل و ایران در حدی است که سطح رتبه «A» با چشمانداز منفی اسرائیل توان مقابله با آن را دارد.
رئیس بانک مرکزی اسرائیل: هزینه فوری جنگ با ایران حدود ۱ درصد تولید ناخالص داخلی
امیر یارون، رئیس بانک مرکزی اسرائیل، دیروز دوشنبه اعلام کرد که جنگ اخیر با ایران بلافاصله حدود ۱ درصد از تولید ناخالص داخلی اسرائیل را کاهش داده است. وی افزود که این تاثیر مالی مستقیم ناشی از افزایش هزینههای دفاعی، تخلیه نیروها، پرداخت غرامتها و نیازهای امنیتی اضطراری است که بار مالی سنگینی بر دولت وارد میکند، بهویژه در شرایطی که تنشها با نوار غزه همچنان ادامه دارد.
بر اساس برآورد تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سال ۲۰۲۴ که حدود ۵۵۰ میلیارد دلار است، زیانهای مستقیم ناشی از جنگ بیش از ۵.۵ میلیارد دلار برآورد میشود. بانک مرکزی اسرائیل همچنین در همان دیروز تصمیم گرفت نرخ بهره را برای دوازدهمین جلسه متوالی در سطح ۴.۵۰ درصد حفظ کند.
به گفته رئیس بانک مرکزی اسرائیل در حالی که رشد اقتصادی به آرامی در حال بازگشت بود، اما نااطمینانی ناشی از تحولات منطقهای همچنان باقی مانده است و این رقم اصلی درباره هزینههای جنگ با ایران شامل هزینههای دفاعی، تخلیه، غرامتهای اضطراری و حمایت از بخشهای آسیب دیده میشود و هزینه کلی، بسته به تحولات امنیتی و اقتصادی آینده، میتواند بسیار بیشتر باشد.
به گزارش العربی الجدید، رسانههای عبریزبان مانند «هآرتص» و «یدیعوت آحارونوت» بارها از افزایش نگرانیها درباره تهدیدهای نظامی ایران خبر دادهاند که تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد اسرائیل گذاشته است. کارشناسان مالی و سیاسی معتقدند که این درگیریها نه تنها هزینههای مستقیم نظامی را افزایش داده بلکه سرمایهگذاری خارجی و داخلی در اسرائیل را به شدت تحت تاثیر قرار داده است./فارس