۱۲/تير/۱۴۰۴ | ۰۷:۵۴
بخشنامه کالا‌های اساسی معاف از مالیات علی الحساب ابلاغ شد رشد ۱۴ درصدی عرضه گوشت قرمز در اردیبهشت ۱۴۰۴ شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام شد جدول واریز یارانه و کالابرگ برای دهک‌های اول تا نهم در تیر ۱۴۰۴ جزئیات اقدامات سازمان برنامه و بودجه در جنگ ۱۲ روزه کدام خوراکیها در خرداد ماه گران شد؟ شرط مالیات صفر اعلام شد شرایط و نحوه بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیات بر ارزش افزوده ارسال ۲۶۶ پرونده با بیش از ۹۰۰ همت پولشویی به قوه قضاییه مصوبه مالیات بر ارزش‌افزوده یک درصدی روغن در انتظار ابلاغ بسته حمایتی از اصناف و صنایع بزرگ تدوین شد ثبت بیشترین تورم ماهانه در خراسان جنوبی؛ بوشهر کم‌تورم‌ترین استان شد خبر جدید درباره نقل و انتقالات استقلال احتمال برقراری اظهارنامه پیش فرض برای مالیات عملکرد ۱۴۰۳ تمدید مواعد مالیاتی در راستای مساعدت و همکاری با مودیان مالیاتی است زمان دقیق واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیک اعلام شد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اعلام کرد

پیشنهاد راه‌اندازی کمیته‌ افزایش درآمد ارزی برای تأمین منظم کالای اساسی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه باید کمیته‌ای در کشور در وزارت اقتصاد و حتی در استان‌ها برای افزایش درآمد ارزی کشور تشکیل شود، گفت: ضرورت دارد قیمت‌های مختلف ارز‌ در کشور به شیوه‌ای به یکدیگر نزدیک کنیم که در تأمین کالا‌ی اساسی و حیاتی نظیر دارو، خللی رخ ندهد.
پیشنهاد راه‌اندازی کمیته‌ افزایش درآمد ارزی برای تأمین منظم کالای اساسی
کد خبر:۸۲۷۳

سید عبدالکریم هاشمی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر در پاسخ به این سوال که «میزان ارز ترجیحی در بودجه سال آینده حدود ۳ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است، این چه میزان بر قیمت کالا‌های اساسی تاثیر دارد؟» گفت: اگر ما این سیاست را دنبال کنیم که قیمت‌های مختلف ارز‌ در کشور را به طریقی به یکدیگر نزدیک کنیم، بدون این که مشکلی در کالا‌های اساسی و حیاتی ما مثل دارو و کالای اساسی مورد نیاز پیش بیاید، قطعا خوب است.

وی اضافه کرد: در عین حال ما باید به گونه‌ای فاصله نرخ‌ها را کم کنیم که چندان تاثیری بر قیمت کالای اساسی مردم نداشته باشد، از همین‌رو آنها را باید به سمت ارز مبادله‌ای بکشانیم و نیاز‌های ارزی‌ کشور را از طریقی تامین کنیم.   

هاشمی گفت: مشکلی که الان در کشور داریم، این است که دولت یک‌سری ارز‌ها را به‌ عنوان ارز ترجیحی برای دارو، واردات کالاهای اساسی و یک‌سری خدمات یا کالاهایی که از خارج کشور وارد می‌شوند، تامین می‌کند اما این میزان ارز را نداشته و ناچار هستیم تا ارز از بازار آزاد تهیه شود. به دلیل تفاوت نرخ بازار آزاد با ارز ترجیحی، مجبور هستیم تا ارز آزاد را با قیمت پایین‌تر به کالا‌ها و خدمات ارائه دهیم که موجب تورم می‌شود. 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: دولت دنبال این بوده که در مرحله اول نیاز‌های اصلی را تامین کند تا اقشار مختلف و نیازمند دچار مشکل نشده و کمبودی در کالا‌های اساسی یا دارو پیش نیاید. 

این نماینده مجلس افزود: باید کمیته‌ای در کشور در وزارت اقتصاد و حتی در استان‌ها برای افزایش درآمد ارزی کشور تشکیل شود. ما باید اهتمام بورزیم و این اقتصادی که می‌گوییم می‌خواهیم مردمی‌اش کنیم را با مشارکت مردم در تولید، مردمی و پویا کنیم؛ باید تولید را در جهت تامین نیاز‌های داخل و صادرات به کار ببریم و ارز مورد نیاز کشور را تامین کنیم. برای این مساله اهتمام و مشارکت توام دولت و مردم لازم است. 

 

کد ویدیو