
کدام استان ها در پیشانی تنش آبی قرار دارند؟

به گزارش اقتصاد معاصر؛ عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب، امروز ۳۰ تیرماه در نشست خبری گفت: مجموع بارشها در سال آبی جاری تا ۲۸ مرداد ۱۴۷ میلیمتر بوده که نسبت به دوره مشابه دراز مدت ۳۸ درصد و نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۴۰ درصد کاهش بارندگی داشته ایم.
بزرگ زاده خاطر نشان کرد: سال آبی جاری یکی از خشکترین سالهای آبی در دوره آنارشی بوده و رتبه ۵۶ را از شدت خشکسالی در ۵۷ ساله دارد یعنی دومین سال بسیار سخت خشک است.
وی ادامه داد: ورودی سدها از ابتدای سال آبی تا کنون ۲۲ میلیارد و ۷۶۰ میلیون متر مکعب بوده است که در مقایسه با سال گذشته ۴۳ درصد کاهش یافته است همچنین حجم آب موجود در سدها ۲۲ میلیارد ۹۶۰ میلیون متر مکعب است در حالی که سال گذشته این عدد سال گذشته به ۳۱ میلیارد متر مکعب میرسید.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه ۲۴ استان در تنش آبی قرار دارند، خاطر نشان کرد: شهرهای تهران، مشهد، اراک، اصفهان، تبریز، ساوه، بندر عباس و...... در پیشانی تنش آبی قرار دارند.
سخنگوی صنعت آب خاطر نشان کرد: قیمت آب تا الگوی مصرف با ۱۲ متر مکعب و زیر الگو مصرف کند ۱۴ هزار و ۶۵۰ تومان باید مصرف کنند، یک و نیم برابر الگو یک مصرف ۸۸ هزار ۴۸۱ تومان، یک و نیم تا دو برابر الگو ۲۰۱ هزار و ۸۴۵ و بیش از ۲ تا ۳ برابر الگو ۴۸۰ هزار ۶۸۷ تومان است که متأسفانه تعرفهها قدرت بازدارندگی ندارند
به گفته این مقام مسئول ۱۷۰۰ انشعابات حساس شده که ۱۲۰۰ عدد آن به مخزن ذخیره تجهیز شده اند که تحت تأثیر فشار آب قرار نگیرند تعداد فضای سبز پیمایش شده سه هزار عدد است که ۷۰۰ چاه در اختیار شهر داری قرار دارد که از این تعداد ۵۵ چاه کیفیت آب شرب دارند و سالانه ۱۶۰ میلیون متر مکعب آب مصرف میکند.
وی ادامه داد: وزارت نیرو اعلام آمادگی میکند که میتواند پساب را جایگزین استفاده از چاهها کند تا به جز ۵۵ چاه موجود که امکان استفاده آب شرب دارند، مابقی چاهها مورد استفاده قرار نگیرند تا بیلان آب از بین نرود./ مهر