۰۹:۴۱ ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۶ شهریور ۱۴۰۳)؛

از پاندمی قیمت‌گذاری تا جنجال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از پاندمی قیمت‌گذاری تا جنجال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
کد خبر:۱۰۷۱

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور امروز در گزارش‌های اقتصادی خود به موضوعات مختلفی اعم از مسئله قیمت‌گذاری، مقررات اشتباهی شهرداری تهران، مراسم تودیع و معارفه وزیر اقتصاد، تولید تلفن همراه با برند نوکیا در کشور، خصوصی‌سازی صنعت خودرو، تاثیرات انتخابات آتی آمریکا بر تحریم‌های نفتی کشور و جنجال حذف ارز ۴۲۰۰ پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «پاندمی قیمت‌گذاری» به مساله قیمت‌گذاری پرداخته و نوشته است: «نگاهی به وعده‌های اقتصادی سیاستگذاران به ما می‌گوید قیمت‌گذاری دستوری تبدیل به سیاستی پوپولیستی شده است که مرز‌ها را درنوردیده و در تمام دنیا در حال گسترش است. از نگاه اقتصاددانان، سیاستگذاران از یک‌سو هزینه‌های خود را کاهش نمی‌دهند اما در زمان افزایش تورم، برای خوشایند مردم به سیاست‌های کنترل قیمت به‌ویژه در بازار مواد غذایی رو می‌آورند.»

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «مقررات اشتباهی» نوشت: «آمار‌های وزارت کشاورزی و وزارت نیرو نشان می‌دهد که بین ۷۵ تا ۹۰ درصد منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و فقط حدود هشت درصد منابع آب را بخش خانگی و شرب استفاده دارد. همچنین بررسی گزارش شرکت آب و فاضلاب کشور حاکی از آن است که حدود ۳۰ درصد آب لوله‌کشی در شبکه توزیع هدر می‌رود. شهرداری با آدرس غلط و به بهانه صرفه‌جویی در مصرف اعلام کرده که دیگر مجوز احداث استخر در ساختمان‌های مسکونی را نمی‌دهد. در همین راستا محسن بهرام‌غفاری، پژوهشگر مرکز تحقیقات راه‌وشهرسازی می‌گوید که شهرداری نه تنها نتوانسته سرانه فضای ورزشی در محلات شهری را ارتقا دهد، بلکه می‌خواهد جلوی احداث استخر در اماکن خصوصی را نیز بگیرد.»

«شرایط سخت» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه اعتماد بود که به مراسم تودیع و معارفه وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنان وی در این جلسه پرداخته و می‌گوید: «کسری ۱۷ میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی قطعا ناشی از حکمرانی غلط است یا اینکه با ۳۵ درصد تورم دولت چهاردهم را تحویل می‌گیریم نیز از همین‌جا ناشی می‌شود. مهمترین دستور کار ما، مساله ناترازی بودجه است که امسال اقدامات جدی باید برای توازن آن انجام خواهد شد.»

روزنامه هم‌میهن در گزارش اقتصادی خود با عنوان «حمایت از گوشی‌های فیک» مدعی شده است که به رغم صدور دستور منع استفاده از علامت نوکیا در تولیدات ایرانی از سوی سازمان توسعه تجارت اما تولید به همان رویه قبل ادامه دارد.

«خودرو در مسیر خصوصی‌سازی» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه وطن امروز بود که اهمیت تجدید ارزیابی دارایی‌های خودروسازان برای انتقال سهام به بخش خصوصی را بررسی کرده و نوشته است: «در سال‌های اخیر بار‌ها از سوی کارشناسان اقتصاد و بورس بر واگذاری میزان سهاد دولتی در شرکت‌های خودروساز تاکید شده ولی به دلایلی این واگذاری انجام نشده و امروز تکمیل این روند از ماموریت‌های اصلی دولت چهاردهم است.»

«شطرنج نفتی ایران در دو قطبی ترامپ-هریس» عنوان گزارش روزنامه فرهیختگان بود که به بررسی تاثیرات انتخابات آتی آمریکا بر تحریم‌های نفتی ایران پرداخته است.

روزنامه جام‌جم در گزارش اقتصادی خود تحت عنوان «خصوصی‌ترین بخش اقتصاد ایران، نیازمند حمایت» مدعی شده است که بیش از ۹۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی توسط بخش غیردولتی انجام می‌شود، با این حال فعالان این حوزه از دولت تقاضای حمایت دارند.

روزنامه جوان در گزارش اقتصادی خود با عنوان «رنج پایگاه اطلاعاتی مسکن از فقر اطلاعات!» به ضرورت تکمیل سامانه املاک و اسکان به عنوان مهمترین پایگاه اطلاعاتی حوزه مسکن اشاره کرده و نوشته است: «برای سامانه املاک و اسکان مزیت‌های زیادی ذکر می‌شود که یکی از آنها شناسایی خانه‌های خالی است. کشور‌های مختلف توانسته‌اند از طریق شناسایی خانه‌های خالی و واردکردن آنها به چرخه مصرف به متعادل‌سازی قیمت‌ها بپردازند.»

«جنجال بر سر حذف ارز ۴۲۰۰» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه خراسان بود. این گزارش، اظهارات اخیر سیداحسان خاندوزی، وزیر سابق اقتصاد درباره حذف ارز ۴۲۰۰، حاشیه‌ها و واکنش‌ها در رسانه‌ها و فضای مجازی را بررسی کرد.

ارسال نظرات