۱۴ کشور به صندوق بین المللی پول اطلاعات نمی‌دهند

صندوق بین المللی پول از خودداری ۱۴ کشور از جمله ایران و روسیه در ارائه اطلاعات اقتصادی خود به این نهاد بین المللی و پذیرش هیئت های اصل ۴ این نهاد خبر داد.
کد خبر:۵۵

اقتصاد معاصر؛ صندوق بین المللی پول بر اساس اصل ۴ مفاد موافقت نامه خود مشاوراتی را معمولا به طور سالانه با اعضای خود انجام می دهد. در این راستا، گروهی از کارشناسان صندوق بین المللی پول برای جمع آوری اطلاعات اقتصادی و مالی به کشورهای عضو اعزام می شوند و با مقامات در مورد سیاست ها و برنامه های اقتصادی شان بحث و گفت و گو می کنند. 

 

 کارشناسان صندوق در بازگشت، گزارشی را از نتایج سفر خود تهیه و منتشر می کنند که این گزارش مبنای تصمیم گیری های هیئت اجرایی صندوق به ویژه در مورد همکاری های مالی و اعطای وام به عضو مورد نظر قرار می گیرد. در این گزارش سیاست های اجرایی و طرح های مورد نظر صندوق برای حل مشکلات اقتصادی آن کشور ارائه می شود.

 

 برخی تحلیلگران در کشورهای مستقل به این سفرها و رفت و آمدهای کارشناسان صندوق بین المللی پول با دیده تردید می نگرند و معتقدند اطلاعات بعضا محرمانه ای که در این سفرها در اختیار آن ها قرار داده می شود از نهادهای اطلاعاتی کشورهای دشمن سر در می آورد و از این اطلاعات علیه آن کشورها استفاده می شود. به ویژه کشورهایی که هدف تحریم های غرب و آمریکا قرار دارند باید در این زمینه محتاط تر از بقیه باشند. 

 

 صندوق بین المللی پول اخیرا با انتشار گزارشی از ۱۴ کشور نام برده است که بیش از ۱۸ ماه در ارائه اطلاعات به صندوق بین المللی پول و پذیرش هیئت کارشناسی این صندوق خودداری کرده اند. 

 

 ایران یکی از این کشورهاست که از ۲۲ مارس ۲۰۱۸ هیئت صندوق بین المللی پول را پذیرش نکرده است. در این سال بود که آمریکا از برجام خارج شد و تحریم ها علیه ایران را بازگرداند. بر این اساس بیش از ۶ سال است که ایران به دلیل نگرانی از لو رفتن راه های دور زدن تحریم ها، از ارائه اطلاعات به صندوق بین المللی پول خودداری کرده است. 

 

 با توجه به تداوم تحریم ها در دولت جدید نیز ایران باید از پذیرش هیئت صندوق بین المللی پول خودداری کند. با این حال این نهاد در گزارش خود نوشته است «مقامات ایران از علاقه مندی خود برای پذیرش هیئت اعزامی صندوق بین المللی پول خبر داده اند که البته مذاکرات دو طرف به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به تعویق افتاده است.»

 

 روسیه نیز یکی دیگر از اقتصادهای بزرگی هست که از سال ۲۰۲۱ پذیرش هیئت کارشناسی صندوق بین المللی پول را متوقف کرده و از ارائه اطلاعات به این نهاد تحت نفوذ آمریکا خودداری کرده است.

 

 بیشترین تاخیر در همکاری با صندوق بین المللی پول را ونزوئلا داشته است. این کشور بیش از ۱۷ سال است که از پذیرش هیئت های اصل ۴ صندوق بین المللی پول خودداری کرده است. 

 

 سایر کشورها در این فهرست عبارتند از: سوریه، یمن، بلاروس، اریتره، هائیتی، تونس، میانمار، توگو، چاد، سودان و سورینام.

ارسال نظرات