18/آذر/1403 | 16:45
۲۳ هزار و ۷۳۷ تن چای گروه دبش به فروش رسید پزشکیان: باید در کشور FATF داخلی را پیاده کنیم فروش آمبولانس‌های وارداتی تا ۱۰ سال ممنوع می‌شوند ابعاد جدید از کلاهبرداری «رضایت خودرو»؛ گردش حساب میلیاردی با حساب کارمندان سخنان معاون پارلمانی دولت درباره تغییر قیمت بنزین حق بیمه سالانه برق هر واحد مسکونی ۴۲۰ هزار تومان تعیین شد قالیباف: اختیار افزایش قیمت سوخت در دست دولت است قالیباف: دولت ظرف ۳ ماه برای انتقال صندوق‌های بازنشستگی به تامین اجتماعی لایحه بدهد سخنان قالیباف درباره کالا برگ و صرفه جویی در مصرف انرژی پزشکیان: از نمایندگان متشکرم که بودجه نوشته شده را با برخی اشکالات پذیرفتند هزینه مسکن حداقل بین ۵۰ تا ۷۵ درصد درآمد خانواده‌ها را در بر می‌گیرد تاکید پزشکیان بر صیانت از معیشت مردم اسلامی: برنامه هسته‌ای ایران شفاف و تحت نظر آژانس است تعیین تکلیف بیش از ۸۳ هزار وسیله نقلیه توقیفی قالیباف: وظیفه وزراتخانه‌های نفت و نیرو تامین انرژی پایدار در کشور است
۱۰:۴۷ ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۷ آبان ۱۴۰۳)؛

از وضعیت قرمز ۱۷ بانک تا بازشدن قفل بورس

دکه اقتصاد همچون روزهای گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از وضعیت قرمز ۱۷ بانک تا بازشدن قفل بورس
کد خبر:۸۱۸۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از پایان بنگاه‌داری بانک‌ها، ارزآور بودن صنعت کشاورزی، تحولات بورس، پیش‌بینی نتیجه سیاست‌های اقتصادی دولت در سال آینده، کشاورزی با فناوری هسته‌ای و ناترازی انرژی پرداخته‌اند.

عنوان گزارش اقتصادی امروز روزنامه اعتماد، «بنگاه‌داری بانک‌ها به پایان می‌رسد» بود که به بررسی بنگاه‌داری بانک‌ها پرداخته است. در این گزارش بیان شد: «وزیر اقتصاد در همایش تامین مالی تولید از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی اعلام کرد که شوک‌های ارزی باعث کاهش حجم دلاری نقدینگی ایران از ۳۶۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۶ به ۱۴۰ میلیارد دلار شده است. وی تاکید کرد که با شرایط اقتصادی کنونی و عدم افزایش درآمدهای نفتی، باید به ابزارهایی غیر از درآمدهای نفتی، مانند سرمایه‌های فیزیکی و نهادی، برای تامین مالی و بهبود محیط کسب‌وکار روی آورد. عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد که مشکلات اقتصادی و فضای بی‌ثباتی منجر به کاهش میانگین رشد اقتصادی به حدود ۳ درصد در سه دهه گذشته شده است.»  

روزنامه شرق هم در گزارش اقتصادی خود با عنوان «آخرین سال بنگاه‌داری بانک‌ها» به خارج شدن بانک‌ها از بنگاه‌داری اشاره می‌کند. در این گزارش آمده است: «عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد اعلام کرد که تا پایان سال ۱۴۰۳، بانک‌ها باید به‌ طور کامل از بنگاه‌داری خارج شوند و بر لزوم اصلاح سیاست‌های اقتصادی برای رشد پایدار تاکید کرد. وی در همایشی که با حضور مسؤولان ارشد اقتصادی و بانکی برگزار شد، از قانون تامین مالی تولید به‌ عنوان ابزاری برای کاهش فشار بر سیستم بانکی و حمایت از واحدهای تولیدی یاد کرد.»

روزنامه جام‌جم هم در گزارش صفحه ۳ خود با عنوان «لبنیات؛ توانمند و ارز آور» به ارزآور بودن صنعت کشاورزی پرداخت. این گزارش بیان دارد: «بر اساس گزارش گمرک، در هفت ماه نخست امسال، صادرات فرآورده‌های لبنی به ۳۵۶ هزار و ۸۴۳ تن به ارزش ۵۵۹ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۰ درصد افزایش در حجم و ۳۰ درصد رشد در ارزش داشت. صادرات پنیر با رشد ۱۳ درصدی در وزن و ۱۶ درصدی در ارزش، به ۶۷ هزار و ۴۸۳ تن به ارزش ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار رسید. همچنین صادرات شیرخشک صنعتی با افزایش ۳۶ درصدی، به ۸۵ هزار و ۱۹۲ تن به ارزش ۲۲۲ میلیون دلار رسیده است.» 

«۱۷ بانک در وضعیت قرمز» عنوان گزارش صفحه ۱۶ روزنامه فرهیختگان بود که به ناترازی نظام بانکی اشاره می‌کند. محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به مشکلات ناترازی نظام بانکی اعلام کرد که برای رساندن کفایت سرمایه بانک‌ها به حداقل استاندارد ۸ درصد، ۱۱۰۰ همت سرمایه نیاز است و ۱۴ بانک با زیان انباشته و برخی با کفایت سرمایه منفی مواجه‌اند. کفایت سرمایه در ایران باید حداقل ۸ درصد باشد (در مقایسه با ۱۲ درصد استانداردهای بین‌المللی)، برای تاب‌آوری بانک‌ها، کنترل نقدینگی و همکاری‌های بین‌المللی ضروری است. از میان ۲۷ بانک بررسی‌شده، تنها ۱۰ بانک این معیار را رعایت کرده‌اند و اصلاح ساختار مالی بانک‌ها و افزایش سرمایه، به‌ ویژه در بانک‌های دولتی، ضروری است.» 

روزنامه دنیای اقتصاد هم در گزارش امروز خود تحت عنوان «قفل بورس باز شد؟» تحولات بورس را بررسی کرد. در گزارش آمده است: «بورس تهران در روز شنبه با شروعی قدرتمند و رشد بیش از ۲ درصدی، گام جدی دیگری در مسیر احیای خود برداشت. شاخص کل بازار سهام با افزایش ۲.۱۲ درصدی معادل ۴۵ هزار واحد، به سطح ۲ میلیون و ۱۹۲ هزار واحد رسید. این در حالی بوده که شاخص کل در دوم آبان‌ماه به کف یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحدی رسیده بود اما بازدهی ۱۱.۲ درصدی از آن زمان تاکنون، نشان‌دهنده بازگشت قابل‌ توجه بازار است. با وجود این، عدم قطعیت‌ها همچنان به‌عنوان عاملی مهم در جهت‌گیری بازارها مطرح‌اند.» 

«راه دشوار کاهش تورم» تیتر گزارش اقتصادی امروز روزنامه هم‌میهن بود. در این گزارش نوشته شده است: «دولت چهاردهم، هدف کاهش تورم ۳۰ درصد را دنبال می‌کند. همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده‌اند که برای رسیدن به این هدف تلاش خواهند کرد. با این حال با توجه به شرایط خاص اقتصاد ایران و لایحه بودجه ۱۴۰۴، تحقق این هدف آسان به نظر نمی‌رسد. حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، در دفاع از لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس اعلام کرد که دولت نرخ تورم را برای سال آینده ۳۰ درصد پیش‌بینی کرده است. وی گفت بر اساس این لایحه، رشد نقدینگی از ۲۹.۵ درصد به ۲۶.۵ درصد کاهش می‌یابد و تورم از ۳۳ درصد به ۳۰.۲ درصد خواهد رسید. 

روزنامه جوان در گزارش اقتصادی خود با عنوان «گشایش کشاورزی با فناوری هسته‌ای» به افتتاح اولین کارخانه فرآوری از خشکبار بر پایه «فناوری پلاسما» پرداخته است. این روزنامه بیان دارد: «آفات و حشرات با ایجاد مشکلات جدی در کشاورزی و افزایش استفاده از سموم، خطراتی برای سلامت انسان و صادرات محصولات به همراه داشته‌اند. برای مقابله با این چالش، اولین کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی خشکبار با فناوری پلاسما در رفسنجان افتتاح شده است. این کارخانه با ظرفیت سالانه ۶ هزار تن، محصولاتی مانند پسته، بادام و غلات را آلودگی‌زدایی کرده و محصولاتی سالم و باکیفیت برای بازار داخلی و صادرات تولید می‌کند.» 

روزنامه سازندگی هم در سرویس اقتصادی خود، در مورد کم‌وکسری‌های بانکی صحبت کرده و در گزارشی با عنوان «نجات بانک‌ها از ورشکستگی» نوشته است: «ناترازی در نظام بانکی به معنای وجود شکاف و عدم تعادل در سه بخش اصلی است. نخست، دارایی‌ها و بدهی‌ها متناسب نیستند. یعنی بدهی‌ها قطعی هستند اما دارایی‌ها کافی برای پوشش آن‌ها وجود ندارد. دوم، سودآوری بانک‌ها کفاف هزینه‌های آنها را نمی‌دهد و بسیاری از آن‌ها با زیان مواجه‌اند. سوم، جریان نقدینگی بانک‌ها به دلیل عدم تطابق سررسید سپرده‌ها و تسهیلات ناکافی است. بانک‌ها سپرده‌های کوتاه‌مدت جذب می‌کنند اما تسهیلات بلندمدت ارائه می‌دهند که اغلب به دلیل ناتوانی مشتری در بازپرداخت، تمدید یا امهال می‌شوند.»

«تراز ناترازی با فناوری» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه وطن امروز بود که به بررسی دلایل ناترازی انرژی و راهکارهای مختلف برای جبران کمبودها اشاره می‌کند. این روزنامه بیان دارد: «مدیریت مصرف گاز و برق و کاهش هزینه‌های مرتبط با آن، یکی از چالش‌های اصلی در ایران بوده که به دلیل ناترازی انرژی ایجاد می‌شود. ناترازی برق در تابستان به علت افزایش استفاده از تجهیزات سرمایشی و تهویه هوا رخ می‌دهد که سیستم‌های برقی را تحت فشار قرار می‌دهد. در زمستان نیز ناترازی گاز به دلیل افزایش مصرف برای گرمایش خانه‌ها و ساختمان‌ها تشدید می‌شود و سیستم‌های گازی، به‌ ویژه در نیروگاه‌ها، تحت فشار قرار می‌گیرند.»

ارسال نظرات