۱۲:۰۰ ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
عضو کمیسیون کشاورزی در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر» مطرح کرد؛

دلایل کاهش گوشت تنظیم‌ بازاری/ کنترل بازار با گوشت منجمد

عضو کمیسیون کشاورزی گفت: در حال حاضر، وزارت جهاد کشاورزی مدعی است که از ذخایر گوشت منجمد خود برای تنظیم بازار استفاده می‌کند و ما نیز تاکید داریم که دولت به هر طریقی گوشت مورد نیاز مردم را وارد بازار کند تا قیمت‌ها افزایش نیابد.
دلایل کاهش گوشت تنظیم‌ بازاری/ کنترل بازار با گوشت منجمد
کد خبر:۸۱۳۳

نادرقلی ابراهیمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر، در پاسخ به این سوال که آیا دولت برنامه دارد ارز واردات گوشت را کاهش و قیمت گوشت را افزایش دهد؟ اظهار داشت: ما برای تنظیم بازار، سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن گوشت گرم یا منجمد وارد می‌کردیم. این واردات صرفا به دلیل تنظیم بازار انجام می‌شد. با این که توانایی تولید داخلی دام در کشور زیاد بوده و اکنون حدود ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون راس دام پرواری آماده عرضه به کشتارگاه‌ها وجود دارد اما به دلیل بالا بودن هزینه نهاده‌ها و تولید، دولت مجبور است که برای تعادل بازار، واردات انجام دهد. این اصل مهمی است که باید با واردات، تعادل ایجاد شود.  

وی افزود: تعادل بازار از طریق فروشگاه‌های بزرگ حفظ می‌شود اما در شرایط فعلی به دلیل محدودیت‌های حمل‌ونقل هوایی، انتقال گوشت با مشکلاتی مواجه شده است. اکنون بیشتر واردات از طریق کشتی انجام می‌شود که زمان‌بر بوده و تاخیر در عرضه به بازار ایجاد می‌کند. این مساله به مشکلاتی در تامین گوشت قرمز منجر شد. 

ابراهیمی با اشاره به برنامه دولت برای کاهش ارز وارداتی و تاثیر آن بر بازار گوشت تصریح کرد: دولت برنامه دارد که ارز وارداتی گوشت را کاهش دهد و ممکن است، این اقدام به افزایش قیمت گوشت و کاهش میزان واردات منجر شود. با این حال، این اقدام در راستای تقویت تولید داخلی گوشت قرمز خواهد بود. گوشت به عنوان یک کالای استراتژیک همچنان با ارز ترجیحی وارد می‌شود تا تعادل در سفره مردم حفظ شود. 

وی ادامه داد: دو نکته مهم وجود دارد. اول این که ارز ترجیحی برای واردات گوشت همچنان به عنوان یک کالای استراتژیک تخصیص داده می‌شود تا نیاز‌های اساسی مردم تامین شود. دوم اینکه بخشی از واردات برخی نهاده‌ها و امکانات نیز به منظور حمایت از تولید پروتئین و سایر نیاز‌های بخش کشاورزی، در نظر گرفته شده است. 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس صریح کرد: بعد از این که واردات گوشت گرم و منجمد از برخی کشور‌ها انجام شود، دیگر مشکل خاصی نخواهد بود. به دلیل شرایط خاصی که پیش آمده، پرواز‌ به هواپیما‌های ما در برخی مسیرها اختصاص داده نمی‌شود و بخشی از واردات گوشت که با هواپیما وارد می‌شد، دیگر امکان واردات ندارند. اکنون گوشت با کشتی وارد می‌شود و این روش قطعا کسری‌هایی نسبت به واردات هوایی ایجاد می‌کند. 

وی تاکید کرد: در حال حاضر، وزارت جهاد کشاورزی مدعی است که از ذخایر گوشت منجمد خود برای تنظیم بازار استفاده می‌کند. ما نیز تاکید داریم که دولت به هر طریقی گوشت مورد نیاز مردم را وارد بازار کند و قیمت‌ها افزایش نیابد. این قول را داده‌اند و من شخصا در حال پیگیری این موضوع از وزارت جهاد کشاورزی هستم. اگر این اقدامات به‌ موقع انجام شود، می‌توانیم مشکلات بازار را مدیریت کنیم.

ارسال نظرات