01/آذر/1403 | 16:27
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد بلاتکلیفی بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی! وزیر کار: اقتصاد ایران جراحی نمی‌خواهد؛ نیازمند فیزیوتراپی است مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چقدر شد؟ تکلیف اجرای کالابرگ الکترونیک چه شد؟ افزایش ۵۰ درصدی حقوق برخی بازنشستگان درسال ۱۴۰۴ سخنان مهم درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان و وضعیت معلمان بازنشسته ادامه واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی +زمانبندی باید‌ها و نباید‌های اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چرا کارگران مشاغل کاذب را به حقوق قانون کار ترجیح می‌دهند؟ آغاز دور جدید ثبت نام از بساط گستران تهران اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی+ مبلغ افزایش حقوق آغاز متناسب سازی و صدور فیش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی+ جزییات تاکید وزیر کار بر اصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل در معادن ذغال‌سنگ جزییات همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی+مبلغ افزایش حقوق
۱۱:۲۳ ۱۴۰۳/۰۷/۰۷
حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار و کارگری

3 پیشنهاد به دولت برای ارتقای رضایتمندی و بهره‌وری کارگران

حضور مستمر نمایندگان کارگری در دبیرخانه شورای عالی کار بخش زیادی از چالش‌های عمومی در کارگا‌ه‌ها بین کارفرمایان و کارگران را مرتفع می‌کند، مشکل تعیین دستمزد و ایجاد راهکار منطقی از طریق چانه‌زنی و گفت‌وگو‌های دو و سه جانبه در قالب مذاکرات مقدماتی و نهایی، از همین مسیر شورای عالی کار میسر خواهد شد.
3 پیشنهاد به دولت برای ارتقای رضایتمندی و بهره‌وری کارگران
کد خبر:۳۶۱۲

اقتصاد معاصر - حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار و کارگری: یکی از مشکلات اساسی بازار کار و اقتصاد کشور ما، بی‌توجهی به نیروی کار است؛ نیروی کار و منابع انسانی وجه برجسته همه کشور‌هایی بوده که برای رسیدن به توسعه و پیشرفت همراه با استفاده از سرمایه‌های مادی، چهارچوب مدونی را از طریق آموزش عمومی و اختصاصی برای نیروی کار در سطوح مختلف تدارک دیده‌اند.

 

«طراحی بخش منابع انسانی در ساختار بازار کار» و «توصیه بر امر ارزیابی، تحقیق و پژوهش نیروی انسانی» از طریق لحاظ کردن آنها به عنوان اولویت‌ها و سیاست‌های کلان اقتصادی و اجتماعی در هر کشوری لازم است.


ایجاد فضای مناسب کاری و کارگاهی و توجه به نیازی‌های معیشتی و رفاهی نیروی کار از اهم برنامه‌هایی بوده که باید در واحد‌های منابع انسانی، مورد توجه و تاکید قرار گیرد.


گسترش فقر، افزایش نرخ بیکاری جوانان و فارغ‌التحصیلان و زنان، ناامیدی و نارضایتی‌های اجتماعی، از مهم‌ترین نشانه‌های بی‌توجهی به نیروی انسانی و نیروی کار کشور تلقی می‌شود. غلبه بر این مشکلات مستلزم برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدتی بوده که تنها با مشارکت خود  نیروی انسانی کشور، امکان‌پذیر خواهد بود.

 

فراهم کردن شرایط، بستر مناسبی برای تشکیل نهاد‌های کارگری مستقل و صنفی است که اولین گام اقدامات برای استفاده از ظرفیت بزرگ جامعه کارگری تلقی می‌شود. مشارکت رسمی و قابل پذیرش نمایندگان نیروی کار در امور مختلف بازار کار، عامل اصلی ایجاد اهداف مشترک  کارفرمایان، کارگران و دولت به عنوان شرکای کار محسوب خواهد شد


دومین اقدام موثر، حضور فعال و مستمر نمایندگان کارگری در دبیرخانه شورای عالی کار است. این حرکت می‌تواند بخش زیادی از چالش‌های عمومی در کارگا‌ه‌ها بین کارفرمایان و کارگران را مرتفع کند، مشکل تعیین دستمزد و ایجاد راهکار منطقی از طریق چانه‌زنی و گفت‌وگو‌های دو و سه جانبه در قالب مذاکرات مقدماتی و نهایی، از همین مسیر شورای عالی کار میسر خواهد شد.

 
ضعف‌های زیرساختی در زمینه فرصت‌های شغلی و امنیت شغلی و کاهش سرانه ملی، از عوامل اساسی نارضایتی‌های عمومی و اجتماعی و به تبع آن، ناامیدی کارگران برای ورود به بازار کار بوده است.


اقدام بعدی، اصلاح نظام پرداخت حقوق و دستمزد بوده که علاوه بر کارگران و بازنشستگان، دامن کارمندان دولت را هم گرفته است. تناسب میزان درآمد نیروی کار با شرایط اقتصادی و نیاز‌های معیشتی خانواده‌ها، نیازمند کار علمی و کارشناسی است. اگر انتظار می‌رود که کارگران و نیروی کار کشور با تعلق خاطر و فراغ بال کار کنند، باید شرایط این فضا برای قشر مورد نظر مهیا شود.


رضایت شغلی و انگیزه جدی برای انجام کار، زمینه‌ساز بروز نوآوری و خلاقیت نیروی کار بوده و امکان بهره‌وری و ارتقای کار را فراهم خواهد کرد.

ارسال نظرات